Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paszminka

MOJE MALEŃSTWO NIE CHCE MLECZKA ! MAMY POMOCY !!

Polecane posty

Gość paszminka

Witam wszystkie mamusie. Mam nie mały problem z moją córeczką. Otóż od wczoraj wieczora przestała mi pić mleko. Mała 1-go lutego skończy dopiero 2 miesiące,cały czas podaje jej mleczko Bebiko1 gdyż moja laktacja zakończyła się już w szpitalu. Za każdym razem wypijała ze smakiem a wczoraj jej się odmieniło.Dodam że mała pije również oprócz mleczka herbatke ułatwiającą trawienie z Hippa - to wypija ze smakiem. Pomóżcie proszę!

Gość zxzxcv
nie bój się nie zagłodzi się. Jak będzie głodna to będzie jeść.

Mój jak nie chce pić to koniec smoczka maczam w wodzie cukrem, albo w w kropelkach na brzuch które są b. słodkie i jak zaciągnie to wypije wszystko.

Gość wrocławski bard
takiemu maleństwu cukier?? Puknij się w łeb. W szpitalu laktacja to Ci sie jeszcze nie zaczęła, tępa głowo

Gość jjjjklo
koniec smoczka maczam w wodzie cukrem- bardzo inteligentnie....

Gość Ja jestem Patrycja :)
No z tym cukrem to genialny pomysł :O A może dziecko po prostu boli brzuszek?

Gość wrocławski bard
n o to rób tak dalej, skoro Ci je i nie mędź na forum.

Gość paszminka
wrocławski bard SAM SIĘ PUKNIJ W ŁEB. Nie wszystkie kobiety mogą karmić i nie wszystkie mają pokarm skoro tego nie rozumiesz to masz coś z głową. PS. JA TU PROSZĘ O RADĘ A NIE O BEZSENSOWNE KOMENTARZE

Gość isegjhiehlaknvldkjf
Ale ma np. objawy kolki,jest niespokojna? W ogóle nie wypiła ani kropli mleka czy po prostu mniej?

Gość ale historia
to daj jej wódki

Gość paszminka
Nie ma kolki, jest spokojna.Herbatkę wypija ale mleka nie chce mi pić od wczoraj wieczora.

Gość dkeiorplskamjahdnfkfo
Noc przespała bez jedzenia? Może za dużo ją poisz?

Gość paszminka
Małą położyłam spać o 20.30. O godzinie 18 ostatni raz wypiła 70ml. Wstała mi najpierw o 24 i wypiła herbatkę pomyślałam wtedy że moze faktycznie te 70ml jej starczyło i dlatego nie chce. Później wstała nad ranem o 4 tak jak zawsze, i tak jak zwykle chcialam jej dac mleczko ale nie chciala znów wypiła herbatke i poszla spać i tak jest do tej pory. Tylko herbate pije. Gdy próbuje podać mleko odwraca główkę i płacze. Czy te same mleka (w moim wypadku Bebiko1) mogą się nieco różnić smakiem? Dodam że za każdym razem nawet jak nie wypija podaje jej świeże mleko.

No ze smakiem mleka to nie wiem,a problem się zaczął od otwarcia nowego opakowania? Jeśli tak to może warto zaryzykować i otworzyć nową paczkę. Albo zmienić mleko po konsultacji z pediatrą. A do obu butelek-tzn do tej od herbatki i do tej od mleka, ma taki sam kształt smoczka?

Gość paszminka
Tak smoczki ma te same. Owszem otwarłam nową paczkę wczoraj po południu, wypiła wtedy z tego te 70 ml pod wieczór. Może w tym leży przyczyna,otworzę kolejną paczkę i zobacze jak mała zareaguje.

No to napisz czy w tym był problem.

Gość paszminka
no witam ponownie, okazało się że faktycznie tamta paczka mleka musiała być jakaś wadliwa że mała go nie chciała pić. Po południu jak wstała podałam jej świeże mleczko z nowo otwartej paczki i wypiła ze smakiem. Co mogło być nie tak z tamtym mlekiem ?

a może za dużo herbatki miała i miała pełny brzuszek?

Gość paszminka
nie,raczej nie bo wypijała jej po 50 ml co jakiś czas. A wina leży w poprzedniej paczce mleczka. Nie wiem co mogło być z nią nie tak.

Gość paszminka
jak nie umiesz czytać to Twój problem ;] takich rzeczy uczy się w przedszkolu.

najlepiej zrób odrobinę i spróbuj,może wyczujesz sama co mogło być nie tak

Gość paszminka
i tak też zrobię.

Gość arystokratyczna kutwa
matko jakie wy rozjebane jesteście 🖐️ sama planuję zajść w ciążę ale mam nadzieje ,ze mnie tak nie odmóżdży 🖐️

Gość paszminka
SAMA JESTEŚ TĘPA ;| MASZ OCHOTĘ KOGOŚ KRYTYKOWAĆ TO SPÓJRZ W LUSTRO. nie wiem co z wami nie tak :| człowiek chce się poradzić - wiadomo nikt nie jest geniuszem - a wy Panie wszystko wiedzące próbujecie błyszczeć pisząc o kimś że jest tępy :| ŻAŁOSNE !

a próbowałaś podawac łyżeczką? moja córeczka ma 4 miesiące i od jakiegoś czasu wogóle nie toleruje smoczka. Miałam butelki ze smoczkiem silikonowym, póżniej zamieniłam na kauczukowy bo podobno łatwiej się dziecku ssie a teraz odrzuciła smoczki wogule i karmię tylko łyżeczka Spróbuj może tak będie chciała pić.

Gość paszminka
pusiaa a niecałe 2 miesiące to nie za wcześnie na łyżeczke ?

no moze troche za wczesnie ale jak byłam w szpitalu po porodzie, to tam kobietom które nie mogły karmic, położne podawały mleczko w takich malutkich przeźroczystych pojemniczkach co sie podaje nieraz tabletki (nie wiem jak to wytłumaczyć) i tym się karmiło, tylko pomału, żeby dziecko się nie zakrztusiło. Moze tak jakoś spróbuj.