Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedaczka bez perspektyw 23

Mam dość klepania biedy...

Polecane posty

Mam dziś doła. Przytłacza mnie fakt, że całe życie "klepię biedę" pieniądze pozwalają mi tylko przeżyć... nie ma mowy o przyjemnościach. W dzieciństwie było jeszcze gorzej 1000zł na 4 osobową rodzinę gdzie trzeba WSZYSTKO opłacić i wyżywić wszystkich. Ciężko mi czasami było :(... ale pociesza mnie fakt, że nie jestem dzieckiem w obecnych czasach... te wszystkie gadżety, komputery itp. Nie byłam nigdy na wakacjach z rodzicami, ani w kinie ani nigdzie indziej... bo nie było za co. Studiuję dziennie w dużym mieście. Na cały miesiąc wystarcza mi 600zł żeby wszystko opłacić i przeżyć. Dorabiam na umowie zlecenie i odkładam każdy grosz... ubieram się wyłącznie w lumpeksach itp. Przeraża mnie fakt, że nie wiem co ze sobą zrobię gdy skończę studia :(. Teraz jako, tako sobie radzę... mam stypendium, ciężko jest znaleźć stałą pracę, a mieszkania są strasznie drogie... nie będę miała gdzie mieszkać :( Musiałam się komuś wyżalić...

Gość wt3w4tw3
Też się pochwalę. Mam 24 lata, skończyłem studia i nie ma pracy.

wt3w4tw3 a masz gdzie mieszkać?

Gość wt3w4tw3
Mam, ale z rodzicami.

podziękujcie swoim wybranym sługusom oraz ich panom w UE oraz wyżej - w NWO

Gość dominik25
siedz tutaj i sie dalej uzalaj:) i tak do czterdziestki najlepiej:) odlozysz sobie na kwatere na cmentarzu i jakis noz, ewntualnie zyletke zak chcesz zaoszczedziec...wtedy sie wszystko ulozy...wytrzymaj jeszcze pare lat:) powodzenia:)

pociesze cię. Ja tez w dziecinstwie bylam biedna, jak cala klasa szla do kina ja zostawalam na swietlicy, bo nie mialam na bilet, albo nie jechalam na wycieczke szkolna. Teraz wlasnie koncze studia, mam dobrą pracę, mój mąż też świetnie zarabia i ma wlasna działalnosc, myslimy jeszcze jedna otworzyc i wreszcie odżyłam troche, mamy swój dom,2 auta, jakos żyjemy, a nie wegetujemy.Ale przed obecna praca przeszlam horror na stażu itp. ale najgorsze już za mną mam nadzieje :)

Gość Szkieletowa
PO obiecało,że będzie praca dla wszystkich:) I że wszyscy będą szczęśliwie sobie żyli w kraju,gdzie pachnie stokrotkami. Może kiedyś się doczekamy...

Gość nvre
bez tzw. plecow to w tym kraju o prace ciezko

Gość ja po prostu myślący
Jak jesteś ładna to mogę Cię przygarnąć:) i przytulić czasem:)

polecam wyjazd za granice...ja sie wlasnie tam odkulam, ale też swoje przeszłam, więc wiem co znaczy bieda. Ucz się, pracy szukaj za wszelką cene tak, jak ja. Wszedzie sie narzucalam, wyrzucali drzwiami wchodzilam oknem i w koncu znalazlam prace.

Gość dfmdftdfktdflufluflufkufkf
a miała byc druga Irlandia!!! wybraliście taki rząd to tak macie!!!

nawet nie wiecie jak czasami muszę "stawać na rzęsach" żeby zarobić... robiłam już różne rzeczy. Odłożyłam w zeszłym roku 5 tys. mam w planach do końca studiów jeszcze 5 odłożyć... bo naprawdę nie wiem co będzie PO, strasznie się tego boję...

Gość Szkieletowa
przeczytaj jeszcze raz mój tekst,może odnajdziesz w nim głębszy sens

Gość 3be
dlatego glosujcie na lewicę!

Gość Szkieletowa
dfmdftdfktdflufluflufkufkf no właśnie! no to mamy drugą Irlandię:) Buehehehehehehehehehehehehehe. Irlandia jak chooj!

stokrotki to ja może poczuję na cmentarzy :classic_cool: chociaż nie wiem czy mnie będzie stać na kwaterę :P

Gość Szkieletowa
na lewicę też nie głosuję! dajcie spokój , cały rząd to istny cyrk.

Gość dominik25
po co ja dolujecie:) pracy nie ma i nie bedzie!!:) chcecie dac jej odrobinke otuchy, ok...ale gdy skonczy studia i bedzie szukac pracy jeszcze bardziej sie zalamie...uzalaj sie dalej!!

Gość Szkieletowa
sądząc po tym co się dzieje będziemy skazani na to aby nasze prochy były rozsypane po polach i łąkach.

z tą Irlandią to akurat nie żartowali - bo się spełniło - tyle tylko, że Irlandia dążyła do nas.... :D

Gość Szkieletowa
eee tam nie zawsze. znam rodzinkę,która liczyła sobie jakąś ósemkę dzieci. bieda aż piszczała i nie było za wesoło. a teraz proszę każdy ustawiony na potęgę. są wyjątki od reguły

Gość 32352523523523523
"znam rodzinkę,która liczyła sobie jakąś ósemkę dzieci. bieda aż piszczała i nie było za wesoło." Zaoszczędzili na gumkach. :D

Gość Szkieletowa
6o lat temu nie wiem czy gumki były tak ogólnodostępne jak teraz:(

Gość t3q
z dwojga złego, to lepsze po niż pis

jest tylko jedno wyjscie-szukaj bogatego meza:D idz na juwenalia i pokrec sie troche kolo kierunku medycyny,anoz sie jakis trafi:D