Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzykrotka3333

Jego była psuje mi szyki

Polecane posty

Gość trzykrotka3333

Spotykam się z bardzo fajnym facetem, z którym znamy się 4 lata.W momencie poznania się każde z nas było w innym związku,ale lubiliśmy się i chyba w głębi gdzieś tam nas do siebie ciągnęło. Mój związek po jakimś czasie się posypał i od tej pory jestem sama,a tego chłopaka zostawiła dziewczyna 2 miesiące temu. Zaczęliśmy się spotykać,najpierw po koleżeńsku,teraz znajomość ta weszła w fazę większej bliskości. Niby wszystko jest fajnie,ale martwią mnie dwie kwestie. Jedna,to to,że on na początku spotykania się powiedział że nie chce póki co angażować się w nowy związek,że potrzebuje od tego odpocząć(ale nie chodzi o to że chce sobie poszaleć i poskakać z kwiatka na kwiatek).Nie powiem,zrobiło mi się przykro,bo w głębi serca liczyłam,że wreszcie jest szansa żebyśmy byli razem.Z drugiej strony go rozumiem-sama po rozstaniu potrzebowałam zawsze sporo czasu żeby zaangażować się w kolejną znajomość. I dlatego postanowiłam,że nie będę go naciskać i pozwolę żeby sprawy toczyły sie własnym biegiem,będziemy się spotykać i może z czasem on po prostu zmieni zdanie co do związku(zakładając,że będzie nam razem dobrze tak się spotykając). Wszystko fajnie,ale jest jeszcze kwestia jego byłej.Rozstali się w przyjaźni,utrzymują cały czas kontakt (to ona zostawiła jego i na jego miejsce znalazła już sobie innego).I właśnie ten kontakt mnie martwi-niby się przyjaźnią a ciągle się kłócą.Po co w takim razie ten kontakt utrzymują?Boję się,że te kłótnie z nią mogą negatywnie wpływnąć na naszą relację,że on mając takie doświadczenia że kłócili się będąc w związku i kłócąc się nadal,będzie bał się kolejny raz angażować,właśnie dlatego żeby uniknąc takich sytuacji. Co o tym myślicie?Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia?

.Po co w takim razie ten kontakt utrzymują?" bo ma koles jeszcze nadzieję że ja odzyska a jak jej nie odzyska zobaczy że nie da rady że jednak nic z tego nie będzie wtedy "może" da tobie szanse :) taka rezerwa z ciebie :D

Gość smrodek
ja balabym sie czego innego. skoro dalej utrzymuja kontak i na dodatek sie kloca, tzn ze dalej sa miedzy nimi silne emocje. wątpie by juz sie z niej wyleczyl, chociaz pewnie tak twierdzi

Gość dobrze podejrzewasz
przeciez regres ci napisal juz co i jak. zdystansuj sie do tej znajomosci i moze tez zacznij sobie szukac jakiegos faceta "wolnego". a noz widelec odrazu zaskoczy

Gość całkowicie czarny kot
po rozstaniu dobrze jest sobie zrobic chwilę oddechu zanim się wskoczy znów w nowa relację między innymi własnie po to, zeby relacje z byłymi się ostudziły

Gość Jeśli jesteście blisko
zwierza ci się zwyczajnie porozmawiaj z nim. Powiedz,że się martwisz czy nie dobiją go te ich kłótnie,że może warto odpocząć od siebie jakiś czas i dopiero wtedy zdecydować się na przyjaźń. Póki co ciągle wszystko jest bardzo świeże i nie ma szans na zdrowe relacje między nimi.

Gość trzykrotka3333
Nie sądze by liczył na odzyskanie jej,bo jak sam powiedział od dawna już im się nie układało i się cieszy że się ten związek zakończył. A nie jest typem faceta który gra na dwa fronty. Kontakty utrzymują bo-głupio to może zabrzmi,ale mają "wspólnego"kota i jak któreś z nich wyjeżdża,to drugie zajmuje się zwierzakiem.

,ale mają "wspólnego"kota i jak któreś z nich wyjeżdża,to drugie zajmuje się zwierzakiem." no tak masz racje skoro mają wspólnego kota to absolutnie na 2 fronty nie działa bo to jest w tym przypadku niemożliwe :D

Mnie się wydaję, że rzeczywiście facet się tylko Tobą posiłkuje, a gdy tylko tamta kiwnie palcem, to on wróci. Smutne ale prawdziwe, gdyby miał w nosie tamtą laskę, to poprostu uciął by kontakt. Lepiej odpuść sobie gościa i się nie angażuj, bo później zostaną tylko łzy i on który Ci powie, że nic Ci nie obiecywał:O.

Gość trzykrotka3333
Tamta "palcem nie kiwnie" bo znalazła sobie nowego faceta i nie jest zainteresowana powrotem,zresztą to ona zakończyła ich znajomość.

Gość Początkująca_Pani_pismak
trzykrotka ja mam podobną sytuację , tylko eks faceta który mi się podoba biega za nim jak kot ze sraczką a on ma ją gdzieś , troszkę to inaczej wygląda , ze względu na to , że ona go zdradziła , więc raczej nie rozstali się w przyjazni ...na moje oko ten Twój jeszcze się z niej nie wyleczył , wydaję mi się , iż podświadomie chciałby się z nią ponownie związać ;)

iż podświadomie chciałby się z nią ponownie związać" raczej świadomie i z całą stanowczością

Gość trzykrotka3333
A ja z całą stanowczością będę podtrzymywać swoje zdanie odnośnie tego,że ani ona nie zamierza wracać do niego (rozstali się dlatego,że ona nalegała na ślub ,dzieci itp a on nie był gotowy),ani on nie zamierza do niej wracać.I akurat kwestii ewentualnego ich powrotu do siebie w ogóle się nie obawiam,martwi mnie tylko kwestia jego nastawienia do kolejnego związku.

Gość trzykrotka3333
Myślę,że kot nie jest tu kluczową kwestią ;)

Myślę,że kot nie jest tu kluczową kwestią" ale jakiś % szans istnieje że owy kot okaże sie swatką ? :)

Gość trzykrotka3333
0,01% ;)

Gość jfghghguhg
ja bym się martwiła inną kwestią: ja facet mówi, że nie chce się wiązać to są szanse, że zmieni zdanie ale to na siłę po czasie. Mi kiedyś tak facet powiedział po świeżym rostaniu z dziewczyną a za miesiąc poznał inną i już z nią był więc jak facet chce to będzie z kimś choćby po rozstaniu a tak to jest to jego czcze gadanie!! radzę ci go sobie darować bo na 90 procent skonczysz bez milosci. moze tez byc inaczej wątpię.

Gość trzykrotka3333
No niestety,liczę się z tym :( Ale mimo to,zależy mi na nim i trochę trudno mi tak po prostu sobie odpuścić, może się łudzę,ale liczę że zmieni zdanie.