Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pełna checi do pracy

nauka jezyka angielskiego

Polecane posty

Gość pełna checi do pracy

witam;) mam 16 lat. obecnie jestem w 1liceum a ucze sie jezyka angielskiego 6,5 lat. dostaje bardzo dobre oceny ale nie wystarczy mi zakuwanie do sprawdzianików i pisanie. Chce w końcu zacząć coś mówić,mysleć po angielsku!!!! mój problem polega na tym że jesli chce coś juz powiedzieć to najpierw musze to wymyslić potem przetłumaczyć na angielski a wmiedzy czasie to zabraknie mi jakiegoś słowka i nie potrafie zastąpićje innym;/co do czego przyjdzie to jak już ułoże sobie ładne zdanko poprawne gramatycznie to mija strasznie duzo czasu;///// to również wina tego że na lekcjach bardzo mało mówimy. jeszcze jedno... jak uczyć sie słówek zeby nie zapominać? to strasznie irytujące jak sie tego uczyło i sie zapomina!!! mysle też że moim problemem jest zły słuch bo na przykład jak jest nagranie to niektóre słowa znam ale nie moge sobie ich przypomnieć bo nie widze ich ...ich pisowni;/ mam sie uczyć słowek również wymawiając je na głos?? może coś pomoże? potrzeba mi taż obycia z tym jezykiem. jakie filmy są dobre z poziomu no takiego sreniego mam poziom success intermediate. prosze o pomoc i pozdrawiam wszystkich lubiących ten jezyk;)

jak uczyc sie slowek? otoz jak masz dane slowko, to uloz z nim zdanie, jak masz liste sloowek o uloz jakies opowiadanie, esej list cokolwiek z uzyciem tych wszystkich nowych slowek, nigdy nie ucz sie slowek na sucho, zawsze w kontekscie!!! z tym sluchem sie nie przejmuj za bardzo, ja jestem po anglistyce na renomowanym uniwerku, mieszkalam w anglii, codziennie uzywam tego ejzyka z racji tej ze moj facet jest holendrem, a nadal mam trudnosci w rozumieniu filmow tak w 100 procentach, moj facet rozumie wiecej niz ja!!! wiec z tym tez u mnie kiepsko, na studiach tez listening byl dla mnie tragiczny za to cala reszta pisanie, czytanie, mowienie, gram. perfect. super by bylo gdybys zalatwila sobie jakiegos korepetytora-zeby umawiac sie na konwersacje, mowienie, mowienie i jeszcze raz mowienie jest mega wazne. jak nie masz kasy to poszukaj na forach obcojezycznych, wiem ze kiedys byly takie, przynajmniej jedno forum gdzie wlasnie ludzie zbierali sie by szlifowac swoj jezyk, poszukaj. polecam ci ksiazke english vocabulary in use-ja mam w domu advanced i proficiency ale powinna byc tez intermediate, upper-intermediate, jest fantastyczna i przeznaczona wlasnie do speakingu.

Gość chętna do pracy
dzziekuje ci bardzo;) mysle że kupie sobie taką ksiązke tylko którą mi radzisz? jestem na intermediate to może wezmę upper? czy za trudno bedzie?;>

Gość Laura102
mam taką samą sytuację z tą różnicą, że jestem w 2 kl. ;) Germaine Geer fajne spostrzeżenia, słyszałam kiedyś coś o z tej nauce gotowych zwrotów, zdań, ale różnie bywa z tym kontekstem, też trzeba wiedzieć jak go zawrzeć w zd, jak się je samemu układa, źle użyte słowo znaczy zupełnie co innego. A jak ja mam ogrooomną listę słówek podzieloną tematycznie na działy po paręset słówek?? Układanie opowiadań, zawierających każde z nich zajęłoby mi wieki.. :( Może zna ktoś jeszcze jakieś inne metody na uczenie słówek ? :)

Gość wusuuu
Hej, jeżeli mogę coś poradzić to opłaca się jeszcze wejść na stronki gdzie można znaleźć sobie "internetowego przyjaciela" którego będziecie uczyć np. polskiego, a on w zamian pomoże w angielskim np. shared talk. Od siebie mogę polecić jeszcze metodę nauki online www.english-by-phone.pl . Można sobie przeprowadzić pierwszą rozmowę testową za darmo i poza tym fajne efekty daje. Pozdrawiam i życzę miłej nauki :)