Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

molla :)

CC ----------- > skierowanie od lek. PSYCHIATRY

Polecane posty

Gość do belik....
ja mieszkam w wawrszawie i tu bede rodziła...i takie sa realia a nie inne.z wada wzroku skracaja II faze porodu,co oznacza w praktyce vacum.to ze wam tak sie udało to super.ale poczytaj opinnie innych dziewczyn to przekonasz sie ze takie rzeczy maja miejsce. na planowana CC jedzie sie wczesniej i maja czas na konsylium,żadna ze wskazaniem nie czeka do odejścia wód...ida do szpitala ok.10 dni wczesniej. a jak rodzisz SN i poród nie konczy sie pomyslnie to robia CC i nie maja chwili na konsylium.

do do bellik :D Niby warszawa a nóż się w kieszeni otwiera :/ Skierowanie na cc pokazałam mojej pani dr prowadzącej. jak zaczęłam rodzić jej w szpitalu nie było. Nie umawiałam się na konkretny termin na cc bo w moim szpitalu nie tną macicy "na zimno" tylko jak sa skurcze. Przyjechałam do szpitala, pokazałam skierowanie na cc i bez problemu cc miałam zrobione!

Gość do belik....
belik,ja też interesowałam sie i interesuję sie tematem CC.bo sama tak bede rodziła.moje kolezanki-w wiekszosci rodziły CC-albo miały wskazania,albo płaciły lub szły do prywatnych klinik.tak więc jak to się odbywa.a ze ty trafiłas na taka obsugę to się ciesz,ale nie wypisuj takich rzeczy,zeby autorka topiku,lub inne czytające nie uwierzyły-a później wielkie zdziwienie... odnosnie lekarzy też wiem jak roią,bo znam bardzo dobrze to środowisko.

Gość do belik....
odnosnie Lublina-koleżanki z pracy siostar tam rodziła.nie wiem w którym szpitalu,ale nie wspomina tego miło.miała SN.na porodówce traktowali je jak w fabryce.ona nie miała rozwarcia,pomimo podania 2x oxy.krzyczeli na nia ze tamuje ruch!!!i ze inne czekaja w kolejce,a ona taka niezdecydowana...i to przy jej męću do niej tak mówili.w końcu urodziła,bo zrobili jej masaz szyjki z 5 razy.popekała,do tej pory ma problemy z dolna partia ciła mimo ze rodziła pod koniec lipca.

Ja nie mówię tego na podstawie jednego lekarza czy jednego szpitala tylko na podstawie 5ciu cc na przełomie 5ciu lat ( ja 1 dziecko, 1 siostra 1 dziecko, i ostatnia siostra 3 dzieci). Do tego znam masę osób, które także miały skierowania na cc i nie słyszałam jeszcze żeby w Lublinie w jakimkolwiek szpitalu odmówili zrobienia cc. Lekarze powiedzieli mi wyraźnie jak z nimi rozmawiałam, że nie mają prawa podważać decyzji innego specjalisty jeśli chodzi o skierowanie na cc. Jeśli ktoś ma wątpliwości to niech pójdzie do swojego lekarza czy ordynatora w szpitalu, w którym chce rodzić i niech się zapyta!

sorry dziewczyny ale temat sie rozmywa na pisanie o niczym ze " kolezanka matki szwarga miała...." piszcie na swoich przykładach, bo szczerze to zadna mi nie napisała ze " tak, ja mam albo miałam wskazania od lek psychiatry do cc z powodu...." a tak same przypuszczenia i domniemania, jak moze byc - :(

Gość Wskazanie od psychiatry
Aż trudno mi uwierzyć w to co piszecie. Skoro są wskazania(prawdziwe) jest odpowiedzialność lekarzy za zaniechania i błędy w sztuce a do tego kodeks etyki lekarskiej, to musiałyście trafić na pseudo lekarzy. W szpitalu w mojej miejscowości przed planowanym terminem cięcia kładą na oddział, jest konsylium i ustalenie terminu. Wiem, że to pobożne życzenie co do wszystkich szpitali ale przecież na jednym szpitalu świat się kończy!!! I do nas należy decyzja w jakie ręce powierzymy zdrowie swoje i dziecka. Właśnie zostałam ciocią:):):):) o mamusiu czuję się jakby mi ktoś walną pałką przez głowę:):)

Gość Wskazanie od psychiatry
molla:) czytaj uważnie:) ja miałam

Gość do belik....
moll ja bede dopiero rodziła,ale ja umówiłam sie z lekarzem prowadzącym.on jest ordynatorem w szpitalu w którym chce rodzić.rozmawiałam z nim na temat CC i wskazań,wiec wiem że od psychiatry skierowanie akceptują.wpisz sobie w google słowo TOKOFOBIA. tak bedziesz miała na tym skierowaniu napisane. ten gin rozmawia ze mna szczerze,bo jest tata mojej przyjaciólki.tak więc wiem co honorują.

Gość do wskazania od psychiatry
a jak twoim zdanie maja stwierdzic czy wskazanie które przyniosła pacjetka jest prawdziwe czy kupione?no własnie po to jest konsylium i weryfikacja danego zaświadczenia.a w jaki sposób mogą stwierdzic prawdziwość tego dokumentu-poprzez wywiad z ciężarną i badanie ciężarnej.

;itosci skończcie z tymi konsyliami zebraniami lekarzy będzie co ma byc ...i tak nie macie na to wypływu. a wylewanie zali nic nie wnosi prosze jeszcze raz o wpisy kobiet jak w temacie i tyle w temacie

Gość to ci napisze na swoim
przykladzie choc nie od psychiatry mialam skierowanie. Powinnam miec cc ze wzgledow zdrowotnych (choruje od kilku lat), wybralam szpital, zanioslam skierowanie i uslyszalam "dobrze, zobaczymy jak bedzie. Jak akcja bedzie wolno postepowac to zrobimy ciecie":O Wkurzylam sie, bo na skierowaniu mam jak byk napisane, ze powinnam miec cc i podane byly wskazania. Wkurzylam sie wiec i wybralam szpital prywatny. Jak otrzymasz skierowanie to idz do szpitala niech ci wyznacza termin. Jak beda cos krecic, nie podadza konkretnych informacji to idz do innego szpitala.

dzieki tak zrobie jak nie dostane skierowania to najwyzej zrobią cc planowane, juz nawet wiem gdzie...wiec tak czy siak sposób sie znajdzie

Gość czy ktoś ma namiary naaaaa
okulistę, psychiatre który wystawi żaswiadczenie o wskazaniach do cc? bardzo prosze o info na maartynaa1979@wp.pl

Gość czy ktoś ma namiary naaaaa
chodzi mi o kogoś z POZNANIA lub okolic

Gość upupupuuuuuu
upupupupupu

Gość bnhjk,
Ja tak miałam. Poszłam zwyczajnie do psychatry powiedziałam, ze mam niski próg bólu, ze sie boję, że nie chcę sn, porozmawiałam szczerze i dostałam skierowanie, bez żadnych łąpówek, opłat. Napisane miałam, ze stany nerwicowo lekowe i stąd wskazanie do cc. Dopiero na tej podstawie ginekolog mi wystawił oficjalne do szpitala, zreszta to on mnie do psychiatry skierował... Inna rzecz że już podczas porodu mnie zgnoili że takie skierowanie to fanaberie itp, ale miałam to w dupie, skierowanie było to cc była.

Gość a do jakiegoś konkretnego
psychiatry poszłaś? czy pierwszego lepszego?

Gość molla:)
bnhjk, wiesz ja lecze sie juz 7 lat psychiatr., ale mam wątpliwosci czy dostane skier.od psychiatry. mam pytanie na podstawie czego stwierdziłas ze masz niski próg bólu, ( rodziłas wczesniej)....mnie to nie przekonuje, bo mam wrazenie ze jak to powiem lekarzowi to nie da mi skierowania. ile lat leczyłas sie wczesniej ?

acha co wazne poszłas na wizyte i odrazu z grubej rury powiedziałas o tym ze chcesz miec cc ? czy odbyło sie kilka wizyt na omawianiu czego sie boich, dlaczego itd...

Gość patiku
Podnosze pytanie, interesuje mnie ktos z wroclawia lub okolicy

Gość szukam kogoś z poznaniaaaa
???????????????

Gość patiku
Dziewczyny prosze o odpowiedz czy ktoras z was zalatwila sobie cc u psychiatry? Jak to zrobilyscie?

wiecie co normalnie jaja wyszły mam wskazania do CC, od psychiatry, które wczoraj pokazałam mojemu ginek, ale on stwiedził ze wskazania do cc moze wystawic jedynie lekarz ze stopniem specjalilacji...tzn moj psychiatra nie ma na pieczątce specj. psychiatra TYLKO samo PSYCHIATRA ... no paranoja a wy jak miałyscie, pamieta któras ? juz nie wiem co mam robic ,,,,albo dzwonic do innych szpitali i pytac czy reflektują wskazania do cc od psychiatry, czy załatwiac nowe zaswiadczenie do CC od lekarza który jest specjalistą psychiatrii...

Gość mrs conqueror
Jezu...dziewczyny...jak to wszystko czytam to nic a nic mi się nie poprawia. Ja PANICZNIE boję się porodu i tej "atmosfery" w szpitalu. Nie wiem skąd to się wzięło...może z potężnych bóli miesiączkowych podczas, których gryzłam się po rękach do krwi. Gdy poszłam z tym problemem do lekarza to powiedział mi, że tak mniej więcej wygląda poród. Te słowa tak głęboko utkwiły mi w pamięci, że nie potrafię sobie z tym poradzić. Myślałam, że jak pójdę do psychiatry to mój problem się rozwiąże a tu przeczyłam, że...niekoniecznie ;/