Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambaryłkaaaa

Chcę sama polozyc kwas na twarz

Polecane posty

Gość bambaryłkaaaa

Mam wągry, ogolnie moja cera jest tragiczna. Czytalam ze lepsze niz mikrodermabrazja są kwasy. Nie mam kasy na zabiegi u kosmetyczki,na allegro widzialam kwasy o roznych stezeniach za kilka/kilkanascie zł, co polecacie? czy ktos robi sam w domu kwasy??

Polecam dogłębną lekturę forum Laboratorium Urody i podforów biochemicznych na Femineusie i Wizażu. Plus zaczęcie od niskich stężeń w tonikach i serach (sklepy Biochemia Urody, Zrób sobie Krem) albo kremach Bandi 5% czy Triacneal.

Gość bubhiubv
na wizażu jest dużo na ten temat tam poczytaj :)

Gość bambaryłkaaaa
nie mam ochoty bawic sie w toniki i sera, mialam juz tonik PHA 6% i nic, chce normalnie zrobic kuracje czyli walnac na twarz jakies stezenie na okreslony czas i tyle:P

PHA nie jest na zaskórniki, więc nic dziwnego, że nie było poprawy. Na takie problemy jak Twoje są kwasy takie jak BHA, LHA, azalainowy.

Gość walczaca z dziurami po tradzik
a kwas azelaimowy znajduje sie w skinorenie i aknedermie. kwas pirogronowy, migdalowy, glikolowy, mlekowy, salicylowy,trojchlorooctowy, jest ich duzo. ja uzywam tca, ale na wagry niezbyt dziala.

Gość glowss777
Ja robilam sama, kwasami Ziaja, musialam kupis przez internet (na stronie Ziaja), bo w sklepie ich nie ma. Na butelce bylo napisane ze mozna stosowac tylko w gabinetach kosm, ale absolutnie nic mi po nich nie bylo. Z tym ze efekty tez nie byly niewiadomo jakie, ale nie mam jakis wiekszych problemow skornych wiec moze dlatego bylo bez wiekszej roznicy. Pamietaj zeby przetestowac je najpierw na malym kawalku skory, zeby spr czy nie masz uczulenia (to sa jakby nie patrzec ostre srodki)

Glows, to nie uczulenie tu będzie problemem jak ktoś nie wie co robi ;)

Gość ja miałam robione u kosmetyczk
Sama bym się nie odważyła. Po zabiegu efekty nie były zadowalające, już po kawitacji było lepiej - ale długoterminowo okazało się że kwasy jednak zadziałały i cera mi się uspokoiła.