Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda_Milena_O.

Chcę dziewczynkę!

Polecane posty

Gość Magda_Milena_O.

Zwracam się do was z intymną prośbą... Chciałabym mieć córeczkę, mój mąż też. Marzymy o takiej malutkiej Basi albo Karolince, z resztą nie wiemy jeszcze jakie imie :P Słyszałam, że są sposoby, jak można spłodzić dziewczynkę, jakieś diety czy coś jeszcze... Jeśli znacie jakieś sposoby, napiszcie, będę wdzięczna :)

Gość thaisse80
Ja mam coreczke, nie mialam zadnego sposobu, po prostu nam wyszla:))

nie ma sprawdzonych metod że zaplanujemy sobie płeć dziecka, przecież chyba ważniejsze jest aby dziecko było zdrowe,

dieta nic nie da... na biologii jak jeszcze chodziłam do liceum :D to mieliśmy taki temat... sorka mówiła, że jak się para kocha dokładnie wtedy jak jest owulacja to wychodzi chłopak a jak na samym początku to niby dziewczynka. Ponoć plemniki y ( w połączeniu z x kobiety dają chłopca) są szybsze od plemników x ( w połączeniu z x kobiety dają dziewczynkę). Niby to na biologii było, więc może nie ściema?

zapomniała dopowiezieć... plemniki y są szybsze ale jednocześnie krócej żyją. Natomiast x wolniejsze i dłużej żyją, więc jak jest przed samą owulacją ( czy tam jak się ledwo zaczyna) to dziewczyna a w sam środeczek owulacji to niby chłopak.... jakoś tak, ale ja bym wypytała lekarza na ten temat

Gość nie nic ...
jasne są niby sposoby -dieta i seks w odpowiednie dni,ale nic nie daje 100% gwarancji.Moim zdaniem można po cichu bardziej pragnąć dziecka jakiejś płci,ale bez przesady.Jak ktoś zakłada, iż chce mieć tylko synka czy córeczkę powinien nie mieć w ogóle dzieci, bo sam jeszcze nie dorósł do rodzicielstwa.

Gość dori9
my tez chcielismy dziewczynke i ja mamy!dodam ze kochalismy sie 2 dni po owulacji

Gość iksug
hej wklejam Ci ciekawy link! moe to wydawac sie smieszna ale ... znalazlam to juz po porodzie! sprawdzilam i co sie okazalo ... TO PRAWDA! sprawdzilam rowniez najblizsza rodzine i ... te okazalo sie prawda! troche to diwne i nie wiem na podstawie czego kierowal sie autor ale .... powodzenia w staraniach! http://jolmys.webpark.pl/

Gość dori9
lipna ta tabelka bo u mnie sie niesprawdzilo(wyszedl syn)

:) ja tam nie wiem czy dobrze prawię ;P Mówię tylko to, o czym uczyłam się na biologi... Proszę moimi wypowiedziami się aż tak nie sugerować, bo ja potem nie chcę odpowiadać za to, że miała się urodzić dziewczynka a wyszedł chłopak :D:D:D:D W każdym razie życzę powodzenia ;) Ktoś napisał, że jak się chcę konkretną płeć dziecka to nie jest się dostatecznie dojrzałym do macierzyństwa.... w moim mniemaniu to, że chce się np. dziewczynkę nie oznacza, że chłopca się nie będzie kochać ;) Moja siostra na potęgę chciała córcię :) Do brzuszka mówiła Anielka non stop a wyszedł Wiktorek :D kocha go nad życie i nie ubolewa nad tym, że to nie córka ;P Ja np. też chciałam córkę i wyszła córka :D Jednak jakby był synio to też bym go kochała nad życie i pewnie nie zamieniłabym go wtedy na żadną dziewuchę ;p Wg mnie to się tak tylko na poczatku kracze a i tak się kocha maleństwo :D

Gość Baśka Kornelia
Prawdopodobnie to nic nie da. Brat męża i jego żona testowali te diety na dziewczynkę, i tak mają dwóch synów.

Basiu... wystarczy troszeczkę pomyśleć... co ma dieta do płci dziecka? :D Podczas ciąży faktycznie jest tak, że czasami jak ma być dziewczynka to na słodkie ciągnie a jak chłopak to na kwaśnie ( choć tutaj to nie zawsze jest prawda więc też przez palce na to należy patrzeć). Jednak co ma dieta do samego zapłodnienia????

Na dziewczynke - 3,2 dni przed owulacja. Chlopak - dzien przed, dzien owulacji i dzien po. Wiem to od mojego gin, ale szanse nie sa 100% poza tym trzeba by dokladnie wiedziec kiedy ma sie owulacje, a nic i nikt tej owulacji dokladnie znac nie jest w stanie, no chyba ze monitorujesz cykl poprzez badanie usg, Pozdrawiam.

Baśka Kornelia co wam da los to bedzie chyba wazniejsze zeby bylo zdrowe a nie płec prawda????ja bym wszystko dala zeby miec nie wazne czy chlopczyk czy dziewczynka

Gość u mnie ta tabelka
się nie sprawdza. A co do tego, ze ktoś chce dziewczynkę albo chłopczyka to nie znaczy ze tego drugiego nie będzie kochał. ja np. mam córkę i jestem w ciąży i mam nadzieję, że to również będzie córeczka. Uważam po prostu że nie będę umiała wychować syna ale to nie znaczy, ze nie będę go kochała jak się jednak urodzi chłopczyk.