Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość njnfu4fbnu4

urlop dziekanski na studiach niestacjonarnych

Polecane posty

Gość njnfu4fbnu4

placilam za szkole od pazdziernika do lutego w lutym mialam wypadek aktualnie z trudem chodze czy biorac urlop dziekanski przepadaja mi wczesniej zaplacone za szkole pieniadze?? bo w sekretariacie mowia ze tak i ze zaczne normalnie od pazdziernika nie chodzac na te zajecia ktore mialam wczesniej zaliczone zal mi tej kasy i nie chce od niowa placic nie moge brac indywidualnego toku studiow bo to wymaga pojawinia sie na uczelni raz na jaks czas a ja nie jestem w stanie aktualnie macie jakis pomysl?

Gość njnfu4fbnu4
wpadlam pod samochod i mam polamane nogi cos jeszcze?:/ a moje pytanie jest na powaznie zalezy mi na tycg studiach

Gość njnfu4fbnu4
nikt sie nie orientuje?

Gość njnfu4fbnu4
powiedziano mi ze oni nie dziela na semestry nie mam zaliczonego bo zaliczenia wiekszosci przedmiotow byly na marca;/co mam zrobic?

Gość nowodródka
wiesz wydaje mi sie że możesz napisac takie podanie do dziekanatu o zachowanie tej kasy, tak mi się wydaje.. ale wiesz to zależy od uczelni. życzę powortu do zdrowia :)

Gość njnfu4fbnu4
no wlasnie chyba sie nie da;/ pani z ktora rozmawialam przez telefon zbyt mila nie byla z dziekanatu mysle nad rezygnacja bo teraz mam duze koszty wynikajace z choroby a jak mam znowu placic prawie 2 i pol tys za szkole to chyba podziekuje;/;

Widać dzielą skoro przedmioty zaliczone ci odpuścili. Zresztą musieli, bo takie prawo. Jakbyś miała zaliczony cały pierwszy to byś chodziła i płaciła dopiero od drugiego. Skoro nie masz to będziesz musiała zaliczać to czego nie masz i może będziesz chodzić na wykłady jeszcze raz, więc wtedy opłatę biorą.

Gość njnfu4fbnu4
no ale drugi semestr jest od 21.o2 czyli od wczoraj wedl kalendarzu akademickiego nie moja wina ze zaliczenia egz i cw zrobili w wiekszosci na marzec;/

A może dałabyś radę się jeszcze nauczyć i jakoś zaliczyć całość semestru? Wcale nie jesteś w stanie nawet na egzamin dojechać?

Gość fjdkgfhjdjkghks
nie no, co Wy gadacie. pochodź po prawodzących, porozmawiaj, umów sie na zaliczenie, napisz podanie o przedłużenie sesji, idz pogadać z dziekanem, idz po rade do samorzadu studentów. Tu nikt Ci nie pomorze. Pytac, chodzić, jak wywalą drzwiami to oknem wejdź. Przeciez to wystuacja losowa, a nie bumelowanie.

Przedłużenie może pomóc, ale i tak będziesz musiała jechać i zdawać. "idz pogadać z dziekanem, idz po rade do samorzadu studentów" Kiedy ona może tylko przez telefon, albo kogoś wysłać kto w jej imieniu to załatwi. Sama nie pójdzie.

Gość njnfu4fbnu4
ze zlamanymi nogami troche ciezko pochodzic po wykladowcach;/ powaznie nie wiem co mam robic zwlaszcza ze uczelnia jest oddalona o 120 km od mojego domu no i tez problem z dojazdem moze byc;/

Gość fjdkgfhjdjkghks
to i to dobre. wiem, ze to nie zabrzmi dobrze, ale osobiste stawienie sie w "Twoim" stanie mogłoby pomóc. Nawet na wózku czy z dwoma kulami.

Gość fjdkgfhjdjkghks
zwłaszcza do dziekana warto sie pofatygowac. bo jak bedziesz miala jego aprobate, to bedzie z górki. A reszta każdy studnet to dodakowa kasa, a na tym uczelniom zalezy

Gość njnfu4fbnu4
niesadzilam ze bede miala tyle problemow z ta cholerna szkola;/

Gość njnfu4fbnu4
no wlasnie nie mam jak sie do dziekana pofatygowac aktualnie:/

Gość njnfu4fbnu4
najgorsze ze duzo mi nie brakowalo do konca tego polrocza i 2 i pol tys juz zaplacilam;/pech

Gość fjdkgfhjdjkghks
no to pisz pisma, podania i solidnie uzasadniaj. Dołącz zwolneinia lekarskie. Nie poddawaj sie, bo potem bedziesz żałowala i pluła sobie w brodę. Lepiej spróbowac i poniesć porazkę niz się poddać. Trzymam kciuki! Za zdrowie i sprawy uczelnianie! P.S. Może jest ktos kogo mogłabys poprosic zeby Cię zawiózł na miejsce, pomógł Ci dojść.

Gość njnfu4fbnu4
podjelam decyzje rezygnuje;/

Gość rnthtg5gni
niby tak ale specyficzna sytuacja

Gość ggt45y4
up

Gość hyhh5h5
up