Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SleepingBeauty1234

Uzależnienie od snu ?

Polecane posty

Gość SleepingBeauty1234

Witajcie ! Mam dość nietypowy problem - czuję, że jestem uzależniona od snu. Spię po 10-11 godzin dziennie, a potem chodzę cały dzień ospała, pieką mnie oczy jakbym nie spała w ogóle. Próbowałam się oduczyć spac tak długo - ale bolała mnie głowa cały czas, etc - miałam typowe objawy niewyspania. Próbuje wstać wcześniej, ale po prostu nie moge otworzyć oczu, czuję jakbym nie spała z tydzień, jestem taka zmęczona że nie mam sił podnieść się z łózka.

Gość halo gieńka?
a pracujesz uczysz sie? kiedy badania robiłas?

Gość dsfdfdsfdsfdsfdsfsdfds
Oh, Dear, mam to samo ;(

Gość przedzilek
raczej na coś jesteś chora.

Gość ewelala
moj rekord to 21 godzin spania. jak wstalam to nie ogarnialam gdzie jestem.

Gość ewelala
ja robilam badania i okazuje sie mam niski cukier i niskie cisnienie. dlatego tak.

Gość ssssssssssssssssssssss
a ja mam tak ze spie cały dzien a w nocy nie moge zasnac ;/ i tak w kółko

mój rekord to 24 H ;D tez nie ogarniałam ;D

i się przyznam , ze śpię żeby uciec od rzeczywistości ;)

Gość dsfdfdsfdsfdsfdsfsdfds
również nie mogę zasnąć w nocy, za to śpię później do 14, może to kwestia przyzwyczajenia organizmu. Brałyście już melatoninę? Ja brałam, ale tylko pierwszego dnia poszlam wcześnie spać i obudziłam się o 7.

Gość adiczka
ja zasypiam dopiero o pierwszej, drugiej w nocy, a rano nie mogę wstać, bo jestem zmęczona :( Zwykle wracam zmęczona po pracy i kładę się spać na chwilę, a potem w nocy już nie chce mi się spać, dlatego idę spać po pierwszej. Próbowałam nie spać jak wracam z pracy, walczyć sama ze sobą, ale zawsze padam :(

Gość przedzilek
i może tarczyca, hormony, drożdzyca, pasożyty... wszystko!

ja to zazwyczaj spie własnie do 14 - 16 czasem dalej... ;) w sumie mogla bym wstac wcześniej ale... tak szczerze to nie mam po co ;) wole spac niz siedziec na kompie lub gapic sie w sciane

Gość adiczka
ssssssssssssssssssssss - a o której chodzisz spać?

4-5 rano

Gość adiczka
a próbowałaś przestawić się kiedyś na taki normalny tryb? :) Tzn. pójść spać o 22 a wstać np. o 10?

Gość yuyuyuyuuy
moze macie niedobory żelaza wtedy jest sie ospałym i zmeczonym

Może tak masz po prostu :P Ja śpię nieraz i więcej od Ciebie a robiłam badania pod każdym możliwym kątem i wszystko mam w porządku :)

próbowałam ale o 22 po calym dniu spadnia nie dam rady zasnąc a zasypiając o np 4 rano nie dam rady wstac i 10 ;D

Gość adiczka
też może tak być, chyba trzeba zacząć łykać jakieś witaminy, które wyregulują pracę organizmu

Gość kijowy tranzwestyta
do lekarza bo to normalne nie ejst, zbadaj se poziom cukru we krwi

Gość adiczka
ja też nie daję rady zasnąć o 22 :D Dopiero się wtedy rozkręcam :) A spróbuj raz wstać o 8 rano (wiem, koszmar ;) Czymkolwiek się zająć, żeby nie myśleć o śnie, napić się kawy i dociągnąć tak do 22 :) I wtedy położyć się spać. Ciekawe, o której byś wstała następnego dnia? :)

Gość SleepingBeauty1234
Ale ja nawet jak chodzę spać o 22-23 to nie mogę rano wstac.. Robiłam baania - cukier w porządku, ale jeśli o żelazo to mam anemię. Wiem że wiąże się z tym ospałość ale aż tak ?

Gość jateeeeeeeeeeeżbymchciała
Mam tak samo.. Kładę się spać ok 1-2 i mogę spać bez ograniczeń. Gdybym mieszkała sama to chyba bym spała całe tygodnie jakby mnie nikt nie obudził. Ostatnio mam miesiąc bez pracy ,ustawiam budzik na 12 i nie mogę się zwlec z łóżka. I koooocham spać :D A najlepsze i najbardziej odjechane sny mam właśnie po godzinie 10:00. Spanie to dla mnie jak podróż-nie rozumiem ludzi, dla których długie spanie oznacza stratę czasu. Ja podczas w snach mam niemal drugie życie:)

Gość SleepingBeauty1234
Pracuję i studiuje zaocznie. I to nie jest tak, że nie mam po co wstac z łózka - nie mam depresji.. Mam sporo zajęć. Co dzien mam wyrzuty sumienia, że spałam tak długo, że mogłam tyle rzeczy za ten czas zrobić, i obiecuje sobie że jutro wstanę wcześniej, a i tak nie mam siły..

Gość SleepingBeauty1234
Odnośnie żelaza jeszcze, to faktycznie mam spory niedobór, ale juz nie wiem co z tym zrobić. Brałam leki, próbowałam się inaczej odżywiać, było lepiej na miesiąc dwa, i potem znow spadek żelaza.

Gość SleepingBeauty1234
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł od czego to może byc ?

Gość śpioszynka :(
hej, ja też to mam, ostatnio dzisiaj np.wstałam o 7, wróciłam do domu o 16 i już czułam sie zmeczona,tuz koło 19 zasnelam na 1,5 godziny, wstalam ale dalej chce mi sie spać, zaraz sie położę, nie mam sily już tak żyć, nie stosuje energetyków ani kawy, nie wiem co robić...wiosna idzie a ja ciągle śpię:(

Gość Kasiuleccccc:*
Ja też długo śpie... Czuję,że bym mogła przespać pół życia a i tak pewnie chodziłabym niewyspana... Męczy mnie to już zaczyna bo jak wstanę późno to już nic z dnia nie mam i wgl jestem do dupy... :/

Gość Werrr
Ja śpie całą noc jak wracałam ze szkoły też śpię i jeszcze w szkole mi się chce jak się budze z drzemki po szkolnej oczy mnie pieką bolą. Można powiedzieć że moje życie wygląda między innymi tak: szkoła, sen, szkoła, sen jedynie co czasem się trochę ucze i wiadomo jem a takto tylko spie. Co mam z tym zrobić?