Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chudamegi_

Za chuda na dziecko?

Polecane posty

ja przed ciaza wazylam 47 kg przy wzroscie 165. W cizy z blizniakami przytalam 16 kg, dzieciaki urodzily sie dosc duze jak na dwojaczki: 2400 i 2750 Teraz waze 48 :P

ja ważyłam i ważę 40 kilo i mam 160 cm wzrostu, urodziłam w grudniu 2009 roku, w ciąży przytyłam 17 kilo. U mnie było widać tylko brzuch, fakt, że rozszerzyły mi się biodra, a swoje spodnie wkładałam do kolan. Wszystko wróciło do normy, chociaż myślałam, że zostanie z 5 kilo, ale niestety. Poród super, urodziłam w godzinę, już nie mogę się doczekać drugiego porodu. Nie ma reguły czy ktoś jest gruby czy chudy. Nie sluchajcie takich głupot.

Gość gryczka
Ważyłam 49kg przy wzroście 163cm. Było troche problemów z zajściem, przez zbyt wysoka prolaktynę, ale sądzę, że to bez związku. Zresztą po zastosowanym leczeniu udało się w pierwszym cyklu. Problemów z donoszeniem nie było (tyle że na początku brałam luteinę, z tego względu, że przed zajściem też ją brałam, a gwałtowne odstawienie w I trymestrze nie jest wskazane), syn urodził się w 38tc+5d, zdrowy, z wagą 3200g.

Gość gryczka
Obecnie, 4 miesiące po porodzie, ważę 50kg, wchodzę w spodnie sprzed ciąży (choć długo nie mogłam, bo rozszerzyły mi się biodra, mimo, że rodziłam cc - nie ze względu na moje wymiary, wskazania okulistyczne). Podczas ciąży przytyłam 16kg, już praktycznie wszystko spadło, może bez 1kg, choć specjalnie sie nie staram (nie stosuję diety, nie ruszam się za dużo) - chyba dzięki temu, że karmię wyłącznie piersią, a moj synek to prawdziwy żarłok ;-)

Gość moja przyjaciółka
Jest właśnie w 9 miesiącu. I wygląda jak patyk z brzuchem :D Przed ciążą: 175 cm wzrostu, 51 kg wagi. Obecnie waży 60 kg, a dzieciak, jeszcze w środku, ale już ma coś koło 3 kg ;) Ciąża OK, zaszła też bez problemu, jak będzie z porodem to zobaczymy ;)

Gość ja polecaaaam
A ja 47 kg przed ciążą (wzrost 166) W ciąży przytyłam 23kg, dziecko ważyło 4300

nie słuchaj...koleżanka w pracy wyglądała jak dziecko z podstawówki:D drobna,chudziutka,niska i nie wiem gdzie zmieściła to dziecko-urodziła zdrową córkę, w terminie.To pewnie ważne aby się zdrowo odżywiać i dbać o swoje zdrowie, kontrolować je .

A ta mama i teściowa to jak wyglądają? Pewnie takie w miarę "dobrze odżywione"? Głupoty gadają. Jakbyś ważyła 30 kilo, to można by się zastanowić, ale jeśli się nie odchudzasz jakoś przesadnie ( a założę się że nie) to nie ma co wariować.

Gość tez taka chudzinkaaa
chude dziewczyny, a jak wasze brzuchy, mialyscie rozstepy?

Gość kaskadaaa
chudamegi_ jak ważysz 59 kg to wcale nie jesteś taka chuda nie wiem co ci takich głupot naopowiadał. Ja mam 179 cm i wazę 62 kg i ani nie jestem gruba ani chuda, taka w sam raz.

Gość Chuda nr któryś tam
Ja też przed ciążą ważyłam malutko: 43 kg wzrost 160. W ciąży przytyłam 25 kg. Ciąża rozwijała się prawidłowo, zadnych dolegliwosci, zero tabletek oprócz witamin i pod koniec magnezu. Kilogramy poszły na brzuch i minimalnie w biodra i uda - to mnie uratowało przed cc, ponieważ mieściłam się w dolnej granicy żeby urodzić sn. Poród od bóli - 1,5 h Dziecko: 3200 i 57 cm zdrowe :)

chuda nr ktorys tam, a masz rozstepy?

Gość Chuda nr któryś tam
na brzuchu i na udach, ale nie jakieś szczególnie duże. Nie rzucają się w oczy :P

no to super :)

Gość mama-normalna
o boze!40-50 kg? czytami nie wierze oczom.przeciez wygladacie jak 17nasto letnie chlopaczki. A wasi mezowie co na to mowia?wogole macie mezow?to co to za faceci?oni chca sie z wami kochac?fuj Musza byc zdesperowani,albo jakies pedalki co lubia chloptasiow, Przeciez wy nie macie ani cyckow ani tylka. Tak samo moga isc na cmentarz i sobie z grobow powyciagac zwloki. Wezcie sie kobiety w garsc!bieda u was az piszczy.ugotuj cos dobrego,wez sie za siebie. jak mozna wazyc 40-50 kg i sie z tego cieszyc? ja mam 170 cm i waze 62 kg,wygladam normalnie,nie jak trup albo chlopaczek

Gość to Ty weź sie w garsć
i zrozum, że nie każdy jest taki sam:O taka duża i nie wiesz o tym, że każdy ma inny układ kostny? bez sensu są Twoje gadki o tym, że 62 kilo przy 170 cm wzrostu jest wagą idealna, a 50 kg nie:O jeśli ktoś ma z natury taką wagę, to jest to całkowicie normalne sama normalnie ważę 50 kg przy 170 cm wzrostu, nastolatką nie jestem tylko już po 30-ce i na szkieletora nie wyglądam zapewniam Cię, że przy takiej Anji Rubik, to wręcz jestem gruba i raczej nie powinnaś martwić się o powodzenia takich kobiet u płci przeciwnej, bo jak widać każda tutaj ma męża i dzieci;)

Gość wrzesniowa mamusia...
przed ciaza wazylam 48kg przy wzroscie 170cm w ciąży przytyłam 7kg córka wazyla 2980 g 51cm 10pkt zdrowa teraz ma 2lata i nigdy nie chorowala. wazę obecnie tyle co przed ciaza mimo pochlaniania duzych ilosci pokarmu;D

Ja przy wzroście 173 cm i wadze 52 kg zaszłam w ciąże bez problemu. Dziecko urodziło sie zdrowe, ważyło 3490 g i mierzyło 56 cm :)

Gość jtgjgfjg
ja przed ciażą ważyłam jakies 47 kg przy wzroscie 170 cm! zaznaczam ze nigdy sie nie odchdzalam ani nie mialam zadnej anoreksji...jdyne problemy jakie mnie w ciazy napotkaly to takie ze w 30 tyg stwierdzono małowodzonie i tak to sie utrzymywalo juz do konca ale i tak urodzilam w 42 tyg zdrowa dziewczynke tylko malutka byla i drobna 2400 ale zdrowna i do tej pory jest:) ma teraz 3 latka i jest zdrowa ii bardzo silna:0biadola glupoty

Gość co za bzdury idiotyczny temat
już ktoś napisał że nie chodzi o wagę ale o to czy ktoś nie ma chorej tarczycy czy zaburzeń hormonalnych bo te mogą mieć wpływ na zajście i utrzymanie ciąży chudość może być objawem nadczynności tarczycy, z kolei przesadne wychudzenie czy odchudzanie może prowadzić do zaburzeń hormonalnych i utrudniać owulację i zajście w ciażę

Gość hipcia tycia
Victoria Beckham jest chudziutka, a urodziła już czworo dzieci :-) Wszystko przed Tobą :-)

Gość trikimikitrikimiki
ja waze 52-53 przy wzroscie 174...

Gość gość
chciała bym miec dziecko z moim chłopakiem ale on twierdzi ze niedonosze ciozy i ze urodze mu chore dziecko mam 150cm wzrostu i waze 48kg

Gość gość
no sorry ale wy wszystkie nie jesteście chude. ostatnia laska, ile byś chciała ważyć przy wzroście 150? przecież 48 kilo przy takim niskim wzroście to sporo

Gość BZDURAAAaaaa jakaś
to źle ci mówią, tak naprawdę to o wiele trudniej jest zajść kobietom otyłym, a nie chuderlakom! Nie słuchaj zazdrosnych bab! Mnie babka męża też najlepiej by tuczyła jak tucznika i ciągle mi dowalała że jestem "chuda szkapa i że takie chuchro dzieci nie da" a tu się zdziwiła ;) a właśnie jej inna wnuczka otyła ma problemy z zajściem. Jeżeli jesteś zdrowa to będzie ok!

Gość gość
chudamegi - mam 162cm wzrostu, przed ciążą ważyłam 47 kg, zaszłam w ciążę, którą wspominam jako najpiękniejszy czas w moim życiu :) żadnych wymiotów, obrzęków, zmian nastroju, rozstępów żylaków. :) Urodziłam zdrowego i dorodnego synusia ważył 3.5 kg i mierzył 57 cm, tylko że sam poród był dosyć ciężki, trwał 24h, tydzień po ciąży wróciłam do wagi sprzed :)

Gość mama dwóch dziewczynek
Autorka też wcale nie strasznie chuda, niby 177cm, ale 58-59 kg to na młodą dziewczynę normalna waga. Ja przed pierwszą ciążą ważyłam 58kg, mam 175cm wzrostu i nie byłam chuda. Jeżeli niska waga nie jest wynikiem choroby to nie ma to nic wspólnego z zajściem w ciążę. Przy chorobach odżywiania niestety wiele dziewczyn ma problem.