Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natasza_kasza

AMELIA, WYŚNIONE MIŁOŚCI, WSZYSTKO O MOJEJ MATCE

Polecane posty

Gość natasza_kasza

Szukam filmów podobnych do tych wymienionych w tytule. Filmów bardzo plastycznych, z dużą ilością muzyki,z dobrymi kadrami i obrazami.

Gość amelia___muzyka
Gość amelia___muzyka
Gość amelia___muzyka
Gość amelia___muzyka
Gość natasza_kasza
SUPER TEŻ MAM

Gość Acabaca
Ciesze sie Twoim szczesciem,ze masz muzyke z Amelii;) Natasza moze nie trafie w Twoj gust, zwlaszcza ze mam do zaproponowania kilka filmow amerykańskich, ale może akurat. Pierwszy to 500 days of summer. Ciekawie zrobiona gorzka komedia romantyczna. Jak na amerykanski film to mi bardzo przypadl do gustu. Nie wiem czy widzialas Czekolade. Piekna historia, fajna muzyka, no Juliet Binoche. Jesli chodzi o plastyczny film z pieknymi obrazami to od razu do glowy mi przychodzi A single man. Tylko projektant mody (tom ford) mogl zrobic film na tak wysokim poziomie estetycznym. Bardzo przypadl mi rownież do gustu ostatni film Romana Polańskiego Autor widmo. Charakterystyczny styl Romana - budujacy napiecie film plus piekne ujecia. I ta przerazajaca poniekąd atmosfera. Moze jeszcze Caramel - babskie kino. I Smak życia - francusko-hiszpańska komedia. Moze jeszcze Enter the void. Film Gaspara Noe. Ciekawie zrobiona psychodela z bolacymi oczy swiatlami nocnego Tokyo. Na koniec dwa brytyjskie filmy. An education- świetna muzyka,obsada tez niczego sobie (Carey Mulligan, Emma Thompson, Sally Hawkins), no i cudowny klimat lat 60tych. Nastepny to Happy Go Lucky. Troche optymizmu w pesymistycznym świecie. Może wiekszość widzialas, ale na razie to mi na szybkiego przyszlo do glowy.

Gość oleńka 33
Ameli i Wszystko o mojej matce to świetne filmy z dobrą muzyką W szczególności nuta z Ameli. polecam Tobie filmy takie jak : " dziennik nimfomanki "( hiszp) i ostrzejszy ale dzieło sztuki ! " requiem dla snu " ( no i ta muzyka tam ,rooozkosz!) oba powyzsze to mocne dramaty

Polecam ,,Fortepian''. Piękna muzyka przede wszystkim. Ja też uwielbiam ,,Amelię'', więc może podpasuje :)