Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość właśnie znów wolna

rozwód - czy ktoś mi pomoże???

Polecane posty

Gość uuuuulalllllaaa
niestety opłaty za czynsz itp się nie wliczaja do wysokości alimentów. wymieniasz w pozwie wszystkie koszty związane z utrzymaniem dzieci.(wyzywienie, ubrania, opłaty za przedszkole, leki, itp) i sumujesz. Zawsze warto trochę zawyzyć bo sądy zazwyczaj obniżaja potem tą kwotę.

Gość pomoc:-)
Realne koszty poniesione na dziecko oznaczają te koszty które faktycznie wydajesz na jego potrzeby. Jeśli dziecko się leczy na jakieś choroby czy nawet ma jakieś przeziębienia to na wszystko zbieraj paragony z aptek gdyby trzeba bylo je przedstawic w sądzie. Do tego dochodzi wyżywienie dziecka, potrzebne mu materiały edukacyjne do szkoły czy do przedszkola, środki higieniczne. Poprosty wszytsko to co dziecku jest niezbędne do życia. A w jakim wieku są dzieci?

Gość właśnie znów wolna
moje dzieci jeszcze nie chodzą do przedszkola! Ja je wychowuję, jestem na wychowawczym. Mąż zarabiał i na wszystko nam wystarczało, więc do pracy miałam pójść jak dzieci pójdą do szkół! Teraz mają 2 i 3 lata. Ale teraz jak odszedł nie mam nawet grosza! Zoastałam sama z dziećmi w domu - za co żyć????

Gość uuuuulalllllaaa
złóz ten pozew o zabezpieczenie powództwa jak najszybciej(poszukaj wzoru w necie) wystąp tez o alimenty na siebie.

Faktycznie nie wesoło. A rozmawiałaś z nim o tym , że nie może tak odejść nie zostawiając pieniędzy na potrzeby dzieci??? A teście nie mogą wpłynąc jakoś na niego żeby pieniądze dał?

I jak najszybciej złoż pozew o zabezpieczenie powódzctwa alimentacyjnego to teraz najważniejsze dla Ciebie.

Gość właśnie znów wolna
nie mam z nikim kontaktu

Gość właśnie znów wolna
ale ja jeszcze nie złożyłam pozwu o rozwód

A wogóle chcesz rozwodu?? rozmawiałaś z mężem??

Gość uuuuulalllllaaa
nie musisz składac teraz pozwu o rozwód! złóż najpierw o alimenty bo to teraz najwazniejsze dla ciebie, o rozwód pomartwisz się potem

Gość właśnie znów wolna
a w jakim sądzie to się składa? I ile mogę się domagać, żebym nie wyszła na idiotkę

Gość uuuuulalllllaaa
oblicz ile wydajesz na dzieci podlicz każdą złotówkę. Składa sie w sadzie rejonowym najblizej miejsca zamieszkania w wydziale rodzinnym

W sądzie rejonowym. Podlicz sobie mniej więcej wydatki na dzieci typu jedzenie, pamersy, ciuchy i zobaczysz ile Ci wyjdzie. Oczywiście troche zawyż bo sąd i tak z reguły zaniża kwotę ktorą się domagasz.

Gość uuuuulalllllaaa
ja pisałam o 1000zł (dzieci 16,14lat) dostałam 850

Gość uuuuulalllllaaa
gdzie mój były przedstawił lewe dochody w wysokości 900zł :D

Gość właśnie znów wolna
ja mam 2 i 3 letnie - ale w realu wydaję na nie max 300zł miesięcznie - mąż dobrze o tym wie :(

Gość ale z was cyniczne
kreatrury. ledwo dupsko za próg i już alimenty. zero honoru. kobieta to podczłowiek.

Ok, ale np jeśli będziesz zmuszona do rezygnacji z urlopu wychowawczego żeby iść do pracy to coś z tymi dziećmi musisz zrobić. Nie wiem czy do żłobka czy przedszkola CI je tak przyjma od razu. ięć bedzie do tego dochodził koszt opiekunki co też mozna wliczyc w koszta a teraz taka opiekunka mało nie bierze. Warto spróbowac i ująć to w pozwie. Co z tego że mąż wie? Jakby był prawdziwym facetem nie zostwilby Cię z dwójką małych dzieci totalnie bez środdków na ich utrzymanie, musisz walczyc ile się da iw yciągnać od niego ile kasy się da na dzieci.

Gość uuuuulalllllaaa
zgadzam sie z poprzedniczką :)

dziękuję uuuuulalllaaa :-)

Gość właśnie znów wolna
a co mam zrobić, gdy przyjedzie dziś i będzie chciał zabrać jakieś rzeczy z domu? Typu kosiarka, laptop itp ??

Gość uuuuulalllllaaa
nic nie może zabrać, to jest wasze wspólne! mój jak wynosił rzeczy z domu zawsze musiał mi napisać oswiadczenie co zabiera. Przydało się przy podziale majatku potem w sądzie

Gość właśnie znów wolna
coś słyszałam ze rozwód mozna tera załatwić u notariusza czy advokata

Myślisz że będzie jeszcze tak bezczelny że przyjdzie po jakieś rzeczy?

Gość uuuuulalllllaaa
rozwód tylko w sądzie, podział majątku można zrobić u notariusza, jeżeli oboje jesteście zgodni co do podziału.