Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frania do prania

szare mydło do prania w pralce?

Polecane posty

Gość Frania do prania

Okazało się, że mam alergię na proszki do prania i zastanawiam się czy można zamiast nich używać szarego mydła? Czy nie zapycha pralki? Jeśli można je stosować - to do bębna czy do szyflady na proszek? I jak dużo? Czy ktoś ma w tej kwestii jakieś doświadczenie?

Gość Januszek..........
Po co szare mydło??????Pierz w proszkach dla dzieci.

Gość mmnnio
mi się wydaje że trzeba by było go sproszkować

Gość Frania do prania
Dzięki. A proszki dla dzieci są delikatiejsze, ale i tak mogą uczulać, bo mają jakąś zawartość detergentów, tylko że mniejszą. (Choć może nie wszystkie, sprawdzę). Nie mogę tego Białego Jelenia dostać, słyszałam, że ma i proszki i płyny do prania. Dopóki go nie umiejscowię, będę zatem używać startej kostki. Oby pralka odzielała mój entuzjazm ;)

Gość Frania do prania
A jak dużo (mniej więcej) potrzeba na jedno pranie?

Gość ja nieraz prałam w szarym
tego Ci nie powiem bo zawsze używałam "na oko", mniej więcej tyle co zawsze wsypywałam proszku do prania, no może troszkę mniej. A ja właśnie proszek Biały jelen kupiłam w małym sklepiku więc może tam poszukaj :) W auchanie też widziałam

są jeszcze płatki mydlane w pudełku ,czyli starkowane mydło ja w nich prała pieluchy tetrowe dla dziecka ,kiedyś ,kiedyś tam i super dopierały a o uczuleniu nie było mowy

Gość gość
Na ciężkie plamy mydło galasowe a porem w mydle można wyprać szarym! Najlepsze takie szare potasowe! Nie te białe sodowe! Nie niszczy włókien i kolory tak nie blekną! Mydło galasowe+szare=czyste pranie bez środków chemicznych! Nie potrzebny jest płyn do zmiękczania bo to przeczy pojęciu! Mydło już samo w sobie zmiękcza praną odzież