Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no one

czy to moze sugerowac ze mam sklonnosci masochistyczne lub sadystyczne?

Polecane posty

Gość no one

glupio tak na forum, ale nie mam raczej z kim o tym porozmawiac... chodzi o to, ze odkad pamietam podnieca mnie czytanie o bolu, ogladanie gdy na filmach bohaterom zadaje sie bol, wyobrazanie sobie... Ale nigdy nie jest tak, ze wyobrazam sobie, ze to JA zadaje ten, zazwyczaj bardziej widze sie w roli swiadka albo ofiary. Mysliscie, ze to normalne? jestem mloda osoba, mam wrazenie ze cos takiego bylo od zawsze, nawet jako dziecko podobalo mi sie ogladanie filmow, w ktorych 'komus cos sie dzialo'...

Gość wrzuc w google hasla
bdsm, femdom poczytaj, pooogladaj ;)

Gość no one
trafilam kiedys na bsdm, ale nie do konca 'wpasowuje sie' to w moje nienormalne sklonnosci, bo mysle, ze to tylko takie udawanie (co w pewnym sensie jest prawda) mozna sie jakos wyleczyc? :O

bdsm ma wiele "twarzy", tak jak kazda para jest inna. Mnie rowniez poczatkowo wydawalo sie, ze to za ostre dla mnie. Ale znalazlam Kogos, kto patrzy na swiat, na zwiazek dwojga osob podobnie... Leczyc masochistyczne sklonnosci..? Hm, jezeli nikogo nie krzywdzisz, a i sobie nic zlego nie robisz, to nie ma powodu. Oczywiscie zawsze mozesz pojsc po porade do specjalisty, psychiatry, seksuologa. Jak uwazasz - czy Twoje sklonnosci przeszkadzaja w codziennym zyciu, tracisz cos przez nie, czy to jedynie seksualne, niegrozne fantazje?

Gość no one
niczego tak naprawde przez nie trace... chociaz sadze, ze lepiej byloby gdyby te fantazje byly takie jak u wiekszosci, ech..

eeeeee, tam ;) jak trafisz na odpowiedniego partnera Twoje zycie seksualne nabierze blasku, a i bliskosc miedzy Wami bedzie wieksza, niz u wiekszosci "klasycznych"par :) tylko musi to byc Ktos madry i odpowiedzialny, nie zaden ,za przeproszeniem, je.ba.ka, ktoremu dominacja myli sie z k.u.r.e.w.stwe.m. A niestety takich pseudo "dominow"jest wiekszosc. W kazdym razie poczytaj jeszcze o bdsm, poszukaj roznych stron tematycznych, blogow itp. Wiecej sie dowiesz, szybciej zrozumiesz, czy to Twoj swiat, czy jednak nie. Dobrej nocy :)

Gość no one
dzieki, troche mnie pocieszylas ;) dobranoc

Gość wedlug psychologa
Ericha Fromma, wszysycy ludzie dziela sie na sado-, mas- i sadomasochistow i nie musi sie to przejawiac seksualnym podnieceniem badz miec az tak skrajne pozy jak bdsm ;) mozna to zaobserwowac w normalnym zyciu na ludzi upokarzajacych innych w towarzystwie bardziej lub mniej perfidnie np. wymiewajac sie z nich, stawiajac w zenujacej ytuacji, itp. jak i tych ludzi upokarzanych, ale ktorzy wciaz zabiegaja o przyjazn czy uwage swoich 'katow' ;)

Gość gość
Możliwe, że masz. Ja też. Jest nas sporo :)