Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania czy Mania

USG 33 tydzien, wzrost dziecka 18% ponizej normy, co robic??? Czy to wina tego

Polecane posty

Gość Ania czy Mania

ze nie jem miesa???

Gość Ania czy Mania
podnosze

Gość pocahontas8k
możliwe, bo właśnie teraz potrzebujesz mnóestwo witamin, a w mięsie one się znajdują...

Gość vitaminka27
a jakies witaminy jadłaś? ta waga co oni na usg podają nie jest taka dokładna mi lekarz powiedział że to może być nawet pół kilo w jedną czy drugą stronę. a jaka dokładnie jest waga dzidziusia? że tak po niżej normy?

Gość Ania czy Mania
nie podali mi wagi, obliczyli jakis wskaznik i ten wskaznik byl ujemny 18% i zaraz mnie skierowali na echo serca, bo podejrzewali ,ze dziecko nie zyje , bo nie rosnie serce bije, mlody tak kopie, ze szok :)

Gość Ania czy Mania
jem witaminy, a miesa nie cierpie, zwlaszcza w ciazy

Gość jjjjjj jjjjjjj
ona pisze nie waga tylko wzrost. Nie wiem jak mozesz nie jesc miesa w ciazy, rozumiem poglady religijne itp nie pozwalaja, ale dla Malenstwa powinnas byla sie te kilka mies poswiecic.. teraz to juz i tak nie ma co gadac. A co do wagi to fakt moze sie baardzo roznic od prawdziwe j :)

Gość jjjjjj jjjjjjj
ale wiele witamin sie nie przyswaja (tych z suplementow) jak sie nie je miesa. Bylas u dietetyka by te brakujace bialka i tluszcze czyms zastapic?

Gość Ania czy Mania
nigdy nie jadlam miesa, nigdy nie smakuje mi, a w ciazy mnie odrzuca

Gość Ania czy Mania
nie , nie bylam.. lekarz mi powiedzial,ze to nic takiego z tym miesem, skoro jem duzo ryb , bialka i warzyw jesli sie przymusze do tego miesa, to czy waga wzrosnie ? da to cos w 33 tygodniu?

Gość vitaminka27
no faktycznie wzrost,przepraszam nie doczytałam:-) ale w sumie jak wzrost to i waga bedzie nizsza, a co lekarz na to powiedział mi w całej ciąży nigdy wzrostu dziecka nie mierzyli no z początku tylko i na prenatalnym w 22tyg.a tak to lekarz mi wagę tylko podawał

Gość vitaminka27
w sumie to dziecko teraz najbardziej rośnie może jeszcze się dużo zmienić do twojego terminu

mi też w takim okresie ciąży 2 lekarzy stwierdziło że mały przestał rosnąć lub rośnie bardzo wolno. Byłam przerażona i przepłakałam 3 tygodnie. potem okazało sie że te wymiary z usg są mało wiarygodne. tak samo wg. 2 lekarzy stwierdziło że urodzi sie z wagą ok. 3300, a urodziłam 4350. grunt to spokój. Ale nie lekceważ żadnych niepokojących objawów. trzymam kciuki aby było ok.

Gość mdvsbns
Z USG nie da się odczytać dokładnego wzrostu, dziecko jest w pozycji embrionalnej. Więc nie przejmuj się tym wcale! Moje dziecko miało urodzić się bardzo duże(wg lekarza z USG), a ważyło 3400

Gość wzrost czy jakieś wymiary
obwód główki brzuszka itd? Mojej znajomej córcia ma za mały obwód brzuszka. Jest w 32 tc i leżą w szpitalu robią jakieś badania. Jak oni ci podali wzrost? przecież USG nie podaje wzrostu. Na początku się tylko długość mierzy a w tak zaawansowanej ciąży jak 33 tc już nie bo nie ma jak. Moze coś źle zrozumiałaś?

Gość jjjjjjjj jjjjjjjjjj
sluchaj, jesli chodzi o sprawy zywieniowe to nie pyta sie ginekologa, bo on moze cos wie ale nie jest specjalista ale idzie sie do dietetyka. NIe jedzenie miesa od razu powinnas uznac za cos dosc nietypowego w ciazy i moglas udac sie na wizyte, teraz to juz nie ma co gadac. Mozesz ewentualnie napisac na jakims forum dietetycznym badz medycznym gdzie porad udziela etatowy lekarz. Nadzieja w tym, ze skoro Cie odrzuca to malec ma wszystko czego mu potrzeba :)