Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania.....

Ciaza a Studia...

Polecane posty

Gość hania.....

Witam, niedawno dowiedzialam sie o ciazy jest to juz jakos 5 tydzien. Mam problem co zrobic ze studiami... chce dokonczyc 2 rok, zdac sesje w czewrwcu. Ale nie wiem co z 3... wychodzi ze pazdzierniku bede rodzic a wtedy zaczynaja sie zajecia na 3 roku... Nie wiem czy brac dziekanke na rok? czy jak... dodam, ze sa ta bardzo ciazkie studia i na pewno o dziennych przy malenkim dziecku moege zapomniec... Czy ktorqas z was miala podobny problem? I ma moze jakis wskazowki?

Gość przepisac sie na zaoczne jesli
masz kase, jesli nie to chyba tylko dziekanka

Gość hania.....
no wlasnie tez mysle o dziekance... a po niej chyba zaocznie bo dziennie na pewno nie dam rady...

Gość przepisac sie na zaoczne jesli
a jak z kasa? ktos ci pomoze?

Gość hania.....
rozmawialm z chlopakiem o tym to pieniadze na moje studia beda

Gość no skoro tak to ja bym urodzil
a i poszla na zaoczne

Gość Małoszka
Zalezy, co studiujesz i jakich masz prowadzących. Z reguły plan się zna wcześniej ciut, prowadzących też, więc można uderzyć tylko do nich, powiedzieć jaka jest sprawa i spytać czy np możesz przychodzić aby zaliczać kolokwia, zajęcia i później egzaminy, bo nie chcesz tracisz roku. Myślę, że wielu się zgodzi. A jak nie, to idź do dziekana i poproś o indywidualny tok. Wszystko, tylko nie idź na zaoczne, bo zdziadziejesz. U mnie na studiach, laski normalnie z dziećmi biegają po wydziale, nieraz wbijają na zajęcia, bo to normalne, że w tym wieku nieraz już się jest mamą. Myślę, że ten indywidualny tok nie jest zły- uczyłabyś się w domu, była przy maluszku. A gdyby była potrzeba wyjścia na uczelnie, ktoś by Ci pomógł; chłopak/mąż/mama, opiekunka na parę godzin. Tylko nie zaoczne! Ani nie dziekanka, bo nie wrócisz już.