Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama9miesięczniaka

moje dziecko nie chce pić mleka, co robic

Polecane posty

Gość mama9miesięczniaka

ile powinno wypijać mleka dziecko w tym wieku? ona w ogóle nie chce pić mleka, udaje mi się nakarmić ją tylko przez sen w nocy, na dobe zjada ok 200ml, czy to wystarczy? boję się czy ma wystarczającą ilośc wapnia i witamin w obiadkach i deserkach, bo tylko to chce jeśc, kaszek też nie ruszy... miał ktoś taki problem? co robić?

dziecko mojej siostry nie pije mleka od 4 miesiaca życia , a ma ponad 2 lata . Ile ta moja siostra sie wypłakała, i na siłe i wszystkie mleka możliwe przestestowała ... Ale lekarka powiedziała że nie ma co na siłe dawać , żeby zastąpiła innymi produktami i ta mała jadła kaszki i jogurty. Nie była ani chorowita , ani anemiczna . Natomiast moja córka ma też ponad 2 lata i do tej pory wypija na noc mleko .

Gość ja mam syna
Mojemu sie odechcialo mic mleko jak mial prawie roczek :-( wiec bylo karmienie na sile, na sile kaszki, budynie itp itd a on nie i koniec :-( za to chetnie jadl jogurty, serki, ser zolty, twarogi :-) teraz juz pije zwykle krowie mleko i pije chetnie ;-) chyba po prostu nutramigen mu zbrzydl :-)

Gość mama9miesięczniaka
może faktycznie jej zbrzydło i musze spróbować czegoś innego..jogurty chętnie je, ale one chyba nie mają tyle wartości, a żółty ser daję jej tylko po kawałeczku, bo nie jestem pewna czy już może zjadac np cały plasterek dziennie..problem w tym że ona by już chciała jeśc to co my tzn kanapki, jajecznica na śniadanie..ale jeszcze chyba za wczesnie na takie jedzenie..

Moja córka nie ma jeszcze szesciu miesięcy i od trzech tyg jest woja podjazdowa z piciem mleka. Tez już wypóbowałam prawie wszystkie mleka. Wypija trzy razy w ciagu dnia około 30-40ml, w nocy raz 60. Już nie wiem co robić.

Wiesz co moja córcia tez tak miala przez pewien czas, strasznie sie martwilam bo przechodzila rotwirusa i bardzo stracila na wadze, do tego mleka nie chciala pic a to bylo jej jedyne pozywienie!!! z bebilonu zmienialm mleko na bebiko i nic. próbowalam roznych metod, najbardziej chyba poskutkowalo przegłodzenie dziecka, po prostu przez kilka godzin nie pila mleka, chcialam zeby dosc zglodniala i krok po kroczku poskutkowalo. Ale podejrzewam, ze bardziej to był skok rozwojowy niz obrzydzenie do mleka. Poza tym Twoja córka ma juz 9 miesiecy wiec juz powinna jesc normalnie to co wy, tzn wedlina, kanapki z pasztetem. moja corka uwielbiala chleb z pasztetem potrafila zjesc nawet dwa duze kawalki jak miala po 7-9 miesiecy, teraz ma 17 miesiecy i z bólem serca zjada jeden kawalek chleba... oczywiscie z zupkami i obiadami jeszcze uważaj, tzn nie dawaj tak bardzo przyprawionego jak dla Was, ale reszte spokojnie juz bym dawała :))

są tu matki, ktore sądzą, ze nigdy swojemu dziecku nie dadzą parówki, moja uwielbia parówki i czasem tak ma że tylko je by chętnie jadla, parówa do łapki i wcina :)

lubi bardzo jak maz zrobi sobie platki zwykłe owsiane, lub miodowe albo czekoladowe, wtedy nie moze sie od niego odczepic i tak mąz ją dokarmia. Możesz rowniez spróbować zupkę mleczną z wkruszoną bułką, dzieci to lubią :) budynie, kisiel, grysik...

pociesze cie moja corka teraz ma 10 mc jak skonczyla 8 to tez juz nie chciala mleka tylko kaszke, dlatego teraz kupuje mleko i kaszke ryzowa i mieszam jej i daje woli to niz zwykle mleko, tez nie je duzo bo rano jak wstanie o 7 to zje ok 140ml, pozniej ok 11 tez ok 120, 140 i na noc tez ok 140, takze na dzien tez nie wychodzi duzo :)