Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maryjet.

POMOZCIE! Moj chomik chyba zachorowal. Kto sie zna??

Polecane posty

Gość Maryjet.

Ostatnio bardzo zmizernial,jakby mniej napuszony,siersc dziwna,i ospaly. Dzis na skorze na plecach zauwazylam jakby luszczaca skore i na uszach tez. Na tych plecach troche jakby mniej wlosow. Zawsze byl wulkanem energii,a teraz strasznie spokojny,powoli sie porusza. Ma pol roku. Nie wiem jak go leczyc. Macie jakies pomysly???

Gość kaajahh
Sama nic nie zrobisz. Jak przestanie jeść, no to już raczej jest tragicznie:/ Przejdź się do najbliższego weterynarza, opisz co mu jest. Nie wiem Master czy to dobry pomysł jak tak zimno wynosić chomika w ogóle z domu.

Gość Maryjet.
Nie mieszkam w pl i nie znam jezyka. Pozatym nie wiem gdzie tu weterynarze. Moge jakos domowym sposobem?

Trzeba było nauczyć się języka zanim wyjechałaś. A tak to będziesz musiała tłumaczyć ze słownika.

Gość yanka
to jak ty tam zyjesz nie znajac jezyka;/

Gość t128096
to wyglada na grzybice skory. poczytaj o tym w necie

Gość Maryjet.
Chomik na szczescie je. Dalam mu troche truskawki zeby jakies witaminy mial,bo nie wiem kompletnie co robic

Gość kaajahh
No to jak je, to nie jest tragicznie. Rzeczywiście moze spróbuj znaleźć coś w necie na temat chorób u chomików Ale myślę, że bez weterynarza, to nic nie zaradzisz sama.

Gość Maryjet.
Grzybica raczej watpie,bo niby skad mialby ja dostac? Przyznam ze ostatnio zawalilam ze sprzataniem klatki (jakies 2 tyg nie sprzatalam),bo normalnie to co 3-4 dni robie porzadek w klatce. I jak sprzatalam jego domek to sporo kup sie tam nazbieralo. W domku nie sika,jedynie kupe robi. I od tej pory jak mu to sprzatlam to taki dziwny sie zrobil. Moze zjadl pomylkowo kupe? Albo dostal alergi skornej od brudnego domku?

Gość prytekkk
ja kiedys tak dlugo nie sprzatalam wiorow u mojej swinki morskiej, ze od kup i mokrego podloza przy okazji pewnie jakis odgryzkow z owocow zalegly mi sie takie robaczki male.. fee to wlasnie bylo jak dwa tygodnie nie sprzatalam i potem juz co chwila zmienialam zeby sie to nie powtorzylo, ale swinka nie zachorowala a od zjedzenia kupy chomikowi nic nie bedzie nawet jesli zjadl mogl ew zjesc cos innego co mu zaszkodzilo

Gość riche de jour
jak mozna 2 tygodnie nie sprzatac, ja mam krolika i pomimo tego ze wiekszosc czasu spedza poza klatka to sprzatam codziennie a myje raz w tygodniu

Gość wójek dobra radaaaaaa
pierrdolnij nim o ściane ze 2 razy może sie ożywi :classic_cool:

Gość Maryjet.
Chomika do krolika porownujesz? Gowno krolika jest 30x wieksze niz chomika ;D Wiem jak od krolika capi bo kuzyn ma. Teraz poczytalam na necie. Powodem moga byc trociny. Wlasnie teraz dawalam mu nowe bo stare trociny sie skonczyly. Przeczytalam ze mogl tam byc swierzb,bo w stolarni gdzie wyrabiane sa trociny,mogl po nich zarazony szczur chodzic.

Gość Maryjet.
Smaruje chomika mascia przeciwgrzybicza Clotrimazolum i musze wam powiedziec ze widac poprawe. Chomik cala noc szalal w klatce,a futerka ma jakby wiecej :)