Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cyferkowa_;

Co na kaszel dla dziecka bo zwariuję!Daje mu pulmicort i flegaminę

Polecane posty

Gość Cyferkowa_;
Już myślałam o tym, ale zawsze wychodziło, że on ma rację i wracałam do niego. Poza tym z wirusowego przechodzi w bakteryjne zazwyczaj, może stąd ten antyb.

to fakt, ja już nie wiem czy jakikolwiek pediatra jest dobry w moim otoczeniu, po prostu staram się zachować zdrowy rozsądek i nie przeginać w żadną stronę... Wydaje mi się, że może ci, którzy przepisują anty to może boją się jakichś komplikacji, że infekcja się rozhula czy co? Na początku też "łykałam" wszystko co mi zapisali, ale gdy pewnego razu mój dzieciak dostał trzy różne antybiotyki w ciągu miesiąca, a przez kolejne 2 miesiące po ich zakończeniu miał sraczkę - powiedziałam DOSYĆ! No i teraz staram się ich nie stosować. Wiadomo, jak jest już drastycznie to nie ma, że boli i trzeba podać, ale tutaj słyszałam, że niektórzy nawet na zwykły wirusowy katar przepisują anty! Skandal!

Gość moja córka właśnie przechodzi
wirusowe zapalenie gardła.Dostała pecto drill-dwa razy dziennie,do 16 druga dawka.Na noc diphergan,accodin i alertec.Do tego dwa razy dziennie inhalacje.Na początek tylko z pulmikortu i soli fizjologicznej a jak kaszel się nasilił mam robić z pulmikortu i berodualu.Dostałam recepte na antybiotyk ale tylko dlatego że przed nami była sobota i niedziela i gdyby sie pogorszyło bardzo to miałam go wykupić.Dwudniową temperature mamy już za sobą,teraz jest tylko lepiej.Antybiotyku nie wykupiłam.

Gość exit110
sok odrobaczający... Czosnek POLSKI. 10 główek nie ząbków, jeśli dla większej ilości osób to wiecej. Pokroić/ zmiażdżyć i zalac sokiem z kiszonych ogórków. Odstawić w chłodne, ciemne miejsce na 10 dni i później również tak przechowywać. Sok podawać dzieciom przed snem 5 ml można trochę rozcieńczyć (niedobre paskudztwo ), dorosłym 10 ml. Można zjadać również czosnek z tej mikstury( dorośli). Stosować miesiąc. Nie więcej niż 2 razy w roku. Sok może mieć różną barwę, zależy to od czosnku w której porze roku robimy miksturkę. Sok nie może Wam sfermentować, bo zdarzył mi się i taki przypadek, ale chyba było wtedy za ciepło. Cały czas obserwować kał,a jak coś znajdziecie to oddać do badania... Po kilku latch obserwacji mojej dzieci siebie i męża wiem, że nadpobudliwość u dzieci , nerwowość, kłopoty w nauce - koncentracja, zgrzytanie, złe sny, krosty na pupie, osad na zembach, psujące się zemby, czerwone pieprzyki, kaszel równiez szczekający, w nadmiarze kichanie i bekanie, popękane naczynka, nadmierna otyłość, chudość, podsiniałe oczy, krosty - są od pasożytów. Nie wszystke te obajwy muszą występowac jednocześnie. Dzieci mają coraz więcej tasiemczyc (zbiorowe żywienie w szkołach, przedszkolach, psy i koty). Na tasiemca możecie kupić lek Yomesan/Niclosamide z aptek internetowych za granicą. Bez recepty. Vermox też kupicie . Mi zniknął NIEPRZYJEMNY ZAPACH Z UST, krosty, łamliwe paznokcie, grzybica między palcami u nóg, kamień nazębny, mąż mniej chrapie i mówi, że ogólnie czuje się jakis lżejszy... Dziecko brało zentel 3 dni // 2 tyg. przerwy // Vermox 3 dni //. Nic nie znalazłam w kupie.// znów 2 tyg przerwy i zastosowałam powyższy przepis u swojego dziecka przez kilka dni, potem podałam mu Vermox (ciągle stosując sok z czosnku) i to co zobaczyłam w kupie to był szok... Musicie ostrożnie przeprowadzać odrobaczanie gdyz bardzo silnie zarobaczony organizm może nie poradzić sobie z toksynami po robalach, tzw wstrząs anafilaktyczny. Jedzcie dużo ogórków kiszonych, kapusty kiszonej, cytryny. Robaki uwielbiaja zakwaszony organizm, a nie znoszą środowiska zasadowego. leki, farmaceutyki pomagaja tylko wtedy kiedy wspomagamy je naturalnie, nie jemy słodyczy, mąki itp....Lekarze próbuja wmówic nam rózne choroby, nie wierzcie we wszystko co usłyszycie. Nieświeży oddech prawdopodobnie = TAsiemiec. Kupcie Niclosamide / Yomesan najlepiej 2 opakowania bo nie zawsze jedno wystarcza. Poczytajcie o tym leku w necie. Kupcie w aptece on line, za granicą, holandia, niemcy, belgia. Chyba, ze macie kogoś znajomego za granicą. Dobrze tez podac pozostałym członkom rodziny...W Polsce lek nie jest dostępny, zakazany przez Ministerstwo Zdrarowia. A ludzie chodzą do lekarzy. Ci diagnozują coraz to nowsze jednostki chorobowe (wrażliwe jelito, Halitoza itp.) tylko nikogo nie mogą wyleczyć i tak dorabiamy koncerny farmaceutyczne dokupując kolejne dawki leków które zamiast leczyć czyszczą nam portwel i powodują kolejne dolegliwości. Jaki mieliby z nas pożytek gdyby szybko nas wyleczyli !?? Mi pomogła w diagnozie Wega Medica w Warszawie, ale od dawna podejrzewałem, że to moze być tasiemiec. Powiedzieli, jaki lek kupić.... dodatkowo, w bardzo wielu przypadkach u dzieci ale nie tylko występuje włosogłówka. To nie prawda, że bytyje tylko w jelicie. Potrafi je przebijać i przenikac do tkanki podskórnej.Powoduje bóle nóg (w szczególności na odcinku między kolanem a stopą, "popękane" naczynka, rozdrażnienie, "złe" sny, niespokojny sen, bladość - powoduje anemię, szczekający kaszel, swędzenie skóry. Lek np. Vermox najlepiej podać w nów (faza księżyca) i robić kąpiele przeciwpasożytnicze z miodu i mąki, po lekach lub w pełni... Trudno ją usunąć samymi lekami bo przenika do organizmu. Nie słuchajcie, że to zabobony, bo tak piszą ludzie których poważne problemy zdrowotne nie dotyczą. Toksokaroza (glista psia, kocia) też może dawać podobne objawy. Choroba z piaskownic. Na to można zrobić badanie krwii w lepszym labolatorium. Pomagajcie SWOIM DZIECIOM bo nikt za Was tego nie zrobi...chyba, że wolicie aby lekarze faszerowali je sterydami, antybiotykami, itd, itd...

Gość gość
Daj mu coś z miodem, jak dicotuss junior, do tego maliny i ciepłe napoje. Jak tak kaszle bardzo to spróbuj ograniczyć syropy wykrztuśne - trzeba uspokoić gardło.

Gość Lisaabeth
Na pewno nie warto dawać antybiotyków - tylko niepotrzebnie osłabią organizm. Lepiej syrop, u nas najlepiej sprawdza się Dicotuss Junior, bo jest odpowiedni dla dzieci i dużo płynów. Miód też łągodzi.

Gość gość
Ja na samym początku infekcji i kaszlu zawsze podaje przeciwzapalny fosidal i u nas się sprawdza. Kaszel ładnie się odrywa. Moim zdaniem jeśli pulmicort nie pomaga to należy się kontaktować z alergologiem. To jest silny lek do nebulizacji, podawany również alergikom. Może trzeba robić badania pod kontem alergii.

Gość gość
Nie zawsze kaszel oznacza infekcje, wielokrotnie jest oznaką alergii wziewnej lub pokarmowej. Jeśli mamy jakiekolwiek podejrzenia, że powtarzający się kaszel lub katar mogą świadczyć o alergii powinniśmy zrobić dziecku testy ponieważ leczenie jest zupełnie inne. Jako mama alergika sugeruje poczytać o alergiach na stronie odetchnijspokojnie. Nasze zapalenia oskrzeli i katary były wynikiem uczulenia na mleko.

Gość gość
Na bardzo męczący kaszel ja używam fosidal, czyli syrop przeciwzapalny. Szybko łagodzi ataki kaszlu i skutecznie nie dopuszcza do rozwoju choroby w dolnych drogach oddechowych. Dla mnie to jest ważne, bo moje dziecko niestety często miewa zapalenie oskrzeli

Gość Natavenilla
Ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad inhalacjami dla dzieci. Sprawdź sobie stronę http://www.kaszeludzieci.pl/inhalacje-dziecka.html - można tu trochę poczytać o tym jak powinny wyglądać. Sama już nie raz przekonałam się co do inhalacji dla dzieci, że bardzo pomagają.