Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motylek 1021

mamusie przedszkolaczkow ile kosztuje przedszkole?

Polecane posty

Gość motylek 1021

jestem mama 2 latka na jesien bedzie miec 2.5 czy moge poslac ja do przedszkola ile kosztuje przedszkole panstwowe lub prywatne

Gość kokos czysta
moja corka chodzi do zlobka i to koszt 170 zl miesiac w warszawie a przedszkole syna 260 bez zajec dodatkowych

Gość koiko
250 zl- z zajeciami-pilka,gimnastyka,angielski..

Gość 850 zl
prywatne -gdansk

Gość willow28
280 zl-bez zajec dodatkowych Z zajeciami okolo 330,350 zl

Gość motylek 1021
dziekuje czyli tez koszt panstwowego nie jest az taki powalajacy....ale to i tak duzo...a powiedzie co musze zrobic zeby przyjeli mala dodam ze jestem samotna mama i czy to znaczy ze mala przyjma na pewno?Bo pisac to moze ...ale jak jet w praktyce?

Gość kokos czysta
przyjma bez gadania, bo dzieci samotnych rodziców maja pierszenstwo ponad wszystkie inne. super

Ja płaciłam około 500 zł w Gdańsku za przedszkole państwowe w tej kwocie a z zajęć dodatkowych to j angielski i korekcyjne. A to że jesteś samotną Mamą wcale nie oznacza że na pewno przyjmą twoje dziecko do przedszkola.

Gość motylek 1021
wlasnie dlatego pytam i po prostu che ja wczesniej zapisac na szczescie jakos bardzo na razie mi nie zalezy na przedszkolu.

Gość kokos czysta
wiloa sz. przyjma pod warunkiem ze pracuje, dlaczego mieliby nie przyjac co? mydslisz ze raptem bedzie tylesamotnych rodzicow ze sie nie dostanie? bez przesady

Gość kokos czysta
autorko skoro ci jakos nie zalezy to nie zapisuj bo zabierasz swoim dziecxkiem ktore nie robi ci roznicy czy bedzie domowym dzikusem czy spolecznym dzieckiem to daj szanse dziecku rodzicom ktorym zalezy zeby dziecko chodzilo do przedszkola. z jednej str piszesz ze chcesz wczesniej zapisac no ale po co skoro jakos bardzo ci nie zalezy? mozesz jasniej?

ja płacę około 220-260zł w zależności ile dni w poprzednim miesiącu mała nie była w przedszkolu bo koszty posiłków są odpisywane :) zajęcia dodatkowe to 88zł za semestr za tańce i 10zł miesięcznie za rytmikę do tego co miesiąc 6zł za teatrzyk no i 4 razy w roku po około 30zł za zdjęcia przedszkole w Gliwicach :) a co do matek samotnie wychowujących to są priorytetem i 99,9% z nich dostaje przedszkole co nie ukrywam mnie wkurza bo większość z tych matek nie pracuje a blokują miejsce dla tych którym przedszkole jest niezbędne bo oboje rodzice pracują a ich się odrzuca :/

to zależy gdzie mam samotne dokładnie trzy koleżanki pracujące jedna ma bliźniaczki żadne z tych dzieci nie zostały przyjęte do przedszkola przez trzy lata składania podań mój syn zresztą też poszedł dopiero jak miał 5 lat i w mało tego przedszkola na moim osiedlu są dwa widzimy je z okna ta sama ulica a tu dupa woziłam dzieciaka do Gdańska ale miałam po drodze do pracy o żłobku już nie wspomną moja ciotka jest dyrektorką w żłobku starsza jędza swoją drogę zna te wszystkie pi...zy panie dyrektorki z okolicznych przedszkoli to co się liczy kasa moje drogie najlepiej jak coś fundniesz dla przedszkola ,pani dyr z przedszkola koło mnie jasno powiedziała do mojej koleżanki męża który ma firmę stolarską że regały by się przydały i to sporo a przedszkole mnie pieniędzy więc może niech przemyśli sprawę .

Gość kokos czysta
"mam samotne dokładnie trzy koleżanki pracujące jedna ma bliźniaczki żadne z tych dzieci nie zostały przyjęte do przedszkola przez trzy lata składania podań " wierzyc sie niechce . w czym inne dzieci byly "lepsze" od dzieci samotnych matek? oczywiscie jesli matki twoich znajomych nie pracowaly to nie dziwne, no ale z drugiej strony jak samotna matka ma znalesc prace? przeciez znajdzie ja dopiero jak dziecko pojdzie do przedszkola, czyz nie? jedno drugie wyklucza

Gość kokos czysta
sorki, przeciez napisalas jak wół ze twoje kolezanki pracują :O to teraz to juz wogole sie wierzyc nie chce ze ich dzieci nie zostaly przyjete.

niestety takie są realia ,do przedszkola które jest po moim oknem dzieci są wożone z poza Gdańska i tak jest od zawsze jak jeszcze była rejonizacja a jak chce postawić samochód pod własnym oknem to nie mam jak bo się pchają i jeszcze się drą się trąbią szanowni rodzice, uliczka jest ciasna ślepa na drugiej stronie wielki parking ale po co przechodzić na drugą stronę jak trzeba pod samą bramę dupę wieść ,to wyobrażam sobie do czego zdolni są tacy rodzice aby dziecko zostało przyjęte a biedna spokojna samotna matka co może .

a ja za przedszkole z Towarzystwa Dzieci płacę z angielskim, logopedą, korektą, rytmiką i obiadami ok.160zł

Gość jak IĆ?
mi z zajęciami i jedzonkiem wychodzi 470- państwowe marki

Gość nerwinga
malopolska publiczne ok 250-300 zl prywatne 650 !!!! zeby sie dostac to trzeba czekac na cud....

u nas (nie wiem czy w mieście czy w gminie czy w województwie) jest nabór do przedszkoli drogą internetową i to komputer decyduje kto dostanie miejsce a kto nie i w jakim przedszkolu dlatego napisałam że 99,9% samotnych matek dostaje bo tak ustawili ten durny program że one mają miejsca a rodzice którzy oboje pracują muszą kombinować jak koń pod górę by się na miejsce załapać :/ a wierzcie mi bo gadałam z tymi samotnymi matkami że one zwykle pracy nawet nie szukają bo im dobrze w domu i większość z nich jest samotną matką tylko na papierze :/

Gość mn88
Nie wiem jak w innych miastach ale we wrocku zmieniły się przepisy (to ustala gmina) i w rekrutacji samotną matką jest się tylko w przypadku jeśli ojciec nie żyje, siedzi w więzieniu lub jest pozbawiony praw rodzicielskich. Jeśli się spełnia któryś z tych waruków to można wpisać że się jest samotną matką i rzeczywiście jest za to dużo punktów. Ja we wrocku płacę za przedszkole państwowe 290 za 5 godzin i 2 posiłki dziennie. Rekrutacja elektroniczna w marcu.

Gość gość
osobiscie moge polecic Ci Aniolkowo z Lodzi, naprawde swietne przedszkole, spotkalam sie z wieloma, ale to zdecydownaie najlepsze

Gość gość
wszystko zależy od tego gdzie i jakie to przedszkole. Stawki sie bardzo roznia od przedszkola. Zazwyczaj dobre przedszkola jak chociazby http://www.bialykotek.pl/ pisza na stronie cennik

Gość gość
Czy ktoś zapisał w tym roku szkolnym dziecko do Akademii Rozwoju Malucha?

Gość gość
Dwójka moich dzieci tam chodzi. To dla nas dobra opcja, bo na drugie dziecko mamy 20% rabatu od czesnego.