Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość l.h

BÓL OKA ,UCHA

Polecane posty

Gość l.h

Prosze o pomoc.Kiedy wyjde z domu,jest chłodniej to strasznie zaczyna mnie boleć lewe oko,czoło nad nim, poprzez skroń do ucha.Tylko zawsze ta i jedna i ta sama-lewa strona.Co to moze być? Dodam że ból jest straszny,gdy wracam do domu,ide spać to w nocy przez ten okropny ból nie moge zasnąć i trzymie mnie aż do rana,jak wyjde to dalej to samo .Co to jest,wie ktoś...???

Gość izabelcia1979
a może to zatoki?byłaś u lekarza?dorażnie to może łyknij pyralginę bo działa przeciwzapalnie i uśmirza nawet bardzo mocny ból ale lepieej skonsultuj to z lekarzem

Gość l.h
U lekarza nie byłam,kiedy musze "normalnie" funkcjonować to biore ibuprom,na noc nigdy nie biore bo nie chce sią truć.Kiedyś,jak byłam u okulisty to wykrył że mam asygmatyzm,ale czy to byłoby powodem...?Przez 5 lat miałam też siedząca prace,w tym czasie coraz gorzej się czułam,bolała mnie głowa i oczy-może to i od kręgosłupa?Ten ból jest tak okrobny,że aż mi niedobrze,a w uchu mam takie uczucie jakby tam coś było.Rok temu przez tydzień na niego nie słyszałam,lekarz stwierdził że to po grypie,dał spray do nosa i przeszło.

Gość chochliczek11
Sprawdź sobie staw skroniowo-żuchwowy czasem z nim są niemałe problemy. A objawy podobne do moich. Zamiast ibupromu biorę czasami pyralginę jak boli, ale ogólnie to miałam np ćwiczenia na ten staw, rozluxnianie itd

Gość l.h
Jak to mam sprawdzić?Prześwietleniem?Skąd się biorą takie problemy,coś wiadomo o tym jaka jest przyczyna?

Gość l.h
Dzięki za trop,już znalazłam coś na ten temat,to by pasowało: obgryzam paznokcie,mam wyrwaną 8-ke(z tej strony co mnie boli) i wade zgryzu,leczoną ale przerwaną po 3 latach.Dzięki!

"l.h Jak to mam sprawdzić?Prześwietleniem?Skąd się biorą takie problemy,coś wiadomo o tym jaka jest przyczyna?" podejrzewam ze to przynajmniej między innymi zasługa syfiastego żarcia:O.Więc na poczatek zastsuj zdrowe to jak nie pomoże to bedzie można podejrzewać co innego:P.

Gość chochliczek11
Ogólnie to ja dostałam skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu do chiruga szczękowego, ale myślę że dentysta też może to sprawdzić, albo dać takie skierowanie. Zrobili mi prześwietlenie, no i sobie ponadciągałam więzadła w tym stawie i zaczął mi wypadać dysk stawowy i uciskać na nerwy - dlatego bolało. U mnie to od zaciskania zębów w stresie i gryzienia warg. Ale gryzienie paznokci też może być przyczyną.

Gość l.h
Jestem jeszcze ciekawa,czy "takie coś" może być przyczyna pogorszenia wzroku.Tak.od 5-ciu lat pogłębia mi się wada wzroku.Zawsze myślałam ,że to do "manualnej pracy" ale teraz myśle czy to nie od tego.Swoją drogą,co ma "syfiaste żarcie" do stawów/kości?Głodówke moge spróbować,chociaż jak mam wade zgryzu to chyba nic nie da...