Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy warto?

Jakie sa nowe pieluchy Dada dla noworodkow? Czy warto zaryzykowac?

Polecane posty

Gość Czy warto?
Wiola i jak pupa po nich wygladala? Nic sie nie dzialo? Byliscie zadowoleni?

Gość mamaaaa
w rossmanie maja pieluszki pakowane po 2 szt na probe, wydatek rzedu 2 zl, wiec warto

Gość mamaaaa
smakoszka chleba...wyprzedzilas mnie:)

Gość Czy warto?
A tak, tak racja. Widzialam te mini opakowania w Rossmannie. W sumie dobra mysl.

Gość smakoszka chlebka
Acha, jeszcze coś. Jak pisałam na innym Twoim temacie, ale odnośnie pieluch to wiele rodzajów używałam, ale NIGDY nic nie wyciekło mi bokiem czy tyłem. Po pierwsze są różnice w rozmiarówce firm, a po drugie należy umiejętnie wywijać falbanki i każde siku i każda kupka zostaną na miejscu.

Ja używałam od urodzenia dada, po pampersach młody miał jakieś dziwne uczulenie. Potem zmieniłam na hugiessy bo są bardziej przewiewne ale to dopiero gdy dziecko miało około roku. Jeśli Twoje nie będzie reagować alergią to warto...

Gość izia87
ja używam i jestem zadowolona:)

Gość drewniana pałeczka
Ja miałam Dady od samego początku, nigdy nie mieliśmy problemów z odparzeniami z wyjątkiem kilku dni, kiedy mały miał biegunkę, ale wtedy miałby odparzenia w każdej pieluszce. Mamy teraz rozmiar nr 5 i nadal jesteśmy zadowoleni. Zdarzało się, że mały się obsrał po pachy dosłownie, ale nie wydaje mi się, żeby inna pielucha temu zapobiegła :P Nie wiem, jakie są nowe Dady dla noworodków, więc się nie wypowiem.

Gość smakoszka chlebka
:) Ja ostanio wykupiłam cały zapas tych mini paczuszek po 2 szt. bo były w promcji po 0,99 i przy naszym rozmiarze 5 jest to bardziej opłacalne :)

Gość mamaaaa
Z tymi pieluchami jest roznie....my dostalismy w prezencie paczke Huggiesow newborn i one strasznie przeciekaly, z kolei inni moga byc z nich zadowoleni. Trzeba testowac i tyle.

Mały nie ma żadnego zaczerwienia nic ani krostki ja smaruję pupę sudocremem wiem że nie ma potrzeby jak nic nie ma na pupce ale mąż się uparł że sudocrem najlepszy.

Gość Czy warto?
Ojej, ile wpisow! :D Dziekuje! Bardzo mi pomagacie! Smakoszka - sluszna uwaga. Bede pamietala. Tak wlasnie myslalam, ze rozmiar rozmiarowi nie rowny jesliby zestawic roznych producentow i stad pewnie te rozczarowania niektorych mam.

Gość Czy warto?
Podobno jeszcze w Kauflandzie sa jakies fajne chwalone pieluchy Wickies? Probowala ktoras?

Gość akakakaakakakkakakakak
odkopuje temat pieluszek dada;) dziś byłam na usg, młoda waży 3200, jestem praktycznie na przełomie 39-40 tc, mam zakupione pieluszki dada 2 (3-6kg) bo duzo osób mi polecilo, nie wiem czy kupić bardziej 1 czy te 2 będą jak ulał? Myśle ze urodzę dopiero 10tego na prowokacji (tam gdzie rodzę tydzien po terminie robią prowokacje) bo tak mi też lekarz powiedział, ze tak to wygląda. Co uwazacie dziewczyny?? ;))

Gość malutka czarna
Ja używałam pieluch dada od nr 2...teraz nawet są jedynki... i bardzo sobie chwale....do tej pory używam ylko i wyłącznie dady(4).... kiedys kupił tos nam huggisy-porazka...całe opakowanie oddalismy w paczki- bo robie takie jak juz moj synek powyrasta z ciuszków.... dada bardzo bardzo bardzo sobie chwale.

Próbowaliśmy Dadę ale nie sprawdziły się. Wg mnie były twarde no i wsad się zbrylał. Jak synek był mały używaliśmy pampersów ale w tym momencie wolę Huggies. Pieluszki kupujemy zwykle w promocjach w większej ilości.

Ja uzywam różnych pieluch (mam półtoraroczniaka) I belli i pampersy i huggisy (nie cierpię) i dada i z rossmana i z lidla. Żadne nie dorównuja pampersom. Da noworodka miałam belle z wycieciem na pępek - na pewno ich nie kupie dla drugiego. Grube, sztywne - masakra. Drugie w kolejności świetne sa z lidla - nie wiem jak dla noworodków, bo zaczełam kupowac od 4-ek.Ale te babydream, bo sa jeszcze drugie - beznadziejne. Teraz stosujemy lidla na dzień, pampersa białego na noc.

U nas od prawie poczatku sprawdziły sie tylko Dada. Oczywiście do szpitala kupiłam pieluszki Pampersa - bo tak doradzali w szkole rodzenia. Totalny niewypał u nas. Mały już w szpitalu dostał takiego uczulenia na nie ze szok. Jak udało mi sie wygoic mu pupę to spróbowałam Dady i tak juz zostało. Co prawda próbowałam spowrotem Pampersów ale widocznie maja cos w składzie co uczula mojego synka.

Gość vgvg
ja kupiłam na próbe dada dla noworodków i jestem zadowolona;)

Gość gość
czesc