Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (na) Turystyka

Wakacje w Izraelu.

Polecane posty

Gość (na) Turystyka

Do wakacji jeszcze szmat czasu, ale ja juz planuje urlop w Izraelu, ale nie chce jechac z biurem podrozy ani tymbardziej z jakas pielgrzymka tylko na wlasna reke i stad mam kilka pytan: -Jak wyglada sytuacja w Jerozolimie? Bezpiecznie? -Czy granice z Palestyną można przekraczać? bo chce zobaczyć Betlejem -Jak to jest z szabatem? Wszystko jest wtedy pozamykane? -Czy z Tel Avivu do Ejlatu jezdzi pociag?

Gość (na) Turystyka
NO jak bysmy mieli w polsce Izrael to bysmy plawili sie luksusach a mamy co najwyzej Kambodże.

rok temu byl moj znajomy. zastanawiali sie czy nie pojechac na wlasna reke ale zrezygnowali. na miejscu w wiekszosci miejsc (wycieczka objazdowa) nie mogli sie nigdzie ruszyc bez przewodnika - podobno to zbyt niebepieczne. ogolnie byli bardzo zadowleni z tego, co zobaczyli ale do konca nei czuli sie bezpiecznie:) chca tam jechac jeszcze raz ale nie na wlasna reke

Gość tylko uważaj w Jerozolimie
by cię nie dopadł sydrom jerozolimski, bo spędzisz urlop w szpitalu psychiatrycznym i dupsko z wakacji.

Gość (na) Turystyka
No ja właśnie też sie boje że trafie akurat na konflikt z Palestyną albo Iranem... Wiec Betlejem sobie niestety daruje.