Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama córki :):):)

co słychać u 2latków?

Polecane posty

Gość mama córki :):):)

takie pogaduchy o naszych dzieciach - co potrafią, czy wołają na nocnik, jak jedzą - ile posiłków i co? Czy przechodzą bunt 2latka, czy potrafia baeic sie same? itd... piszcie mamy :)

Gość mama madziuni 233
czesc no to zaczne pierwsza i pochwale sie umiejstrnosciami naszej coreczki :) mówi duzo, praktycznie wszystko tak jak my, wystarczy ze raz jej powiem jak dany przedmiot sie nazywa i na drugi raz sama pamieta, tak ostatnio bylo z kasztanem. na spacerku zapytala co to, ja powiedzialam ze kasztan i za tydzien sama podbiegla i powiedziala: o kasztan mamusiu. wogole nie sepleni jak to zwykle dzieci w jej wieku mówi "r" na bilansie dwulatka pani była w szoku ze mala tak pieknie mówi a my duzmni ze hoho :) na nocnik wola 0dkad skonczyla 16 miesiecy, w nocy niestety jeszcze uzywamy pampersów, ale nie takich typowych tylko takich majteczek pampersowych, od dluzszego czasu nie budzi sie z mokra pieluszka ale na wrazie co jej zakladam, ale moze zaczne zdejmowac, takze z nocniczka tez jestesmy dumni bardzo. pozatym sama zaklada sobie buty czapke kurtke (oczywsicie buty wsuwane a kurtki na suwak nie zasunie ale guziki zatrzaskowe tak. Ogólnie zlota dziewczynka. Aha ma 90cm wzrostu i wazy 14,5kilo takze kawal babki tez z niej jest

Gość azezam
a recytuje redute ordona? a moze inwokacje? :)

Gość mama madziuni 233
jeszcze nie ale kilka wierszyków i piosenek ma w jednym paluszku... :)

Gość azezam
no to tylko pozazdroscic : moj to mowi jak sie zdenerwuje albo jak cos chce jest nieznosnyy ale w tym pozytywnym slowa znaczeniu powiedzialabym zdolny ale leniwy :)

Gość ....D....
Moja pociecha to już sam woła za potrzeba fizjologicznymi,w nocy nie potrzebuje ani pampersa ani podkładów... mówi pełnymi zdaniami i odpowiada też pełnym zdaniem... Sama je.... Potrafi sie rozebrac... potrafi sie ubrac jak spodnie majtki bluzka trzeba ją trochę poprawiac) Sama zaśnie ... i sama się umyje ...

Gość mama madziuni 233
chlopaki niby wolniej ale synek kolezanki dwa lata skonczy w marcu i zna wszystkie litery, liczy do 20, wyobrazacie sobie??? skubaniec maly

Gość mama madziuni 233
sama zsnie? wow to rzeczywiscie :) nie wiem czy jakiegokolwiek dwulatka trzeba jeszcze lulac na rekach czy z nim usypiac :)

Gość Hmmmm......
Zaśnie .. nie musze sie z tym meczyc... A tak w dzień to mi już nie śpi od około 2 miesięcy.. no chyba ze jest strasznie zmęczona ... jak to czasem bywa u każdego człowieka

Gość ....D....
A jeszcze przypomniało mi sie potrafi sama się przeżenac i powiedziec formułkę W Imię Ojca... itd...