Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Granatowy granat

List motywacyjny

Polecane posty

Gość Granatowy granat

Czy mógłby pomóc mi ktoś w napisaniu listu motywacyjnego na zagraniczne praktyki studenckie? Albo podpowiedział co powinno się znaleźć w takim liście? Nigdy czegoś takiego nie pisałem i nie mam pojęcia jak to zrobić. Będę wdzięczny za wszelka pomoc. (Są to praktyki w hotelu, nie ma określonego stanowiska na którym będzie się odbywało praktyki. Trzeba wybrać 3 spośród kilku, np. pomoc w kuchni, pokojówka, kelner, barman, informacja w recepcji itp.)

Gość Granatowy granat
Pomoże ktoś, proszę? :(

Gość Granatowy granat
Pomoże ktoś? :(

Gość Małoszka
No dawaj, pomogę

Gość Małoszka
Najlepiej daj gg, a nie tak publicznie bedziemy pisac :D

Gość ffvbgtrh
wlasnie tez sie zbieram do pisania takiego listu- tez chce jechac na praktyki do hotelu. mysle, ze trzeba napisac dlaczego chcesz jechac, ze chcesz podszkolic sie w jezykach obcych, zdobyc ciekawe doswiadczenia, poznac nowych ludzi etc. takie duperele mysle. a gdzie jedziesz, tzn. do jakiego kraju? z uczelni bezposrednio czy poprzez jakas firme?

Gość czego oni was ucza na tych
studiach ze zwyklego listu motywacyjnego nie potraficie napisac ;/ WSTYD! I za moje podatki takie glaby studiuja ;/

Gość nie ma go ale wie
tez bym nie napisala listu motywacyjnego na stanowisko pokojowki, bo uwazam,ze to kpina sam jestes glabem ;p

Gość Granatowy granat
Sa to praktyki studenckie we Włoszech, ale nie bezpośrednio z uczelni tylko przez biuro. Są one głównie dla studentów TiR, ale ja chce tam jechac, bo chcialbym po prostu jakos inaczej spedzic wakacje i wyjechac na troche z Polski do cieplego kraju. Małoszka, nie posiadam gg ani żadnego innego komunikatora internetowego :P A jakie umiejętności oprócz obsługi komputera, prawa jazdy mozna wpisac? Kurcze ja wiemz e to dziwne, ze czlowiek 19lat nie potrafi napisac listu motywacyjnego, ale ja nigdy w zyciu nie musialem czegos takiego robic. W szkole nie ucza takich rzeczy niestety ;/

Gość Małoszka
Możesz wpisać o tym, ze umiesz pracowac z ludzmi, ze panujesz nad stresem itp. I napisasz dokladnie tak, jak piszesz tu. Tylko nie wal typowych, oklepanych formulek, bo to rozwala czytającego. Napisz wlasnie, ze chcesz inaczerj spedzic wakacje, polaczyc pozyteczne z przyjemnym, ze studiujesz TiR itp

Gość ffvbgtrh
w liscie motywacyjnym chcesz pisac o obsludze komputera i prawie jazdy? mnie sie wydaje, ze takie rzeczy to raczej w cv. poza tym, skoro masz pracowac jako np. kelner to niewiele ich obchodzi czy masz prawo jazdy czy nie.

Gość Granatowy granat
ffvbgtrh: nie w liscie motywacyjnym mam to zamiescic, a w formularzu, ktory musze im wyslac ;) ale to juz napisalem, tazke sprawa zamknieta. Małoszka: nie studiuje TiR ;) to sa po prostu praktyki głównie dla studentow z tego kierunku, ale z innych kierunkow tez mozna jechac :) a wiecie moze na czym moze polegac taka typowa "rozmowa kwalifikacyjna" na takie praktyki? Bo na pewno bede musial isc na takie cos, ale zastanawiam sie o co moga mnie pytac? Rozmowa bedzie po angielsku, nie wiem czy to ma cos do rzeczy, ale na pewno beda chieli sprawdzic poziom mojego angielskiego :P

Gość Granatowy granat
up

Gość Granatowy granat
up2