Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neeeesssssiii 123456987

antykoncepcja w tabletkach - na ile skuteczna ?

Polecane posty

mam pytanie dotyczace antykoncepcji hormonalnej w postaci doustnych tabletek - na ile to jest skuteczne ? czytam na roznych stronach ze podobno najskuteczniejsza metoda, jednak chcialabym uslyszec opinie szczere osob ktore taka zazywaly.

Gość 99% a dokladniej
99,5 % tabletka zawierajaca wylacznie progestagen 99,9 tabletka dwuskladnikow (estrogen i progestaren) o ile przyjmowane sa regularnie i nie masz wymiotow, ani biegunek

mam jeszcze kłopotliwe pytanie - czy partner bez obawy moze w was konczyc ?

Gość jak już było
6 na 1000 zachodzi przez rok prawidłowego stosowania

Gość Misio 111
Mam do sprzedania kilka opakowań Tabletek Yasmin e-mial: dorex14@wp.pl gg: 6247587

Gość 99% a dokladniej
pigulka dwuskladnikowa (najczesciej zapisywana) zatrzymuje owulacje, zmienia sluz na bariere nie do przekroczenia dla plemnika. Jak ma dojsc wiec do zaplodnienia skoro jajeczka nie ma? ;) oczywiscie najpierw musisz pojsc do lekarza, bo nie wszyscy moga stosowac te metode antykoncepcji. Przeciwskazaniem sa choroby uk.krazenia, zakrzepica, migreny, palenie papierosow w duzych ilosciach. Ginekolog powinien Cie zbadac, wykonac cytologie, przeprowadzic lekarski wywiad, a dopiero potem wypisac recepte. Poszukaj wiadomosci przez google. Np.tu http://abcantykoncepcja.pl/tagi/co-to-jest-wskaznik-pearla

Gość Helio33
prawie 100 %, oczywiście brana w określonym czasie i regularnie, każde opóźnienie zmniejsza tą pewność. Ja zawsze nastawiam sobie przypomnienie i nigdy nie zapominam wziąć. Do tego mąż też mnie pilnuje:) Jak słyszy budzik to się śmieje, że Levomina do mnie dzwoni :) (mam tabletki Levomine)

Gość olaolaolaola 33
tylko trzeba pamiętać, by nie łączyć tabletek naty z antybiotykami i dziurawcem bo można mieć niespodziankę ;)

Gość mireczkaa
ja brałam 10lat i nie wpadłam :) A w miedzyczasie brałam antybiotyki, piłam alkohol, miałam biegunki. Po odstawieniu zaszłam właściwie od razu w ciążę. Więc, z mojego doświadczenia, mogę polecic:)

Gość xinom
sorki 99,8-99,9%...także jesli jestes pechowa to mozesz sie znalezc w tym 0,2% :P

Gość olaolaolaola 33
albo czytać ulotki leków które przyjmuje się razem z tabletkami ( niektóre leki osłabiają działanie htabletek anty) ja niestety/stety nie czytałam i teraz mam dwuletniego syna :)