laleczka82 0 Napisano Luty 21, 2011 mam pytanko skonczylam wlasnie pierwszy blister tabletek antykoncepcyjnych niestety mialam krwawienie srodcyklioczne i plamienia w czasie tego pierwszego opakowania ale z tego co mi lekaraka mowila to jest normalne i teraz mam pytanie czy krwawienie z odtsawienia bedzie wygladalo podobnie?? i czy objawia sie tak samo bolem brzucha jak przy normalnym okresie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agawa1977 1 Napisano Luty 21, 2011 u kazdego pewnie wygląda to inaczej ja na początku plamiłam w trakcie brania a krwawienia też były teraz krwawienia zanikły całkiem tylko w 5 dniu kiedy przyjmuje kolejne opakowanie występuje lekkie plamienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laleczka82 0 Napisano Luty 21, 2011 dziewczyny dajcie znac jak u was to przebiega?? jestem poczatkujaca jesli chodzi o antykoncepcje hormonalna i nei wiem jak to wszystko przebiega Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Luty 21, 2011 Przy braniu tabletek anty nie ma czegoś takiego jak krwawienie śródcyklicznie bo stricte nie jest to cykl kiedy bierzesz tabletki. Krwawienia bądź plamienia podczas pierwszych 3 opakowań to normalna sprawa, organizm musi przystosować się do nowej sytuacji. Co innego gdyby się tak działo przy następnych opakowaniach to trzeba zmienić tabletki bo są prawdopodobnie za słabe. Możesz dostać krwawienie z odstawienia od 1-7 dnia. Ja przy pierwszym opakowaniu plamiłam do 15 tabletki, później krwawienie z odstawienia miałam 3 dnia przerwy, nic nie czułam, było skąpe,a w kolejnych kilku opakowaniach 4 dnia przerwy, pod koniec brania tabletek 5 dnia przerwy. Teraz mam przerwę od tabletek po prawie 2 latach bo krwawienia z odstawienia były intensywne, ze skrzepami, bolesne i długie, początkowo miałam zmienione na inne tabletki i na 2 opakowania pomogło ale przy 3 to samo więc teraz muszę czekać aż organizm odpocznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam krawawienie Napisano Luty 21, 2011 zawsze 3 dnia przerwy. Zawsze o tej samej porze sie zaczyna - w wieczorem, tak jak przyjmuje pigulke. Krwawienie jest skape, nic mnie nie boli. To norma przy hormonach, ze zamiast okresu ze skrzepami, dlugiego i bolesnego, ma sie malutkie krwawienie. Nie zluszcza sie bowiem sciana macicy, jak to ma miejsce przy zwyklym cyklu, gdy organizm przygotowuje sie do zagniezdzenia zarodka. Podczas przyjmowania pigulek nie ma owulacji, wiec tez nie narasta "wysciolka"macicy. Z tego co wiem, duze kkrwawienia podczas terapii hormonalnej sa sytuacja alarmowa, nalezy z tym wrocic do ginekologa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laleczka82 0 Napisano Luty 21, 2011 hmm jestem tylko ciekawa jak sie zorientuje ze zaczeo sie krwawienei z odstawienia skoro mowicice ze jest skape.. bo ja mam krwawienia podczas brania tabletek tzn plamienia i lekkie krwawienie niby to normalne przy pierwszych 3 miesiacach brania . A powiem ze teraz pobolewa mnie brzuch jakbym miala dostac okres Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam krawawienie Napisano Luty 21, 2011 w ulotce moich pigulek jest nawet uwaga, ze krwawienie z odstawienia moze sie wcale nie pojawic i jest to normalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam krawawienie Napisano Luty 21, 2011 hm, ja nie plamilam nigdy podczas brania pigulek....trudno mi cos doradzic. Raz, gdy zrezygnowalam z przerwy miedzy opakowaniami, by bezpiecznie przesunac czas krwawienia, po kilku dniach zaczelam plamic. Byly to brazowe palmki, tez tak masz? Krwawienie z odstawienia jest, jak zwykly okres w kolorze :) tyle, ze skape. Ale krew normalnie czerwona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laleczka82 0 Napisano Luty 21, 2011 tak przez pierwsze dni brania mialam brazowe plamy(uplawy) a pozniej lekko krwawilam ale lekarka uprzedzala mnie ze moga takowe wystapic dzsiaj jest 2 dzien jak odstawilam tabletki wiec cierpliwie czekam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laleczka82 0 Napisano Luty 21, 2011 mam tylko takie glupie wyobrazenie ze tabletki nie dzialaj heh moze to przezs to ze pierwszy raz biore antykoncepcje hormonalna i troche sie boje :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam krawawienie Napisano Luty 21, 2011 nie traktuj krwawienia z odstawienia jak klasycznego okresu, czyli dowodu na to, ze nie jestes w ciazy ;) krawienie w przerwie brania pigul jest wynkiem odstawienia hormonow... Przeczytaj uwaznie ulotke dolaczona do leku. A w razie watpliwosci, wroc do swojego ginekologa. W jego obowiazku bylo wszystko Ci wytlumaczyc. Moj, kontrolnie, zrobil nawet usg dopochwowe i na monitorze pokazal nieczynne jajniki;) dowod na to, ze piguly zatrzymaly produkcje jajnikow :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laleczka82 0 Napisano Luty 21, 2011 czytalam wszystko lekarka tez mi tlumaczyla co i jak :) poprostu jakos tak zawsze mam jakies ale:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laleczka82 0 Napisano Luty 21, 2011 kurde ale mam schize boze iby bralam tabletki caly czas o tej samej godzinie wszystko tak jak powinno kochalam sie tydzien temu z chlopakiem i on dwa razy skonczyl w srodku :? nie wiem kurcze boje sie przeciez niby jestem bezpieczna jak biore tabletki buu ale sie denerwuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
XliloX 0 Napisano Luty 21, 2011 krwawienia z odstawienia miałam 3,4 dniowe, bezbolesne i skąpe (w przeciwieństwie do długich, obfitych i bardzo bolesnych miesiączek). organizm przyzwyczaił się do hormonów gdzieś po 3 miesiącach. jeśli bierzesz pigułki regularnie i nic się nie dzieje (typu wymioty, biegunka, zapomniana tabletka) to w ciąży nie będziesz - po to one są, żeby się nie martwić i zajść wtedy, kiedy się chce :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
laleczka82 0 Napisano Luty 21, 2011 mam nadzieje bo umre ze strachu;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach