Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość happy:)

jestem w ciąży i jestem szczęśliwa

Polecane posty

Witam. Topic zakładam dla osób, które podchodzą ze szczerym sercem do ludzi, z którymi można zwyczajnie porozmawiać. Jestem w 5 miesiącu ciąży, mam prawie 20 lat...Ale nei o tym... jestem bardzo szczęśliwa, studiuję, mieszkam z narzeczonym i wszystko ukłąda sie po dobrej myśli... Moje pytanie...Do doświadczonym mam- jakich pampersów najlepiej używać, czy tanie pampersy typu Dada itp, oznaczają gorsze? Jak wcześnie wyczuwalne są ruchy dziecka, tzn takie już typowe kopniaczki? Powiem wam, że naprawdę jestem szczęśliwa...Pomyślicie"dziewczyno co możesz w takim wieku wiedzieć o dzieciach"...ale naprawdę, to dziecko które przyjdzie na świat to największe szczęście jakie mnie w życiu spotkało.Mam najkochańszego mężczyznę u boku..relacje z rodziną są jak najbardziej ok... chciałabym powiedzieć wszystkim mamom , niezależnie od wieku, bo nie wiek świadczy o dojrzałości człowieka...ciąża to nie powód do rozpaczy, ciąża, to największe szczęście jakie mogłyście dostać od osoby, kóra naprawdę was kocha... Wystarczy rozsadnie podejśc do życia...:) pozdrawiam.. ps-przepraszam za chaos w tym poście...;p

Gość to zalezy czy
gratuluję :) pampersy po prostu wypróbuj, każde dziecko jest inne, dlatego powinnaś spróbowac róznych i sama zdecydowac co do pierwszych ruchów to powinnaś wkrótce zacząć czuć delikatne smyranie, jak skrzydełkami motyla, ok 20-24tyg..ale może byc troszkę później, tych delikatnych możesz nawet nie zauważyc

Gość do aouut me...
wiele kobiet używa pieluch dada, ale czy będą dobre dla Twojego dziecka, to musisz już sama sprawdzić, bo niketóre pieluchy uczulają, więc najlepiej kupić po małej paczce różnych pieluch i sprawdzić, które najlepiej się nadają pierwsze kopniaczki ja osobiście poczułam w 18 tygodniu ciąży

dzięki wielkie... czytam non stop o opiniach o różnego typu pampersach... Tak bardzo nei mogę doczekac się lipca-sierpnia, ... Mam jeszcze jedno pytanie, czy może która z was orientuje się o jakimś dochodzie dla studiujących mam, czy może dla młodych małżeństw?? gdyby coś sie należało fajnie byłoby skorzystac...jeśli nie to nic strasznego oczywiście...ale lepiej być poinformowanym..:)

Hej!!!!! Ja też jestem w ciąży w 3 miesiacu i tez jestem szczesliwa. Mam juz jedno dziecko urodzilam jak mialam 22lata, a co do pampersow to używałam huggisów, sleep and play ale mysle ze te najtansze nie sa wcale az tak zle. Co do kopniakow to w 1 ciazy poczulam ok 18 tyg. A tobie serdecznie gratuluje:)

gratuluję! ja pierwsze dziecko urodziłam mając 21 lat i też byłam szczęśliwa:)

już podoba mi się to forum...

witajcie ja tez juz jestem mamuska, urodzilam w wieku 20 lat i 5 miesiecy, dziecko bylo planowane, teraz mam 25 i staramy sie o kolejne...pozdrawiam wszystkie mamuski

dobrze ze jest topik o szczesliwych kobitkach w ciazy a nie tylko w sumie o staraczkach chociaz wiem ze i to jest wazne:)

no tak, a ja juz bym chciala zajsc a tu zonk ale niedlugo mam nadzieje dolacze do brzuszkowatych hehe:)

długo sie staracie???? nam sie udalo w sumie za 1 podejsciem:) taki dar od losu:P

gratuluje;) ja urodzilam jak mialm 20.Tez bylam szczesliwa i jestem ;) pampersy musisz sama wyprobowac ja probowalm roznych pampersy,happy,huggies,Dada i przy tych pozostalam wedlug mnie sa dobre;) A co do ruchow to ja takie naprawde kopy poczulam w 6miesiacu;) pozdawiam i zdrowka zycze;)

z 1 dzieckiem na pierwszy strzal bylismy rok po slubie, wiec nie byl to problem teraz okolo roku sie staramy i nic, no ale to przez to ze po 1 porodzie mam rozregulowany@ czasem co 28, co 30 a nawet co 50 dni, wiec szkoda gadac badania przeszlismy z mezem wszystko z nami ok lekarz mowi ze poprostu musimy trafic. wiec staramy sie i staramy

to kiepsko zz tym @ tez to mialam. W grudniu podejrzewalam ze jestem po owu i nas emocje poniosły i w sylwestra sie dowiedzialam ze jestem w ciazy. Wam tez sie niedlugo uda:)

no mamy nadzieje, nie robimy tego wiesz ze musi byc poprostu kochamy sie bez zabezpieczenia bo chcemy slyszalam ze psychike mozna zablokowac od tego nadmiernego chcenia potomstwa. lekarz tez to mowil najlepiej na luzaku podejsc i tego sie trzymamy...

masz racje spokojnie najlepiej myslec ze juz po dniach plodnych;) dobre macie podejscie

dziewczyny ja musze spadac meza z pracy odebrac, dziecko z przedszkola i obiad musze ugotowac dzisiaj dzien wolny moge cos porobic zajze wieczorkiem fajny temacik z kultura :)

Ja też jestem w 5 miesiącu ciąży i jestem szczęsliwa:) Pierwsze dziecko straciłam i do teraz pod moim serduszkiem to dla mnie cud. Choć są problemy, bo ciąża jest nisko położona i muszę leżeć, to wierzę,że tym razem bezie dobrze .

Gratuluję ciąży oraz pozytywnego podejścia:) Ja miałam 21 lat, gdy urodziłam córcię. W poprzednim roku staraliśmy się o rodzeństwo dla małej, ale niestety skończyło się poronieniem w 5 tygodniu. Teraz przydałby mi się Twój optymizm:) życzę Tobie pomyślnego donoszenia ciąży oraz porodu:) Może już po rozwiązaniu założysz wątek na forum, w którym każda będzie mogła się podzielić swoimi doświadczeniami związanymi właśnie z porodem i udzielić kilka cennych wskazówek przyszłym mamom:) a jeśli chodzi o pieluchy, to my kupowaliśmy takie, jakie aktualnie najbardziej się opłacało (tzn. po promocji:))

TEmacik wcale sie nie urwał...po prostu musiałam uciekać z neta, gdyż goście wpadli..:) Cieszę się , że tak szybko rozwinął się ten temacik..:) Naprawdę bardzo się cieszę..:) a ja jutro zaczynam juz 18 tydzień...liczę każdy dzień , każdy tydzień... Chciałabym już byc po porodzie..i miec moje maleństwo przy sobie..i obdarzyć je taką miłością....ech...największą...:) na kiedy ogólnie macie terminy ?? Ljuhajmka- odpręż umysł, nie myśl o tym.....dni płodne sprawdz najlepiej przez testy owulacyjne...a zobaczysz 2 krechy na teście..:) najważniejsza to psychika...:)

ja urodzilam tez majac prawie 20 lat:) a teraz nie wiedzac kiedy minal juz prawie rok:) ja uzywalam od samego poczatku pampersow i uzywam do tej pory.czasami mozna natrafic na niezla promocje:)

Kochana, gratuluję :) Ja mam 21 lat i nie mogę się doczekać tego pięknego dnia, gdy mój partner zdecyduje się na dziecko, więc troszkę Ci zazdroszczę:) Trzymaj się ciepło!

Gość misia1111111111111111111111
HEJ JA PIERWSZE DZIECKO URODZIŁAM JAK MIAŁAM 19 LAT i jestem z tego powodu baaaaardzo szczęśliwa i nie żałuję że tak w cześnie. a tobie bardzo gratuluję.

Witam;) Ale na tym forum czuć powiew serdeczności i radości, co w ciąży jest bardzo potrzebne ;) Ja jestem w 29 tygodniu, mała już ostro rozrabia w brzuchu;) przecudowne uczucie;) Pierwsze ruchy- takie jakby łaskotki poczułam koło 18 tygodnia ciąży;) Staraliśmy się z pół roku, z 2 miesięczną przerwą ;) pozdrawiam i gratuluję P.S. Co do pieluch, na pierwsze kupiłam happy new born

tez odnosze wrazenie ze na tym topiku jest pozytywna atmosfera i wszyscy sa zyczliwi dla siebie:)

Szczerze , nie spodziewałam się takiego odzewu na ten topik....I jestem rozczarowana-pozytywnie.:) Raczej spodziewałam się " co Ty możesz wiedzieć, dziewczyno masz nieskończone jeszcze 20lat, nie wiesz o życiu nic i Ty mówisz, że jesteś szczęśliwa?..nic nie wiesz.."... ale Cieszę się....że są naprawdę ludzie w porządku...:):):) i Za to dziękuję..:)... no to taki mały wstęp..;p Spróbuję na sam początek Dady z biedry, bo naczytałam się opinii..i akurat na te pampersiki było dużo pozytywnych opinii....... ale oczywiscie, moje dziecko może okazać się że będzie tolerować tylko pampersy, albo jeszcze inne.;pjasne, jestem na to przygotowana...;p ja kobitki idę spać....słodko śpijcie- do usłyszenia/napisania..;p

Gość Aj..............77
Gratuluję:) Ja jestem w 34 tc, czekam na maluszka w kwietniu:) Dla noworodka polecam jednak lepsze, delikatniejsze pampersy. Później można zacząć eksperymentować. Oprócz becikowego MOPS może przyznać dodatkową jednorazową zapomogę, ale nie wiem jakiego dochodu nie wolno przekroczyć. Zdrówka!!!!

Gość Laurkowe Grzechotki
Je też urodziłam mając jeszcze nie skończone 20lat i co? Fakt ludzie nie są zbyt mili dla "młodych matek" ale da się przeżyć. Moja córka w styczniu skończyła roczek. A ja? W lipcu skończe 21lat i cieszę się że urodziłam dziecko wcześnie, teraz póki jest ta energia i są siły żeby przejść przez całą machinę wychowawczą. Kocham tą małą bandytkę nad życie i nigdy nie pozwole żeby spotkało ją coś złego! Uwielbiam patrzeć jak się ładnie bawi w łóżeczku,jak mówi coś "po swojemu" a jak przytula się i daje pysznego buziaka to serce mi się rozpływa! Jak widzi tatę gdy stoi w drzwiach po pracy to wyciąga rączki... ech co tu dużo pisać każda z Nas kocha swoje dziecko naj naj i to właśnie świadczy o tym czy jest się dobrą matką a wiek tu nie ma nic do rzeczy! Więc jeśli ktoś kiedyś powie Ci coś nie miłego nawet nie zwracaj na to uwagi-poświęć ją swojemu dziecku:) Owszem są i trudne momenty ale to nie na ten temat. Życze powodzenia i pozdrawiam wszystkie mamy! PS: Żeby dostać te "drugie becikowe" nie można przekroczyć chyba 480zł/osobę.