Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z nadzieja

czy moge to byc objawy wczesnej ciazy

Polecane posty

Gość z nadzieja

hej jestem na 2 dni przed okresem od dzis boli mnie krzyz i od jakiegos tygodznia mam bole brzucha jak na okres i chodze czesto sikac a dodam ze kochalam sie z mezem z 13 dc a cykle mam 27 dniowe czy to moga byc objawy ciazy ?? bardzo bym chciala robilam test ale wyszedl negatywmy moze jeszcze za wczesnie co o tym myslicie ???

Gość z nadzieja
hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jest tu ktos ????????????

Gość z nadzieja
chyba nikt mi nie odpowie :(:(:(:(

Gość beata__49
ja przed okresem zawsze miałam parcie na pęcherz więc myślę że nie jest to ciąża a krzyż boli przed okresem

Gość z nadzieja
tak tylko to parcie to juz trwa ze 4 dni wczesniej tak nie mialam

jak miałam stresa, ze jestem w ciąży, to miałam takie uczucie :(

Gość Karolyne...
Skoro normalny test nei wyszedł mozesz spróbowac taki test krwi i wtedy zobaczyć bo te testy "na sikanie" czasami sie myla :)

Gość ona...21-latka
wiesz co, objawy ciąży są subiektywne i obiektywne. Do tych obiektywnych już zalicza się widoczny zarodek, widoczne serduszko dziecka z prawidłowym biciem tego serduszka. A do objawów subiektywnych należą te, które kobiety same odczuwają, jedna będzie odczuwała jako wczesny objaw parcie na pęcherz moczowy a inna kobieta takiego objawu mieć nie będzie. Czyli rozumiem, że to jest planowany stosunek niezabezpieczony? Jeżeli tak, to trzymam mocno kciuki :)

Gość beata__49
a może się przeziębiłaś, przecież robiłaś test, jak jesteś zaniepokojona to zrób jeszcze raz test,przepraszam że pytam a ile masz lat?dziecko nie wchodzi już gre?

Pytasz się na forum zamiast normalnie iść do ginekologa, głupota.

Gość z nadzieja
poczekam jeszcze i moze zrobie za pare dni jeszcze jeden tes no chyba ze nadejdzie @ ale bardzo bym nie chciala :( dziwia mnie te objawy a najbardziej bol podbrzusza juz od ponad tygodnia

Gość z nadzieja
summer jeszcze za wczesnie by isc do ginekologa nawet najlepszy nie jest w stanie wykryc ciazy na 2 tyg po stosunku

Gość ona...21-latka
Te testy ciążowe z apteki nie zawsze wykażą wczesną ciążę, najlepiej poczekać na miesiączkę, jeżeli się pojawi, to problem rozwiązany. Natomiast jeżeli nie, to zrób test tak 2-3 dni po spodziewanej miesiączce, powinien wtedy wyjść pozytywny w przypadku ciąży, a później do lekarza ginekologa, chociaż na początku na USG może nie być nic widoczne :(

Gość z nadzieja
beata wchodzi jak najbardziej bardzo chce :)

Gość JacieNieMoge
mogą być, ale wcale nie muszą. Niestety 50 na 50

Gość beata__49
po co czekać parę dni idź jutro kup test i zrób to się uspokoisz, wiem co czujesz bo sama to przeżywałam kilka razy,więc leć jutro do apteki i będziesz miała spokojna niedziele

Parcie na pęcherz masz wtedy, kiedy dzidzia jest juz na tyle duza ze nie ma miejsca i naciska Ci na pecherz co daje nam mniejszy obwod pecherza i mniej sie w nim miesci dlatego tez chodzi sie czesto siku, a nie na poczatkach ciazy :-) dlaczego kobiety w ciazy chodza czesciej do wc oddawac mocz? bo hormony? czy dziecko ktore juz pod koniec 2 trymestru zaczyna na pecherz uciskac.

Gość z nadzieja
ona 21 latka :) dzieki :) dobra kobietki mykam spa jutro zajrze na forum :) spokojnej nocy :)

Gość beata__49
ja zrozumiałam że się martwisz że może jesteś w ciąży przepraszam

Gość z nadzieja
andy czytalam ze na poczatku tez tak moze byc bo poweiksza sie macica ale ile w tym prawdy to juz sama nie wiem :(

Gość z nadzieja
beata nic sie nie stalo :) a z tym testem to poczekam w poniedzialek powinnam dostac @ to jak nie dostane to dopiero zrobie

Dziewczyna pisze 2 tyg po stosunku... poczytaj najpierw jak dochodzi do zaplodnienia i jaki czas to trwa. Jak myslisz dlaczego jak kobieta jest w 30 tygodniu ciazy to jej dziecko ma 28 tygodni... 2 tyg roznicy. Poczytaj dobra ksiazke na ten temat a nie osmieszaj sie na forum, bo to wstyd by pytac o to tutaj. Ja juz mam jedno dziecko teraz jestem w 34 tygodniu ciazy i w zasadzie procz porannych mdlosci nie mialam zadnych objawow procz jeszcze braku okresu. Jakos pare dni po planowanym terminie nadejscia okresu zrobilam test i wyszlo mi ze jestem w ciąży miedzy 1 a drugim tygodniem :) i dzis juz jest 34 tydzien :)

Gość beata__49
ok dobranoc i pozdrawiam

Gość z nadzieja
jakbym byla taka madra jak ty to pewnie bym tu nie pisala a od tego jest forum zeby sie doradzic wiec jesli nie masz ochoty to poprostu nie odpisuj

Gość z nadzieja
beata wzajemnie :)

Gość beata__49
przecież nikt nikogo nie zmusza do czytania i odpisywania

Gość z nadzieja
zmaykam juz kobietki oczka mi sie kleja :) DOBRANOC :)

z nadzieja - owszem macica sie powieksza, ale dopiero wtedy naciska na pecherz kiedy juz sie nie miesci w swym nazwijmy to rejonie. Ja zaczynałam do wc latac tak ok 25 tygodnia ciąży :) Wiem, ze jak kobieta planuje dziecko, to od samego lata jak porypana hihi bo duzo pije by miec duzo wody w organizmie, w ten sposob przygotowuje się do zajscia w ciaze :-) zreszta kazda ksiazka pisze inaczej, ale tak na babski rozum... Macica nie jest scisnieta juz w tej chwili u mlodej panny i nie naciska na pecherz... miedzy pecherzem a macica chyba jest iles tam miejsca, a zanim to miejsce zostanie wypelnione przez macice to troche to zajmie :) Ja teraz mam i pecherz w wielkosci glowki od szpilki chyba, zołądek rowniez a o płócach juz nie wspomnę, ale to wszystko zalezy od dziecka jak sie ulozy :D teraz jak mi kreci glowką w dole, to zdarza sie nawet popuścić :D

Forum nie jest od tego moja droga... tutaj są dziewczyny, kobiety z doświadczeniem, ale ja proponuje poczytać troche książek, lub wejsc na strone poświeconą tego typu pytaniom i odpowiedziom przez profesjonalnych naukowców. POzdrawiam

Gość z nadzieja
dziekuje :) wiec wytlumacz od czego jest forum ale odczytam to jutro bo teraz mykam spac ppapapapapaap .Szesliwego rozwiazania zycze