Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmucona mamuskabliźniaczek..

NIE WIEM CO MAM ROBIĆ ? CZY ZMIENIAC LEKARZA ??????

Polecane posty

Mojej córeczce ciągle wychodzą złe wyniki moczu ,posiew też jest taki jaki nie powinien być. A zaczeło sie to w lato zeszłego roku. Nasza córeczka przy siusianiu bardzo płakała. Pomysłałam ze pewnie to zapalenie pęcherza (co mamusi zdarza sie często) Więc poszliśmy do lekarza to była niedziela wiec pojechaliśmy na ostry dyżur Pani doktor dała nam skierowanie na badanie moczu ,zrobilismy prywatnie i wyniki były od razu Pani w laboratorium powiedziała żeby lepiej sprawdził to lekarz bo wyniki są tak złe ze dziecko kwalifikuje sie do szpitala ale dziwiło ją to ze z tak złymi wynikami dziecko czuje sie tak dobrze i nie ma nawet gorączki. Poszlismy do naszego lekarza pediatry kazała nam powtórzyć wyniki i zrobić posiew, wyniki co prawda nie były juz takie złe (brała antybiotyk) a posiew nie wyszedł i powtarzaliśmy jak wyszedł po kilku próbach znowu było coś nie tak i dr. powiedziała ze sa tak złe ze az to nie możliwe bo wyglądaja na takie jak z jakiegos zakaźnego szpitala wiec znowu kazała nam powtarzać mocz i posiew i znowu dała antybiotyk na zakarzenie drug moczowych. Ciągnie sie to do dziś i nic nie wiadomo co jest dziecku. Córeczka czuje sie dobrze normalnie sika nic ja nie boli ale zle ma wyniki moczu cigle.Usg brzucha robilismy i jest ok wszystko. Teraz we wtorek robimy mocz i w sierode znowu idzemy do lekarza teraz mała jest na antybiotykach.Nie wiem czy nie zmienic lekarza bo ile można powtarzać badania!!!! nie wiem co robić

co radzicie ????????

Może z wynikami nie idź do pediatry tylko do urologa?

pediatra mówiła o jakimś innym lekarzu ale tak trudna nazwa ze nie zapamiętałam :( moze i tak ,moze powinnam isc do tego neurologa. Sama juz nie wiem

Gość zabierzja odtego lekarza
skoro jest ok to po co bierze antybiotyki? A jesli nie jest ok, bo bierze antybiotyki to trzeba sie dowiedziec co jest nie tak. Ja bym poszla prywtanie do jakiegos lekarza...

UROLOGA SORY

WYNIKI OSTATNIE Z JAKIŚ 4 DNI były niezadawalające ze tak powiem a córeczka miała 6 dni gorączkę (była przeziębiona katar kaszel ) dała leki ale gorączka nie ustępowała ciągle sie wznawiała wiec poszliśmy do naszego lekarza i z wynikami moczu też to dała antybiotyk na drogi moczowe

Ja pierdziele muszę zmienić lekarza bo mi jeszcze dzieciaka zmarnuje! ide teraz we wtorek zrobić b.moczu jak kazała po antybiotyku i jeszcze sprawdze posiew jak mi znowu powie ze mam powtarzać to ją chyba o ścianę rozwalę wrrrrrrr:/

nie tyle zmienić lekarza co pójść do urologa :/ chociaż skoro ten Ci jeszcze tego nie powiedział, to może bez kitu go zmioeń :/ To tak jakby dziecko złamało rękę a człowiek chodziłby do pediatry i się pytał czy ładnie się zrasta :/ po to są specjaliści żeby do nich chodzić :/

:(

Gość hgvvkklknjl
a robiłaś antybiogram? Bo to podstawa jeśli coś wychodują

musze miec skierowanie do urologa ?

Gość zespół empiro
bierz skierowanie do urologa i nefrologa i to migiem a najlepiej jedź na ostry dyżur specjalistyczny

ok poczekam jeszcze co pokarzą wyniki posiewu a potem ide do specjalisty a tyulko niech mi poiwiemz e mam powtarzać wyniki pierdzielne ją w ryj :/

Gość nefrolognefrolog
Ale kto Co zmarnuje dziecko? Pediatra? A dlaczego? To Ty powinnaś z nim iść do innego lekarza, zreszta sama mówisz, że pediatra kazał Ci isc do kogoś kogo nazwy nie zapamiętałaś I tu był dobry przykład, czy jakby Twoje dziecko złamało rękę poszłabyś z nim do pediatry? Nie. Z nerkami i moczem nie ma co żartować

Gość zespół empiro
ale masz już kilka tych wyników TO SĄ NERKI!!!! WIĘC NIE SIEDŹ PRZED KOMPUTEREM TYLKO IDŹ DO LEKARZA PO SKIEROWANIA I SPECJALISTÓW ALBO DO SZPITALA NA OSTRY DYŻUR

Gość nefrolognefrolog
Ale fakt, skierowanie do nefrologa/urologa powinnaś dostać już jakiś czas temu, a nie ciągle nowy antybiotyk.

po pierwsze skoro robisz badania w trakcie brania leków- antybiotyków mozgą wyjść nie takie po drugie mocz pobierasz rano ze środkowego moczu do sterylnego pojemnika po trzecie skoro ciągle złe wyniki i ty nie poszłaś do urologa zrób jeszcze usg nerek , morflogie, ob,

Gość jak moja córka miała problem z
moczem i wychodziły złe wyniki mimo brania leków to dostałam skierowanie do urologa a ten połozył ja na oddział i zrobił cystografie.na szczęście wyszła dobrze. jeszcze jakis czas brała furagin i teraz na szcz ęscie jest ok.mineły juz dwa lata

to nie sa nerki robiliśmy usg jamy brzusznej i wszystko jest dobrze wątroba ,nerki, śledziona ,trzustka , wszystko i wszystko inne jest ok wiec nie wiem co moze byc nie tak

ale wyniki moga byc złe bo bierze antybiotyk odstaw skor jest ok idz prywanie do urologa nie siedz i nie rób min jak dupa szkoda wątroby dziecka jak tak ładujesz antybiotyk za antybiotykiem

sluchaj zrob dziecku badania b dokladne to moze byc refluks, moja mala to miala rok na leczeniu i po klopocie,

Gość zespół empiro
myszka83 dziękujemy za poparcie(: empiro

Gość nefrolognefrolog
nerki to nie tylko usg, zrób badania krwi, po prostu wybierz się do specjalisty. Nerki bardzo często 'po cichu' się psują, wiem coś na ten temat. Nie wiem dlaczego z uporem chodzisz do pediatry. I tak uważam, że przydałby się nefrolog. Dobrze, że zrobiłaś usg jamy brzusznej, przynajmniej wiesz, że narządy są prawidłowo ułożone. Coraz częściej dzieciaki mają problemy z nerkami.

moja miala robiona cystografie i wyszedl refluks z 2 na 3 stopien czyli jeszcze nie kwalifikowala sie na operacyjne zwalczenie refluksu brala tylko naprzemirnnie leki i to pomoglo juz 2 lata po i do tej pory zdrowiutka

Gość zespół empiro
to fakt wiesz że córka wszytko ma ale nie wiesz w jakim stanie bo tego usg nie pokaże(pokaże kamienie)

Dzieci z refluksem są zwykle ospałe, blade, nie mają apetytu. Mogą odczuwać ból w podbrzuszu, cewce moczowej, plecach (zwykle podczas siusiania), a także popuszczać mocz w dzień i moczyć się w nocy. Ponieważ refluks łączy się z zakażeniami dróg moczowych, już po jednym zakażeniu (w przypadku chłopców) lub dwóch (w przypadku dziewczynek) powinno się przeprowadzić kompletne badania dróg moczowych, a więc: badanie moczu, USG jamy brzusznej, cystouretrografię mikcyjną, czyli badanie rentgenowskie pęcherza, cewki moczowej oraz moczowodów z zastosowaniem tzw. kontrastu i ewentualnie cystoskopię.

Gość mamax
ja nie rozumiem jak można siedziec z założonymi rekami i na kafe pisac zamiast wziaść dziecko i jak ten lekarz olewa sparwe to isc do innego!!!! moje dziecko ma wyniki moczu super i usg tez ale po infekcji jestesmy pod stała kontrola nefrologa!!! a to juz prawie rok. siuski badamy co m-c lub 2 m-ce i usg robimy co 3-4 m-ce. mamy tez miec cystogarfie bo jak mówi nasz lekarz usg nie daje pewności ze mocz sie nie cofa do nerek.

Gość wydaje mi siż, że
Słuchaj moj syn mial nawracajace infekcje drog moczowych i co trzeba zrobic: 1. dobry lekarz jest potrzebny 2. sikow nie łab w trakcie brania antybiotyku bo juz po jednej dawce wyjdzie jalowo 3. robilas dziecku badanie z kontrastem? usg moze byc oki a moze ma refluks moczowy 4. ile dziecko ma?