Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pase

Co Was denerwuje w rodzinie Waszego męża/ partnera?

Polecane posty

Gość tesciowa
dziewczyny jestescie fajowe --tesciowa--

Ja mówiłam o tym mojemu facetowi, że jak chce to może tam przychodzić, ale ja tam mieszkać nie będę,:O bo jakoś nie widzą mi się co tydzień odwiedziny jego siostrzyczek.

:D chlopa jej brak, ale zeby cos ten teges z synem? :( mam sie o co bać? czymś martwić?

Nie chce jakichś starć miedzy mną a rodzina mojego przyszłego męża, ale jak mnie już konkretnie zdenerwują to napewno się odezwę i powiem do słuchu co myślę:P

Nie chce jakichś starć miedzy mną a rodzina mojego przyszłego męża, ale jak mnie już konkretnie zdenerwują to napewno się odezwę i powiem do słuchu co myślę:P

Ale moim zdaniem, nie musisz ich do domu wpuszczac... moze wpady mają byc jeszcze na weekendy gdzie malzenstwo chce sobie pobyc sam na sam ze soba. WKoncu to 2 dni kiedy mozna razem spedzic te 24 godziny na dobe :) Nie odsuwaj się - to jest najwazniejsze, by sie nie poddawac i nie ustepowac zawsze, bo wezma palec, będą chciały całą reke :)

No pewnie, albo jak będą nie zapowiedziane odwiedziny teściówki:P Na moje nie szczeście będzie mieszkać parę bloków od nas.

Gość monika1974
A wiecie co pożyjemy zobaczymy bo jak by nie było jak się ma dzieci to potem jest się teściowymi...:) pozdrawiam

Wiadomo, punkt widzenia zmienia się od punktu siedzenia.

Ja tam wole sobie bez niej radzic. MIeszkam od niej 1000 km i na 1000 km truła nam tylek niesamowicie. Dla niej samolot to jak autobus MPK kuzwa. Przylatywala, a dobrze ze wtedy jeszcze nie mielismy wlasnego domku i siedziala na glowie brata mojego faceta ktory mieszkal ok 50 km ode mnie. Samochodu nie mieli, mamy my, ale byly telefony co 5 minut kiedy przyjedzie synek do mamusi z wnuczką... jak rozmawiaja ze soba na skype, to jak by moj facet byl samotnym ojcem. Mamusia mu wszystko mowi co i jak powinno byc i sie robic z dzieckiem. Maskra. Ale niech sobie mowi ( mowi moj facet ) i tak sie zrobi po swojemu. A jak sie robi po swojemu to ta w płacz ryk, histeria i rozne inne jeszcze rzeczy. Aaaaaa i grozenie samobojstwem, bo ona juz nie ma dla kogo zyc, nikt nie chce jej pomocy i nikt z niej korzystac nie chce. Zalosne, ale prawdziwe. Juz dzis jest lepiej, ale cos mi sie wydaje ze to delikatna cisza przed burzą :)

Gość a to temat rzeka..............
widzą wszystko u innych a u siebie nie: mówią,że nam niepotrzebne duże mieszkanie na naszą trójkę,bo za co my to utrzymamy,a sami mając dużo mniejsze dochody budują dom. jak kupię jakiś np. środek chemiczny mało znanej firmy,teściowa popatrzy z politowaniem i powie,że taki badziew to jest do kitu,a po miesiącu czy dwóch sama kupi coś tej firmy i zachwala. kupiłam dziecku,kiedy jeszcze nie chodziło lekko za duże buty,żeby móc założyć grube skarpetki,to skrytykowali,że się za dużych butów nie kupuje. Dwa tygodnie później przyjechali z prezentem dla mojego dziecka-z za dużymi butami i mówią:,, założysz grubsze skarpetki i będą dobre :D I tak codziennie mnie irytują :)

Gość onnaaaaaaa
moi teściowie wpadają do nas kilka razy w tyg i siedzą tak kilka godzin (do 21) :? A dlaczego tak często, bo na obiad. Pal go licho, mogę ugotować, nie żałuję, ale teściówka włazi do kuchni i wyrywa mi z ręki rzeczy że to nie tak, że ona mi pokarze. Wkurza mnie to niemiłosiernie, bo moja kuchnia i ja tam chcę rządzić. Poza tym nałogowo mi oddają jakieś stare graty i rzeczy z własnego domu. Bo oni nic nie wyrzucają, więc nam prezentują. I potem się wypytują gdzie to jest i co z tym zrobiłam. Hitem był prezent teściowej w postaci starej podartej piżamy z kory (bo na nią już za mała :/ :?) Blleee obrzydlistwo...

Gość oooo ale teksty :)
to ja się przyłączę :) a więc po kolei: 1. teść - czasem upierdliwy, wymądrza się, ale powiedzieć mu parę słów to się uspokaja 2. teściowa - GLĘĘĘĘDA, wpierdala się w nasze małżeństwo, próbowała urządzać nam mieszkanie (efekt - obraz od niej leży na szafie, kwiaty doniczkowe dostała z powrotem), wiecznie domaga się pomocy, a jest w pełni sprawna i zdrowa, pożyczyła kasę sporą od męża i nie oddała i udaje, że nie ma tematu Strasznie się nosi i wywyższa, a naprawdę nie ma podstaw Boli ją, że pochodzę z lepszej w jej mniemaniu rodziny (lepsze wykształcenie, zawody rodziców, ja i moi bracia też mamy lepsze wykształcenie, niż jej córki, ogólnie lepiej się nam układa) i ma kompleks z tego powodu i zazdrość ją zżera. I przy każdej okazji czymś się w związku z tym chwali, dochodzi do absurdu czasami np. a widzisz macie podobny wzrost z Asią *jej córka, a ona waży mniej niż ty o kilo ....... Żałosna jest, nie szanuję jej z tego powodu 3. szwagierki tu będzie ciekawie, jedna to zwykła prostytutka *ma kilku starych przyjaciół ktorzy dają jej kasę za seks Ale wersja oficjalna, że to tylko jej dobrzy przyjaciele Jest zazdrosna, że sie mi i jej bratu układa i usiłowała nas skłócić Wyboraźcie sobie, że pisała mi przez dłuższy czas mimo moich próśb o zaprzestanie, że mąż mnie na pewno zdradza i żebym sobie test na hiv zrobiła Młodsza się puszcza dla sportu, nie zdała matury, musiała poprawiać Ma 21 lata i chyba z 7 partnerów łózkowych na koncie Jej mama podobne dziewczyny baaardzo krytykuje, ale u córusi udaje, że nie widzi Wiecznie chce pożyczać kasę i nie oddaje, aha ukradła nam kiedyś z domu alkohol bo miała impreze

Gość pod jednym dachem mieszkamy
aczkolwiek osobne wejścia do domu mamy. Co mnie denerwuje? - wszystko i nic! Niby denerwuje mnie to, że oni wcale nie dążą do kontaktów z nami.Teść jeszcze jakieś etaciki, filatelistyka,szachy, żeglarstwo. Teściowej namiętnością jest organizowanie życia emerytkom, sama pasjonuje się malarstwem i folklorem. Mam teściów i ich nie mam... Czasami raz w tygodniu ich widuję, podczas niedzielnego obiadu. Czasami jestem zła, że nie udaje im się podrzucić dzieci choć na chwilę, ale jednocześnie jestem szczęśliwa, że mają swoje sprawy i mimo, że blisko - są jednak daleko od nas. A kiedy jednak jest potrzeba zaopiekowania się naszymi szkrabami, zawieszają swoje zajęcia i pomagają.Po 2 tygodniach wczoraj rano udało mi się wypić kawę w ich towarzystwie. Dobrze to, czy źle? - sama nie wiem...

A co nas może denerwować? Nauczmy się współżyć z bliźnim, wszystkim będzie łatwiej.

Jasne... taki bliźni to cie wyrąbie na ostatniego frajera... gdybym byla taka jak piszesz, to juz dawno bym meza i dziecka nie miala zapewne, bo tesciowka by mi ich pod kolderke swoja schowała :)

Gość alechandraa
szwagierka-zazdrosnica, zazdrosci mi i mezowi, ze kupilismy mieszkanie, ona z mezem i dzieckiem w 1 pokoju..., udaje mila i w ogole super a jest zmija, ktora plotkuje i obgaduje, dwulicowa. tesc:ok tesciowa: na poczatku ok teraz wpierd sie w nasze zycie, dzwoni w imieniu coreczki do mnie glupia...

oooo ale teksty :) Dorzuć jeszcze coś o bratanicach, siostrzenicach... Czemu zaglądasz komuś pod spódnicę? Zajmij się własną rodziną, a teściów mimo, że ich się nie kocha, szacunek jest im należny - chociażby dlatego, że wychowali twojego męża. Czyżbyś poślubiła męską wersję szwagierek? Jeżeli tak, to tobie należy się dziwić, że takie "przechodzone" męskie stworzenie poślubiłaś - przyzwoitość nie pozwala mi tego określić w bardziej dosadny sposób. Patologia w rodzinie???

I tu jest błąd... jak poznałam swojego mężą, wychować sobie musiałam go ja niestety :/ Był super, extra facet, ale na zawołanie mamusi to musiał byc. Do sprzątania sie nie garną wrecz przeciwnie. Kasa i kasa dla niego to było coś chyba całe zycie. Popracowało się nad chłopem i teraz o jeeeeejku, takiego chłopa ze świecą szukać. Szacunek jaki mam taki mam do teściowej, choc kontakt z nią nie jest doskonały chocby na odległość ktora nas dzieli, ale nie podoba mi sie to, ze po "kryjomu " pisze na maile do niego o sprawach o ktorych raz... powinnam wiedziec ja a dwa... są to tematy na temat mojej osoby. Szanuje ich tak jak kazdego starszego człowieka, ale niech wiele ode mnie nie oczekują. Zaufanie ode mnie dostała - straciła po paru miesiacach od znajomosci, a mnie rodzice zawsze uczyli jednego " pamietaj, ze zaufanie mozesz stracić w minute, ale zyskać go potrzebne Ci bedzie nawet kilka dobrych lat". tego sie trzymałam, trzymam i trzymać będę zawsze. Pozdrawiam

Gość Nha
Denerwuje mnie kiedy jestem u Nich i moja przyszła teściowa skacze koło mojego faceta(swojego synka) jak opętana. Nikt inny się nie liczy. Często czuje się niezręcznie, bo zrobi jeść, nałoży mu na talerz, podsunie pod nos, a on mnie często w ogóle zapomni - dopiero kiedy mój M. jej zapyta czy dla mnie nie ma to mi coś nałoży... Wg mnie to trochę niegrzeczne. Jak do mnie przychodzą goście to najpierw zatroszczę się o nich, bo wychodzę z założenia, że domownicy wiedzą gdzie jest lodówka itp itd i sami w swoim domu dadzą sobie radę... Przesadzam?

Gość Nha
Wkurza mnie jeszcze to, że przyszła teściowa wszystko krytykuje - czy kupuje buty, czy myśle o urządzeniu mieszkania czy mówie o tym że będę chciała kupić sobie samochód - to zawsze słyszę "Ale po co" "Nie lepiej odłożyć te pieniądze" Buty się zniszczą, w domu masz na czym spać, a samochód jest zbędny bo autobusy kursują........ wrr

Gość Nha
onnaaaaa ---> "Poza tym nałogowo mi oddają jakieś stare graty i rzeczy z własnego domu. Bo oni nic nie wyrzucają, więc nam prezentują. " Jeeezuuuu skąd ja to znam!! Masakra! jak mnie to wkurza

ze sa niesamodzielni, matka wiecznie narzeka, ze nie ma kasy, a jak ja zawiziemy na zakupy to kupuje same najdrosze rzeczy. wychowala corke (ma prawie 30 lat), a mieszka dalej z mamusia, w domu nie pomaga, mamusia jej ubrania kupuje, jedzenie gotuje i nawet herbatke. mojego meza wyrzucala z domu, a jak tylko zamieszkal ze mna to sie okazalo, ze jest neizbedny i nawet zarowki wymienic nei potrafia, tylko musimy przyjezdzac. kiedys byli tydzien w salonei bez swiatla bo nie bylo komu tego zrobic. tesciowa dzwoni w srodku nocy aby dowiedziec sie co slychac itd

Ja mam zlota tesciowa,w nic sie nie wtraca... Przeprowadzamy sie w kwietniu 8 km od niej ale nie boje sie tego,tzn ze bedzie nam zatruwac zycie... Daje nam pieniadze jak moze, cieszy sie z wesela i czeka na wnuczke ..

Gość SZazAa
W tym jest problem ,że też bedziemy teściowymi????????????

Gość bo ja wiem
"Poza tym nałogowo mi oddają jakieś stare graty i rzeczy z własnego domu. Bo oni nic nie wyrzucają, więc nam prezentują. " U nas jest niejako odwrotnie, a wina jest po stronie mojego męża ;) Tzn. gdy tylko chcę coś wyrzucić, to mówi, że na pewno się przyda Rodzicom na działce... Na szczęście ostatnio jest lepiej, tzn. mąż dał się przekonać do - po prostu - wyrzucania :)

Gość kakaalicjakaka
Ja zyje z nimi w zgodzie ogolnie ale denerwuje mnie ze jego ojciec jak z nim gdzies jedziemy (np na rocznice slubu brata mojego narzeczonego) to on po godzinie chce marudzie ze chce jechac do domu. A jego mama "skacze" nad jego ojcem i ciagle sie przejmuje zeby go nie zdenerwowac bo jak twierdzi jest bardzo wrazliwy :)