Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Landlord'ka

Wawa - Nowodwory - pytanie do mieszkańców

Polecane posty

Gość Landlordka
tzn NIE zamierzam :))) ups

Cóż... Mimo wszystko życzę powodzenia w wynajmie. :)

Gość to jest nielogiczne
Tylko jeszcze musi ci się trafić ktoś, kto podziela twoje gusta... Nie każdemu podoba się taki żyrandol jak tobie, niektórzy nie znoszą zasłon... Moim zdaniem takie wykańczanie "pod siebie" przy wynajmowaniu się nie sprawdza, bo tylko ty wiesz ile włożyłaś w to pracy i pieniędzy, a każdy kto przychodzi oglądać jest zainteresowany tylko ceną, i lokalizacją, a zwisają mu takie szczegóły jak żyrandol :p

Gość Aluzyjna i okolice
Kino i zabawa to tylko przykład. Na Białoęce nie ma nic. Oprócz zapchanych na maksa szkół i urzędu dzielnicy, w którym przez 15 lat nie musiałam nic załawtwiać. I tam jest po prostu brzydko. Z całym szacunkiem. Mieszkam tu i nie piszę tego z zawiści. Pewnie, że mozna pracować w Legionowie. Tylko po co wynajmowac wtedy mieszkanie w Wawie?

Gość to jest nielogiczne
Szczerze mówiąc - nie chciałabym mieszkać w mieszkaniu z jego właścicielem. Tzn. jako sublokator, bo z mężem mieszkam, a mieszkanie jest jego :D

Gość to jest nielogiczne
Aluzyjna - nie spinaj się tak, ja Ciebie rozumiem :) Staram się patrzeć na rzeczywistość jak autorka. Autorko - studiujesz na Koźmińskim?

Gość Landlordka
Tak na kozminskim, dlatego ja mam blisko, w najwieksze korki jade 40 min, bez korkow 15, jak dla mnie ok ;)

Gość to jest nielogiczne
To sprawa jest prosta - wywieś ogłoszenie w szkole, albo rozpuść po znajomych, że szukasz współlokatora, to nawet możecie razem jeździć na uczelnię - będzie ekologiczniej i ekonomiczniej. O le oczywiście jeździsz samochodem, bo komunikacją to przecież nie zrobi różnicy :D

Gość Landlordka
Dzięki :) Pewnie tak zrobię.

Gość gość
Jestem mieszkancem tarchomina i cena podana przez autorke jest z kosmosu. Za 800 zl mam pokoj na mlynowie sluzewcu sadach zoliborskich szczesliwicach. Nie ma co ukrywac dla wynajmujacego nie gra rola standardu tylko lokalizacji. Sam czesto wracam w weekendy z imprez dotrzec na tarchomin trwa bardzo dlugo. Np brodno czy jelonki w porownaniu z tarchominem sa o wiele blizej (20 minut do placu bankowego). Z nowodworow az o 100% czas podrozy dluzszy (15min 101 przesiatka 5min metro 15min) to juz stary tarchomin jest o wiele lepszy. Co z tego ze nowe mieszkanie (uwazasz ze rynek wtorny jest gorszy). Nowe bloki buduje sie szybko i byle jak przewazaja bloczki gazobetonowe i sciany tekturowo gipsowe. Wielka plyta o wieleepiej trzyma cieplo i ma lepsza akustyke niz nowe bloki. Nowe bloki maja tyloo jeden plus miejsce postojowe. Oplaty do spoldzielni wspolnoty sa porownywalne. Najnowsze badania udawaeniaja iz na nowych blokach wystepuje o wiele wiefej kradziezy. Kilkuletnie bloki wymagaja juz funduszu remontowego. Tarchomin powoli sie zmienia powstaje linia tramwajowa niedlugo ch handlowe naprzeciwko carrfefora ale pomoko tego ta dzielnica zawsze bedzie tansza niz np targowek brodno goclaw. Niestety jest poprostu zbyt daleko polozona. Ale juz np tarchomin/nowodwory w porownaniu z zielona bialoleka to juz luksus.

Gość gość
500 zl jest wart pokojj jednoosobowy na tarchominie (wyzszy standard daje mozliwosc podwyzszenia ceny o 10% 20%). Choc za 600/700zl juz sa pokoje na wrzecionie wawrzyszewiu stegnach sadybie dalszych rejonsch woli (park moczydlo ulrychow) Trudno powiedziec czy autorka uzyska 600 zl hmm

Gość gość
Oczywiscie chodzi o wyzszy standard mieszkania (typu dostepna klimatyzacja. Nowe meble na wymiar wszysrkie sprzety kuchenne dostepne dla najemcy. Sama technologia budowy orsz wiek budynku nie gra roli. Ceny nowych mieszkan na nowodworach (kilkuletnie) juz urzadzone sa takie same jak ceny wielkiej plyty na tarchominie.