Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja tylko tak pytam

Woda koperkowa i inne cuda . Opinie mam .

Polecane posty

Witam :) Chciałam się dowiedzieć czy u kogoś zadziałała woda koperkowa ?? Próbujemy wszystkiego po kolei ale nic nie działa :( maluch w dzień prawie,że nie śpi , ciągle płacze...

Gość matka x 2
rozumiem, ze Twoje dziecko ma problemy z brzuszkiem? a jak karmisz - piersia czy butla? woda koperkowa to moze byc za malo. Najpierw dopilnuj by po kazdym jedzeniu dziecku sie odbilo i kladz je czesto na brzuszek cho na 1-2 min a reszte doradza Ci inne mamy (bo mojej corce tylko to pomagalo)

karmie piersią, odbija za każdym razem, masujemy brzuszek, dajemy ciepłe okłady, podajemy espumisam i delicol bez rezultatu...na brzuszek też dajemy ...mały ma 5 tyg .

Gość mama małego Alka
woda koperkową na małego nie działała za to zadziałał bobotic - i jego polecam

Gość mama małego Alka
aha i mój też tak płakał przez skaze białkową - całe dnie - ogranicz całkowicie nabiał łącznie z kurczakiem i zobaczysz czy coś pomoże - choć ja odrazu przeszłam na nutramigen - i nie to dziecko co przedtem

bobotic chyba jest po 2msc ? o sab też słyszałam ale chciałam teraz czegoś naturalnego spróbować bo kurcze ciągle tylko jakieś krople i chemia ehh... mam też czopki viburcol ale póki co nie daję.

Gość Aaaanniiaaa
Ja swojemu synkowi nie podawałam koperku, generalnie karmiąc piersią starałam się do wszystkiego co jem dawać koperek - mały nie miał problemu z brzuszkiem, żadnych kolek, problemów z kupkami.

Gość azezam
polecam infacol podaj przed kazdym jedzeniem bardzo pomaga niestety jesli to kolka to nic nie zrobisz zeby ustala jedynie mozesz pomoc ja lagodnie przejsc poza tym staraj sie choc raz dziennie klasc na brzuszek na pare minut oczywiscie stoj przy dziecku daj znac czy cos pomoglo

ja testowałam wszystko , od infacolu po bobotic. Dla nas skuteczne było : bobotic i woda koperkowa własnie, ale podawane w tym samym czasie.

a czy gdyby to była skaza dziecko nie płakałoby od początku ? mój dopiero od 4tygodnia. no i wydaje mi się, że to jednak kolki a nie skaza bo biedaczek wypróżnia się tylko w nocy, w dzień jest problem z gazami...podkurcza nóżki i widać , że nie potrafi się wypróżnić :(

Gość 0/10 !
z nietolerancja laktozy a nie ze skaza i to tez nie czesto! podstawowa wiedza sie klania droga paulino!

Gość Przyszła mama na paźdz 2013
Ja stosowałam kateter windi-rewelacja!!!Nic lepszego nie ma.

Gość nic nie pomaga
U nas na kolki nie pomaga nic. Masaż brzuszka, sab, espimisan, delicol, bibolic,kateter windi, herbatka koperkowavi kminkowa. Kompletnie nic. :( mala ma 7 tyg a kolki od drugiego. Trwają cały dzień, nie śpi w ogóle i pol nocy. Jedyny jej sen to 2 godziny po kąpieli. Jestem wykończona :(

Gość gość
u nas woda koperkowa się sprawdziła, stosowałam ją przy pierwszym dziecku i przy drugim również. Można ją nabyć w sklepie internetowym ibobo.pl. Pozdrawiam

Gość gość Klaudia
Przez neta mozesz zamówić kropelki z niemiec sa na bazie ziół i są uspokajające !sa zdrowe i bezpieczne .. czynią cuda ..nie pamietam nazwy ale cos na ' D ' .

Gość gość
Ja dawałam mojemu koperek do picia i delicol bo miał strasznie bolesne gazy w nocy i dziwiłam się, że nie pomaga bo mały się nadal męczył. Przestałam jeść mleko, przestałam dopajać koperkiem i nie podaje delicolu i mały nie ma już takich strasznych bóli. Mleko od dziś znowu próbuje jeść, zobaczę za dwa dni czy znowu będzie go bolało. Ogólnie to jem tylko kurczaka gotowanego- pieczonego, paprykę , patisony, cukinię,marchewkę, ziemniaki, chleb pszenny, jabłka tylko pieczone ( surowe też małemu szkodziły) ,herbatniki. Ja gdy mały miał bardzo ostry atak kładłam go sobie na klatce piersiowej, pomiędzy piersiami, głowa pod moim podbródkiem i tak sobie spał, godzinkę, dwie i tak kilka razy dziennie w ten sposób łatwiej się odgazowywał, gdy się przebudzał próbował podnosić głowę do góry(czyli pozycja żabki z zaleceń ze szpitala) a jak zaczynał marudzić kładłam go normalnie na plecki.

Gość gość
Zawsze piszę w takich tematach. Proszę kupić przez Neta rurki Windi. Zaręczam że zadziała. Jak ręką odjął. Po użyciu umyć i wygotować.

Gość anka458
U nas esputicon się sprawdza najlepiej. Co do wody koperkowej to słyszałam różne opinie, generalnie się nie zleca, bo ona wręcz przeciwnie wstrzymuje gazy