Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alumFI

czy przyjażń to miłość???

Polecane posty

Gość alumFI

co to wogóle jest miłość. Czy miłość ma korzenie w przyjazni? Ja osobiscie przyjaznie sie z facetem,raczej sie nie kochamy,ale to co nas łączy jest fajne.Kazdy z nas przeżył by odejscie ale niemiałby złamanego serca. Lubimy swoje towarzystwo,spotykamy sie średnio dwa razy w tygodniu,wtedy mamy duzo do powiedzenia sobie,nie marnujemy tego czasu na kłótnie.W tygodniu piszemy do siebie sms,lub dzwonimy....co tam,jak tam? itp. Kazdy ma swój dom,prace swoja kase,swoje sprawy itp.Nie ograniczamy sie w zaden sposób,nie wymagamy od siebie ciagłego bycia razem i tłumaczenia sie ze wszystkiego.Chodzimy na spacery,do kina na imprezy. Oboje zapytani co nas łączy mówimy PRZYJAZŃ..ja potrzebuje jego on mnie,ale oboje niechcemy ślubu,dzieci i wspólnego mieszkania. On był kiedys męzem i ma dziecko,ja byłam żona i mam 2 dzieci. Lepij chyba tak niz byc samemu. Ja biore pod uwage ze moze zakochac sie w innej on bierze pod uwage ze ja tez moge poznac kogos innego,ale z powodu naszego podejscia do sprawy zadne nie bedzie cierpiec. Wiem ze na dzień dzisiejszy moge na niego liczyc i odwrotnie. Jak tak czytam te wszystkie topici to ciesze sie ze niemam tych problemów. I powiem ze wole taka prawdziwa przyjażń od ulotnej miłosci.....

Gość alumFI
ups

Przyjażń to tez jakas forma uczucia.Taki zwiazek oparty na przyjacielskiej miłosci napewno ma wieksze szanse na przetrwanie.To moje zdanie i nie wszyscy musza sie z tym zgodzić. Jeśli obu strona taka forma pasuje to OK według mnie:-)

Gość jfghghguhg
przyjazń to przyjazń. jest bardziej braterska, niż namiętna. mam przyjaciół a jednak z nimi nie jestem bo brakuje tu podtekstu erotycznego.