Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 SleepingBeauty1234

Uzale偶nienie od snu ?

Polecane posty

Go艣膰 SleepingBeauty1234

Witajcie ! Mam do艣膰 nietypowy problem - czuj臋, 偶e jestem uzale偶niona od snu. Spi臋 po 10-11 godzin dziennie, a potem chodz臋 ca艂y dzie艅 ospa艂a, piek膮 mnie oczy jakbym nie spa艂a w og贸le. Pr贸bowa艂am si臋 oduczy膰 spac tak d艂ugo - ale bola艂a mnie g艂owa ca艂y czas, etc - mia艂am typowe objawy niewyspania. Pr贸buje wsta膰 wcze艣niej, ale po prostu nie moge otworzy膰 oczu, czuj臋 jakbym nie spa艂a z tydzie艅, jestem taka zm臋czona 偶e nie mam si艂 podnie艣膰 si臋 z 艂贸zka.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 halo gie艅ka?
a pracujesz uczysz sie? kiedy badania robi艂as?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dsfdfdsfdsfdsfdsfsdfds
Oh, Dear, mam to samo ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przedzilek
raczej na co艣 jeste艣 chora.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewelala
moj rekord to 21 godzin spania. jak wstalam to nie ogarnialam gdzie jestem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewelala
ja robilam badania i okazuje sie mam niski cukier i niskie cisnienie. dlatego tak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ssssssssssssssssssssss
a ja mam tak ze spie ca艂y dzien a w nocy nie moge zasnac ;/ i tak w k贸艂ko

Udost臋pnij ten post

m贸j rekord to 24 H ;D tez nie ogarnia艂am ;D

Udost臋pnij ten post

i si臋 przyznam , ze 艣pi臋 偶eby uciec od rzeczywisto艣ci ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dsfdfdsfdsfdsfdsfsdfds
r贸wnie偶 nie mog臋 zasn膮膰 w nocy, za to 艣pi臋 p贸藕niej do 14, mo偶e to kwestia przyzwyczajenia organizmu. Bra艂y艣cie ju偶 melatonin臋? Ja bra艂am, ale tylko pierwszego dnia poszlam wcze艣nie spa膰 i obudzi艂am si臋 o 7.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adiczka
ja zasypiam dopiero o pierwszej, drugiej w nocy, a rano nie mog臋 wsta膰, bo jestem zm臋czona :( Zwykle wracam zm臋czona po pracy i k艂ad臋 si臋 spa膰 na chwil臋, a potem w nocy ju偶 nie chce mi si臋 spa膰, dlatego id臋 spa膰 po pierwszej. Pr贸bowa艂am nie spa膰 jak wracam z pracy, walczy膰 sama ze sob膮, ale zawsze padam :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przedzilek
i mo偶e tarczyca, hormony, dro偶dzyca, paso偶yty... wszystko!

Udost臋pnij ten post

ja to zazwyczaj spie w艂asnie do 14 - 16 czasem dalej... ;) w sumie mogla bym wstac wcze艣niej ale... tak szczerze to nie mam po co ;) wole spac niz siedziec na kompie lub gapic sie w sciane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adiczka
ssssssssssssssssssssss - a o kt贸rej chodzisz spa膰?

Udost臋pnij ten post

4-5 rano

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adiczka
a pr贸bowa艂a艣 przestawi膰 si臋 kiedy艣 na taki normalny tryb? :) Tzn. p贸j艣膰 spa膰 o 22 a wsta膰 np. o 10?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yuyuyuyuuy
moze macie niedobory 偶elaza wtedy jest sie ospa艂ym i zmeczonym

Udost臋pnij ten post

Mo偶e tak masz po prostu :P Ja 艣pi臋 nieraz i wi臋cej od Ciebie a robi艂am badania pod ka偶dym mo偶liwym k膮tem i wszystko mam w porz膮dku :)

Udost臋pnij ten post

pr贸bowa艂am ale o 22 po calym dniu spadnia nie dam rady zasn膮c a zasypiaj膮c o np 4 rano nie dam rady wstac i 10 ;D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adiczka
te偶 mo偶e tak by膰, chyba trzeba zacz膮膰 艂yka膰 jakie艣 witaminy, kt贸re wyreguluj膮 prac臋 organizmu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kijowy tranzwestyta
do lekarza bo to normalne nie ejst, zbadaj se poziom cukru we krwi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adiczka
ja te偶 nie daj臋 rady zasn膮膰 o 22 :D Dopiero si臋 wtedy rozkr臋cam :) A spr贸buj raz wsta膰 o 8 rano (wiem, koszmar ;) Czymkolwiek si臋 zaj膮膰, 偶eby nie my艣le膰 o 艣nie, napi膰 si臋 kawy i doci膮gn膮膰 tak do 22 :) I wtedy po艂o偶y膰 si臋 spa膰. Ciekawe, o kt贸rej by艣 wsta艂a nast臋pnego dnia? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SleepingBeauty1234
Ale ja nawet jak chodz臋 spa膰 o 22-23 to nie mog臋 rano wstac.. Robi艂am baania - cukier w porz膮dku, ale je艣li o 偶elazo to mam anemi臋. Wiem 偶e wi膮偶e si臋 z tym ospa艂o艣膰 ale a偶 tak ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jateeeeeeeeeee偶bymchcia艂a
Mam tak samo.. K艂ad臋 si臋 spa膰 ok 1-2 i mog臋 spa膰 bez ogranicze艅. Gdybym mieszka艂a sama to chyba bym spa艂a ca艂e tygodnie jakby mnie nikt nie obudzi艂. Ostatnio mam miesi膮c bez pracy ,ustawiam budzik na 12 i nie mog臋 si臋 zwlec z 艂贸偶ka. I koooocham spa膰 :D A najlepsze i najbardziej odjechane sny mam w艂a艣nie po godzinie 10:00. Spanie to dla mnie jak podr贸偶-nie rozumiem ludzi, dla kt贸rych d艂ugie spanie oznacza strat臋 czasu. Ja podczas w snach mam niemal drugie 偶ycie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SleepingBeauty1234
Pracuj臋 i studiuje zaocznie. I to nie jest tak, 偶e nie mam po co wstac z 艂贸zka - nie mam depresji.. Mam sporo zaj臋膰. Co dzien mam wyrzuty sumienia, 偶e spa艂am tak d艂ugo, 偶e mog艂am tyle rzeczy za ten czas zrobi膰, i obiecuje sobie 偶e jutro wstan臋 wcze艣niej, a i tak nie mam si艂y..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SleepingBeauty1234
Odno艣nie 偶elaza jeszcze, to faktycznie mam spory niedob贸r, ale juz nie wiem co z tym zrobi膰. Bra艂am leki, pr贸bowa艂am si臋 inaczej od偶ywia膰, by艂o lepiej na miesi膮c dwa, i potem znow spadek 偶elaza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SleepingBeauty1234
Ma kto艣 jeszcze jaki艣 pomys艂 od czego to mo偶e byc ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣pioszynka :(
hej, ja te偶 to mam, ostatnio dzisiaj np.wsta艂am o 7, wr贸ci艂am do domu o 16 i ju偶 czu艂am sie zmeczona,tuz ko艂o 19 zasnelam na 1,5 godziny, wstalam ale dalej chce mi sie spa膰, zaraz sie po艂o偶臋, nie mam sily ju偶 tak 偶y膰, nie stosuje energetyk贸w ani kawy, nie wiem co robi膰...wiosna idzie a ja ci膮gle 艣pi臋:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kasiuleccccc:*
Ja te偶 d艂ugo 艣pie... Czuj臋,偶e bym mog艂a przespa膰 p贸艂 偶ycia a i tak pewnie chodzi艂abym niewyspana... M臋czy mnie to ju偶 zaczyna bo jak wstan臋 p贸藕no to ju偶 nic z dnia nie mam i wgl jestem do dupy... :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Werrr
Ja 艣pie ca艂膮 noc jak wraca艂am ze szko艂y te偶 艣pi臋 i jeszcze w szkole mi si臋 chce jak si臋 budze z drzemki po szkolnej oczy mnie piek膮 bol膮. Mo偶na powiedzie膰 偶e moje 偶ycie wygl膮da mi臋dzy innymi tak: szko艂a, sen, szko艂a, sen jedynie co czasem si臋 troch臋 ucze i wiadomo jem a takto tylko spie. Co mam z tym zrobi膰?

Udost臋pnij ten post