Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Błękitna27

Proszę o rady!!

Polecane posty

Gość Błękitna27

Witam, Mój Synek ma 9 miesiecy. Ma 2 ząbki na dole, dwa wybiły sie wczoraj u góry, a obok tych u góry po jednej stronie ma sine dziąsło. Straszniee sie slini od ok 2 tygodni. 3 dni temu mialam 2 noce pod rzad nieprzespane- mały budził sie co ok 30 min (normalnie spi calutkie noce od wielu miesiecy juz) z płaczem, wiercił sie i był marudny za dnia. Wzielam takie zachowanie za ząbkowanie, ale tej drugiej marudnej nocy uslyszalam, ze mały pokasłuje - kaszle tylko wtedy kiedy leży, więc zrozumiałam ze miał zapchany nosek, wiec odessałam frida. Tak wiec doszedł katar, ktory tez jest stosunkowo dziwny - raz jest, pozniej 2h nie ma i znow jest, dzisiaj cała noc nie było i rano znów jest. Mały nie gorączkuje, a przeciwbolowo dałam mu 2 razy nurofen i pomagał mu. Czy to jest ząbkowanie?? Czy powinnam udac sie do lekarza? Wiem, ze nie zaszkodziłoby isc do lekarza, ale nie chce zeby mu dawali leki jezeli nie jest chory. Prosze o rady!!

kaszle, bo pewnie krztusi się śliną, moje słonko też tak miało, a katarek to nie wiem sama, poobserwuj jeszcze trochę, może to od podrażnionego gardziołka

Gość Błękitna27
Proszę o więcej opinii

Katar równie dobrze może mieć z płaczu skoro mówisz, że raz katar jest a raz nie. Na ząbkowanie polecam calgel. Sama go używam, bo mi ósemki wyłażą :/

Gość czy czekasz na cud
Raczej to ząbkowanie. Obserwuj, nie panikuj :) Na noc podaj nurofen czy Panadol, lepiej ci pośpi. Mojemu też szybko wyszły ząbki, u góry zaraz po jedynkach wyszły mu dwójki. Obserwuj do poniedziałku, jak katar i kaszel się nasilą to idź do lekarza, niech osłucha. Psiknij mu trochę wodą morską do noska, może ma zatkany czy podrażniony od kurzu czy płaczu lub zaschniętej wydzielinki.

Gość wsadź go do lodówki na 3 dni
zobaczysz ból i ślinienie miną jak ręką odjął :) gdyby wrzeszczał to znak ewidentnej poprawy :classic_cool: