Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gatito4444

Św. Anastazja

Polecane posty

Gość Gatito4444

Pomóżcie ludziska. Wybrałam na bierzmowanie imię Anastazja, ale nie wiem jak wytłumaczyć dlaczego właśnie to imię. Ma ktoś pomysły ??

Gość tak mi bardzo smutno
A dlaczego właśnie Anastazja ? Czemu Ona zafascynowała Cię ? Powiedz co myślisz i już :)

A swoją drogą ----> nie była to najszczęśliwsza kobieta na ziemi ;) Tym bardziej czemu taka patronka ? :D

poczytaj kim była i jaka była w żywotach świętych (na google), może coś Cię zafascynuje

Gość albo wirusy albo zycie
Święte męczenniczki (zm. ok. 68r.) Dwie szlachetne matrony rzymskie, które nawróciły się dzięki nauczaniu św. Piotra i św. Pawła. Gdy Apostołowie zginęli śmiercią męczeńską, odnalazły ich ciała i pochowały pod osłoną nocy. http://martyrologium.blogspot.com/2010/04/sw-anastazja-i-sw-bazylisa.html http://www.swzygmunt.knc.pl/SAINTs/HTMs/1225stANASTASIAfromSIRMIUMmartyr01.htm

Gość Gatito4444
To może macie jakieś pomysły na imię ?? Może Św. Anna ??

tak mi bardzo smutno to patronka wdów, była męczennicą, więc wątpię, że była najszczęśliwsza, a za życia była katowana przez męża

Gość grubba Jóoska
Ponieważ jest to bardzo silna kobieta . Mimo, że miała męża okrutnika nie poddała się i nie zwątpiła. Wręcz przeciwnie. Jeszcze mocniej zaufała Bogu. Zaczęła pomagać prześladowanym chrześcijanom. Zginęła za wiarę. Została uwięziona i wtrącona do więzienia w Sirmium w Dalmacji. Po wielu torturach, została skazana na śmierć przez spalenie w Sirmium.

imię piękne, ja bym innego nie szukała

blani Rybko czytaj ze zrozumieniem :) Napisałam: nie była to najszczęśliwsza kobieta na ziemi ..... Pozdrawiam 🖐️

wiec jaka święta wybierzesz taka cie będzie wspierała i za ciebie się modlła

Gość uyguyfyt
św. Anastazja (zm. 67) - męczennica, razem ze św. Bazylissą pochowały potajemnie ciała apostołów: św. Piotra i św. Pawła św. Anastazja z Dalmacji (zm. ok. 304) - męczennica św. Anastazja Patrycjuszka (VI w.

to dusze w czyscy sie nie modlą za nas święci nie modlą si za nas, tylko my się modlimy DO NICH modla sie do boga i my nie modlimy tylko prosimy swientych by sie wstawiali u boga za nami