Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2011sDGvfdbgfhh

Pierwsze mieszkanie

Polecane posty

Gość 2011sDGvfdbgfhh

ile miałyście lat kiedy po raz pierwszy przeprowadziłyście sie od rodziców ? i ile zakładając własną rodzine. Co bylo wtedy najtrudniejsze, problemy z kasą czy np tesknota za rodzicami ?

wyprowadzilam sie, jak mialam 23 lata rodziny w tradycyjnym tego słowa znaczeniu nie mam i nie będę miała

Gość dfesfswd
nie ma to jak zaruchac i zaciazyc i zakladac rodzine w tak mlodym wieku. Trzeba miec posrane

Gość we gonna uou
ja sie wyprowadziłam majac 25 lat,,,ale trwało to 1,5 roku, teraz mieszkam z rodzicami powiem Wam ze obecnie jest ciężko sie wyprowadzić w dobie kryzysu i wysokich cen... co sądzicie

Gość ja mialam 18 lat i wyjechalam
zagranice.

wyprowadzilam sie jak mialam 24 lata - zamieszkalismy razem z chlopakiem. do tej pory mieszkamy razem i jestesmy malzenstwem, dzici jeszcez odkladamy:)

21 lat i nadal mieszkam z rodzicami. tak zadbali o moja przyszlosc ze nic mi nie odkladali na mieszkanie. hoojie. mogli mnie nie robic jak nie stac ich bylo zeby mieszkanie kupic teraz;/

Gość dfgdfgdfgdfg
ja 17 lat jak sie wyprowadzilam i rodziny jeszcze nie mam i nie mysle jeszcze nawet o tym. a za tydzien 23 urodziny.

Gość dooo
Vivianaaa idz sie leczyc kretynko sama sobie zarob na mieszkanie buahhahahaha

Gość ja sie eee
wyprowadzialm jak mialam 26 wyszlam za maz i dotalismy mieszkanie społdzielcze

Gość indeksita
Ja miałam 19 lat, wynajmowałam najpierw pokoj , a teraz z narzeczonym szukamy mieszkania do kupienia - niestety na kredyt, bo inaczej nigdy bysmy nie odlozyli 500 tysięcy :/

Ja jak miałam 19 lat, mieszkamy w mieszkaniu należącym do rodziców mojego narzeczonego, więc jest trochę taniej bo nie płacimy za wynajem. Najbardziej tęskni się na początku, potem idzie się przyzwyczaić.

sama jestes kretynka, jak sie robi dziecko to sie mysli o jego przyszlosci a nie robi dla swojego widzmisie i zeby pozniej nie mialo sie gdzie podziac. ja swojemu dziecku bede odkladac pieniadze na start, a jesli mnie nie bedzie na to stac nie zrobie dziecka i tyle. to jest madre myslenie.

pozatym ja im powiedzialam ze beda mnie utrzymywac dopuki sama sobie nie zarobie na mieszkanie czyli jeszcze jakies 10 lat. nie dokladam sie nic wszystko co zarobie odkladam sobie. o oni o tym wiedza ze to ich wina, nie wiedzieli co to antykoncepcja gdy cie nie stac na dzieci to niech teraz mnie utrzymuja.

Gość buajahahhahahaha
hahahahahahahahhahahha rozumiem za za 20 lat tykupisz swojeu dziecku mieszkanie????? nuahhahahahhaa

bedziemy mu odkladac ile tylko damy rade, nawet jesli na mieszkanie nie starczy, to zawsze bedzie mialo na wklad wlasny do kredytu.

Gość buajahahhahahaha
nie dosc ze cie utrzymuja to jeszcze mi maja mieszkanie kupic??? moze auto a do tego wile z basem buahahhahahahahahahahaha ale sie usmialam dziewczyno obudz sie i le ty masz 10? bo na to wyglada rodzice cale zycie ci dawali zrec utrzymywalo cie i jeszcze maja dac ci mieszknie???? na jakim ty swiecie zyjesz?? buahahaahahhahahahahaidz do rboty i sobie zapracuj na to tępa dzido

no i to jest wlasnie dobre podejscie. jak kogos nie stac na dzieci zeby im zapewnic przyszlosc niech ich nie robi proste. normalny odpowiedzialny rodzic zabda by dziecko mialo cos na start, mieszkanie, dzialke, dom, czy jakies pieniadze. nikt sie nie dorobi wlasnego mieszkania w rok, to nie takie proste. a jesli rodzice narobili dzieciarni i nie zabezpieczyli ich to niech utrzymuja do smierci.

chyba osobo wyzej nie umiesz czytac. napisala ze odklada na mieszkanie a oni ja dalej nie utrzymuja bo to z ich winy nie ma nic. bardzo dobrze robi . skoro ludzie nieodpowiedzialni to niech czekaja az zarobi na mieszkanie. nikt sie na swiat nie prosil, oni zrobili dziecko oni mieli obowiazek zabdac by mialo gdzie mieszkac

Gość dfgdfgdfgdfg
ludzie sobie w brode plują że rodza i wychowują takie niezaradne lenie, ktore mysla ze od zycia im sie wszystko nalezy. Wychodzi na to ze wolalabys sie nie urodzic, skoro rodzice ci mieszkania nie kupli. cóż za podejscie.

no i wolalabym tak, nie musi sie mna interesowac, powinni zapewnic mi tylko byt. niczego wiecej od nich nie potrzebuje

Mam 24 i w tym roku zamieszkam z moim mężem, sami, zupełnie sami:)

Gość gość
Zanim kupisz mieszkanie lub dom, pomyśl o dofinansowaniu MDM. Ja, dzięki mojej kuzynce dowiedziałam się, że można otrzymać nawet 100.000 dofinansowania, bo właśnie ona taką kwotę otrzymała. To nie są małe pieniądze, zwłaszcza przy tak dużym wydatku, kredycie związanym z kupnem domu. http://mieszkaniedlamlodych.com/limity-w-prog ramie-mieszkanie-dla-mlodych-wymagaja-zmiany/

Gość gość
Warto zainteresować się programem rządowym MDM- Mieszkanie Dla Młodych. Można uzyskać spore dofinansowanie na zakup pierwszego mieszkania. Na ich stronie wszystko jest bardzo dokładnie wyjaśnione: http://mieszkaniedlamlodych.com/