Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niechciana synowa

I co zrobić z taką teściową?

Polecane posty

Gość niechciana synowa

Wiem,że temat teściowej był poruszany na kafe wiele razy.Jednak muszę się wygadać,a może też uzyskać jakieś rady. Mieszkamy w UK,teściowa w innym kraju(nie w Polsce).Jej głównym problemem jest to,że ja nie pracuję zawodowo.Ona całe życie pracowała,zaraz po macierzynskim wracała do pracy a dzieci do żłobka,przedszkola.Nam taki model rodziny nie odpowiadała i razem uznaliśmy,że do 12r. zycia najmłodszego dziecka bedę w domu.Mąż dużo pracuje(nadgodziny) byśmy mogli normalnie żyć ale to nasza decyzja.Ona ma z tym problem,bo jej synuś tak cięzko pracuje.Nie patrzy na to,że jej mąż a mój teść też cięzko pracuje(w polu,czy słońce czy deszcz po 12g),ważne jest to,że ja siedzę w domu i nic nie robię a jej syn musi na mnie zapierdalać.Mój mąz już nawet nie chce z nią gadać,bo tylko się z nią o to kłóci.Co z nią zrobić?

Gość co z tym zrobic?
nic! otoz jak nie praca to znajdzie inny powod aby udowodnic Ci, ze przez Ciebie jej synus cierpi. Nie pogodzila sie z tym, ze stracila syna, ze nie ejst jedyna kobieta w jego zyciu, ze syn jest samodzielny nie ejst uzalezniony od niej. I pewnie nigdy sie z tym nie pogodzi. Ciesz sie, ze mieszkacie daleko od niej. Jak bedzie biadolic, o mow ze to wasza wspolna deyzja i nie ulegnie zmianie koniec kropka!

Gość AGGGGA
Rób swoje, zyjcie swoim życiem, wiem cos o tym, Trzymaj sie :)

Gość niechciana synowa
Cholerka,no niby tak,powinniśmy olac to co mówi ale to takie wkurzające.Jesteśmy już 15l po ślubie a ona dalej swoje.Ja do niej nie jeżdżę,mąz z dziecmi na wakacje tylko.A ona i tak jątrzy,potrafi zapytac czy on jest pewny,że mnie kocha i chce ze mną spędzić resztę życia.Jestem starsza od męża i dla niej to stara krowa uwiodła jej syna.Wiem,to od męża i córki,która słyszała ta rozmowę babci z tatą.I nic nie dało to,że mąż powiedział,że jest ze mną szczęśliwy i nie wyobraża sobie życia beze mnie.Zapowiedział jej,że jak nie skończy z czepianiem się mnie to On przestanie z nią rozmawiać.Swoją niechęć do mnie przerzuciła na nasze dzieci.I to nie jest tylko moje odczucie ale dzieci.

Gość AGGGGA
tym bardziej ja olej, co to za czlowiek - babcia, ktora tak sie zachowuje, Ciebie moze nie akceptowac,ale nigdy nie powinna zachowywac sie zle w stosunku do Waszych dzieci. ja tez jestem 5 lat po slubie i tez wiele przeszlam ze swoja tesciowa,az w pewnym momencie powiedzialam sobie DOSC, ona sie nie zmieni, a ja mam wazniejsze sprawy na glowie niz przejmowac sie tesciowa.

Gość AGGGGA
Dodam,ze tez nie pracuje, siedze z dziecmi,a maz pracuje po 10 godzin, ja co prawda rowniez pracuje w domu,ale to bardziej jako pomoc mezowi, bo nie zarabiam, wiec w oczach tesciowej, nic nie robie, a potrafie czasem po 16 godzin siedziec w dokumentach z przerwami na gotowanie obiadu, karmienie itd

Gość AGGGGA
Malo tego,kiedy jej synus - moj maz, zostawil nas, bo sie zakochal.... to kto byl winny?? No przeciez z taka zona...jak tu wytrzymac, relacje sie zmienily, kiedy synus blagal na kolanach o przebaczenie, a na wlosku wisialy kontakty z wnukami..

Gość jak jestes nierobem to ma praw
cie nie lubic