Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ot co !

Jakie auto?

Polecane posty

hej, mam od niedawna prawko i czas kupić cztery kółka, niestety z kasą jak zawsze krucho, chciałabym kupić auto za ok. 1500 zł. Chyba fiata seicento, albo cinq. silnik max.900 (wtdy ubezpieczenie oc ok. 1100zl.). Jak myslicie,jako początkujący kierowca, nic wiecej mi nie potrzebne, moj ojciec twierdzi,ze za 1500zl.kupie auto,ktore sa sprzedawane na części, rodzice sie nie dorzuca (mieli by z czego,ale...nie wiem czemu nie chca mi pomoc,no nie wazne) A może jest ktoś kto pamieta swoje pierwsze,wlasne autko? :) Pozdrawiam

Gość maykies
jaesl mam byc szczery to nie kupisz fiata seicento za 1500 zł .. Dlatego ze ten samochod jest robiony od 1998 roku a seicento z 1998 roku kosztuje około 3500-4500 zł Wiec proponuje ci zapomniec o fiat seicento ... Zreszta 1500 zł to sa smieszne pieniadze - tyle kosztuje przecietny rower , a nie samochod ..

Gość cooooo takie drogie oc
? po co i na co? idź do czegoś w stylu PTU a tam kupisz oc za 3 stówki ... a auto polecam suzuki swift - bardzo solidne - nie do zajechania dla początkującego kierowcy, no i tanie .... a ze brzydkie, to co? cieniasem tez przykozaczyć ciężko.... a ile z nim kłopotu

Gość maykies
co moge ci polecic ? Za taka cene bedzie trudno .. I ubezpieczenie dla poczatkującego kierowcy OC Silnika 900 nie kosztuje 1100 zł tylko 500- 600 zł . Widze ze jestes niezrorwientowana

Gość raczej nie mozesz
ja pierdole autorke nie stac na fiata, a ta jej swifta proponuje ;/ brak slow ...

ciniasa 700 nie kupuj silnik pamięta fiata 126. Do tego były dwa gaźniki jeden Weber ( FOS) a drugi japoński Aisan. Ten ostatni mocno skomplikowany i problemy były z regulacją. Teraz to problem znaleść mechanika co zna sięna takich gaźnikach. Poszukaj fiata 126 lub daewoo tico. Tico będzie lepsze od cieniastów.

Gość maykies
poleciłbym w cenie do 1500 zł skode favorit na gaz albo opla kadeta tylko ze samochody te maja silnik 1.3 .. Pozostaje ci zatem cinquecento ..

Gość maykies
zgadzam sie tico !! kup tico .. Tico jest robiony od 1991 roku wiec bedzie cie na niego stac..

licz że kupujesz już auto które najlepsze czasy ma za sobą. Częste usterki a po kupnie pakiet podstawowy wymiana płynów (chłodniczy i hamulcowy) oleju w silniku jak masz rozrząd na pasek to pasek z pompą do wymiany. Ważne czy masz kogoś kto Ci takie rzeczy zrobi inaczej spore koszty u mechanika.

Ja kupiłam starego passata za tysiaka - 1,6 diesel, każdy mówił że trup i takie tam, no ale na pierwsze auto był mi ok... jeździ już u mnie kilka lat i nawet nigdy mnie nie zawiódł, a zjechałam nim całą Polskę :) Polecam jakiegoś starego VW

Gość maykies
a cinquecento to nie jest dobry samochod .. porozgladaj sie za tico z lat 1992-1994 .. Tico co prawda był robiony do 1998 roku , ale rocznik 1998 kosztuje duzo wiecej niz 1500 zł

ludzie ona nie ma zniżek więc kupno auta z silnikiem 1.3 to zabójstwo. Do tego gdzie kupicie w przyzwoitym stanie skodę favoritkę czy opla kadeta? to prawie nie wykonalne.

Gość maykies
oddaje swoj głos na tico ..

Gość maykies
kupicie w przyzwoitym stanie skodę favoritkę czy opla kadeta? to prawie nie wykonalne oj wykonalne i to bardzo .. Moj sasiad mial kadeta ktory mu sie wcale nie psuł a samochod jego mial 21 lat .. Wiem doskonale jakie stare auta sa dobre .. A taki 21 letni kadet nie jest wart wiecej niz 1000 zł .. Ale w 2010 roku syn rozwalił mu tego kadetta - to jest dachował nim , a potem walnał komus w tył .. Dlatego sasiad musiał kupic inny samochod ..

Gość maykies
a co do favorit . Moj kuzyn ma ten samochod po ojcu - ojciec kupil nowego w polskim salonie .. Przerobił go na gaz .. Ale przyznal ze skoda sie psuje i był holowany , ale to normalne ze 20 letnie auto sie psuje .. Favorit z 1992 roku tez nie jest warta wiecej niz 1000 zl ... Ogolnie to niezly samochod bo nim dalej jezdzi ..

Gość maykies
moze sasiad trafił na dobry egzemplarz kadetta , ale stwierdzil ze nic mu sie w nim nie psuło .

przecież swifty sa bardzo tanie- miałam kilka, to rewelacyjne auta oto link do alegro w cenach od 1 do 1,5 tys - jest kilka do wyboru: http://tiny.pl/hcznh

maykies ale Ty piszesz o wyjątkach że auto był dbane i nie wyklepane po dzwonie i sprzedane. Zazwyczaj takie ople mają mega problemy z rdzą. A efekt potęguje nie dbałe wyklepanie po naprawie.

Gość maykies
kobieto swift moze miec drogie czesci zamienne bo to auto japonskie .. NA pewno drozsze niz opel czy fiat.. Swift tak ale dla osoby ktora ma wiecej kasy na auto . Nie polecam swifta dlatego ze byle czesc moze kosztowac 400 zł ..

Gość maykies
maykies ale Ty piszesz o wyjątkach że auto był dbane i nie wyklepane po dzwonie i sprzedane nie było dbane .. sasiad wozil nim nawet worki z cementem na siedzeniach . i nie mial go od nowosci ... Ten kadet to był kon pociagowy..

swift był dobry z silnikiem litrowym. Dobrze się wkręćał na obroty i sam silnik dość nowoczesny. Bardzo żywotny gorzej tylko z blachami....

części sa bardzo tanie- bo daje się zamienniki ! do tego te auta się nie psuja, ja jeździłam kilka miesięcy bez oleju, bo kupić nie miałam czasu i NIC się nie stało! ....maż kupił mi takie auto przypadkiem za 250 euro! myślałam ze to szrot, a później wszyscy w rodzinie sobie takie pokupili jako 2 samochód - bo to auta niezawodne! i bardzo tanie...tyle ze bardzo brzydkie - ale mnie to nie przeszkadzało....

Gość maykies
pewnie nie była .. Ale mimo wszystko ciekawe ze mozna kupic tanio samochod ktory jezdzi .. A przeciez nie mozna nic wiecej oczekiwac dajac grosze za auto .. WAzne zeby jezdzil i sie zbyt czesto nie psuł

pod względem cen części to fiat numer 1 najtańsze części i zazwyczaj do kupienia bez najmniejszych problemów. Druga pozycja to daewoo części tanie dużo części produkcji krajowej. Przypomnę że tico to przerobiony suzuki alto ;) ten sam silnik potem był montowany w matizie.