Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy warto?

Jakie sa nowe pieluchy Dada dla noworodkow? Czy warto zaryzykowac?

Polecane posty

Gość Czy warto?

Czy ktos za was zrobil tak, ze zamiast Pampersow, albo Huggiesow kupil pieluchy dyskontowe juz dla noworodka, czyli uzywal od samego poczatku, od szpitala? Mysle nad Dada. Jakie macie doswiadczenia/spostrzezenia. Zalozylam nowy temat, bo na innym pytalam o kilka rzeczy na raz i nie dostalam zadnej odpowiedzi odnosnie tych pieluch.

Gość Czy warto?
*** z was, a nie za was

Gość Czy warto?
Hop hop?

Gość dada_opinia
ja używam od numeru 3 i jestem bardzo zadowolona. Na noc zakładam pampersy a w dzień dada. Co do zakładania noworodkom to moim zdaniem lepiej kupić pampersy bo są bardziej miękkie. Dziecko na początku robi kupy co karmienie i te Dada mogłyby odparzać. To jest moje zdanie.

ja używam synkowi pieluch z rosmana 3-6 kg, są fajne, nie uczuliły, nie ma w nich mokrej pupy ani odparzeń, cena za 42 szt. 19.99

Gość Czy warto?
Bo nie jest az tak chlonna? Dlaczego uwazasz, ze odparzalaby skoro starszych nie odparza? Uzywal ktos dla noworodkow?

nie żeby mnie nie było stać na pampersy, ale po co skoro i tak wszystko do kosza idzie, a taka pieluch to dłuzej niż 2-3 godz na pupci nie jest, więc nie widzę sensu przepłacać

ze mną na sali leżała dziewczyna i miała pieluchy dada jeszcze te stare chyba bo troszkę różnily się o tych o są teraz ,ja miałam huggies 1 i wg mnie super bo 2 to jakaś porażka dziwne luźne i kupiłam dada używam na zmianę z pampersami i dada są tak samo fajne jak pampki nie przeciekają ,mały nie ma uczulenia.

ze mną na sali leżała dziewczyna i miała pieluchy dada jeszcze te stare chyba bo troszkę różnily się o tych o są teraz ,ja miałam huggies 1 i wg mnie super bo 2 to jakaś porażka dziwne luźne i kupiłam dada używam na zmianę z pampersami i dada są tak samo fajne jak pampki nie przeciekają ,mały nie ma uczulenia.

Gość Czy warto?
Nio nio, jestem podobnego zdania, tylko ze bardzo chcialabym wiedziec jakie sa Dada newborn, nie dlatego ze nie lubie Rossmanna, tylko dlatego, ze akurat nie mam go az tak blisko jak Biedronki, wiec jak trzeba bedzie wyskoczyc po 'dokladke' pieluch to raczej beda to Dady, stad chcialabym wiedziec jakie sa. Mam tez obok Tesco, ale jakos nie slychac zeby matki zachwalaly ich pieluchy, anie nie widzialam u nich pieluch newborn ich wlasnej firmy.

Gość mama23_wr23
super sa pieluchy helen harper z carefuraa...

Gość w tesci sa gaga
tanie i nie sa złe.mam malutkiego synka i uzywamy pampersów na zmiane z tymi gaga.pampków nakupiłam duuuuzą ilosc na promocjach a te gaga dostalismy 3 paczki wiec pieluch mam zapas ze hoho:D moj maluch jest na piersi i kupe robi prawie do kazdej pieluchy czasem ma ją 5 minut czasem godzinę wiec tak samo dobre są pampersy jak te gagi:)

Gość Czy warto?
Helen Harper to juz formowki a nie dyskonty i pewnie odpowiednio drozej kosztuja.

Gość Czy warto?
Wiola, ale uzywalas tych Dada od rozmiaru 1 (od noworodka), czy pozniej? Kolezanaka w szpitalu byla z nich zadowolona? A Gaga z Tesco maja rozmiar 1, czy wieksze? Pytam bo nie widzialam, a w niektorych sklepach te tansze pieluchy sa od 2 i 3 (np w Lidlu nie ma jedynek).

Gość w tesco sa gaga
tesco

Gość w tesco sa gaga
nie wiem bo je dostalam ale one sa od 3kg i my je uzywamy dla noworodka, mały ma tydzien:)

Gość KubekZkwiatem
Ja miałam pieluchy papmpers oryginalne od urodzenia aż sdo 2 miesiaca bo teściowa mi kupiła, jak się skończyły to wzięłam Dada na próbę i odrazu mówie-do bani!!nigdy więcej juz ich nie kupię bo gówienka wypływaja bokiem za każdym razem prawie a same pieluchy są twarde i nieprzyjmne a po nasiusianiu to już w ogóle bleee.Dziś byłam po sleep and play pampersa, są w netto za 34 zł duża paka więc myślę,że warto kupować i zapewnić swmu dziecku to co najlepsze.

Gość Czy warto?
A jak wyglada opakowanie? Co jest na nim napisane? Jaki kolor? Musze poszukac jutro. Do tej pory widzialam tam same wieksze.

Gość mamaaaa
ja probowalam pieluch dada przy noworodku i to byla porazka, odciskaly mu sie na nozkach. Uwazam ze sa zbyt sztywne dla delikatnej skory malenstwa.

Gość Czy warto?
Podobne rzeczy zdarzaja sie matkom ktore sa na tanich pieluchach i uzywaja po raz pierwszy drozszych firmowek - tez pisza, ze im przeciekaja itd. Moze to kwestia niedopasowania rozmiaru i innej techniki zapinania, scislejszej. Nie wiem.

Gość Czy warto?
Ktos jeszcze cos napisze?

Gość mamaaaa
ale to nie chodzi o to ze przeciekaly, one poprostu obcieraly dziecku nozki. Jednak zgodze sie z opinia ze kazdemu dziecku pasuje cos innego, zawsze warto sprobowac.

Gość mamaaaa
te wykonczenia w pampersach sa miekkie a dada maja bardzo sztywne, no chyba ze sa jakies nowe teraz bo ja testowalam pol roku temu. Pieluchy babydream z rossmna sa calkiem niezle.

ta dziewczyna ze szpitala .używała dada też przy pierwszym dziecku i nic nie było małej bo spytałam i jeszcze oglądałam te pieluszki bo nie wiem dlaczego byłam przekonana że są ceratowe,używałam dada mini jak mały miał 6 tyg zużyłam jedną paczkę i przeszłam na midi 3 .

Gość Czy warto?
No wlasnie slyszlam, ze sa teraz nowe Dada. Podobno tak cienkie jak Pampersy i inaczej zbudowne, dlatego zalozylam ten watek. Te z Rossmanna duzo osob mi dzis polecilo i mam zamiar kupic na probe i jedne i drugie.

Gość mamaaaa
w zasadzie moja kolezanka uzywa tylko dada i bardzo sobie chwali, ja z jej polecenia je zakupilam i u mnie niewypal. Chyba nie masz innego wyjscia jak przetestowanie na swoim dziecku:)

Gość smakoszka chlebka
Tak w ramach ciekawostki to pieluchy baby dream produkuje Pampers!

Gość dla kilku miesiecznego dziecka
to porazka !:O przemakają gdzies bokami :O

Gość smakoszka chlebka
Acha, jak chcesz wypróbować rossmannowskie to są w takich 2 sztukowych paczuszkach po 1,99 a od czasu do czasu są w promocji po 0,99! W sam raz na próbę.