Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agniecha90

szybka ciaza po poronieniu

Polecane posty

Witam dziewczyny. 17 stycznia poronilam samoistnie bez zabiegu moje malenstwo byl to poczatek 5 tyg. Wczoraj okazalo sie jak zrobilam test ze wyszedl pozytywny. Czy miala ktoras z was juz takie doswiadczenie zaraz po poronieniu? Okazuje sie ze to 6 tydzien, bardzo sie ciesze a zarazem boje. Obecnie mieszkam w Holandi i tutaj inaczej lekarze podchodza do ciazy pierwsze echo jest robione w 10 tyg ciazy. Prosze o jakiekolwiek informacje od was.

Gość transferek
ja tak miałam, po niespełna 2 miesiącach po poronieniu zaszłam w ciażę. Teraz mam zdrowe cudne dziecko, wszystko było w porządku, więc nie martw się. dbaj o siebie, i będzie wszystko ok ;-)

Gość to ja:)
hej ja tez jestem w NL. Poronilam w zeszlym tygodniu a dzis juz moja polozna oznajmila mi ze po nastepnym okresie juz moge sie starac znowu o dzidzię, poniewaz moj organizm szybko sie zregenerowal. Mam brac kwas foliowy caly czas i nie zastanawiac sie nad kolejna ciażą. Nie uwazasz ze to ich podejscie to troszke takie w stylu : kic na krowe i juz ciele??? Moj region to noord holland

Gość Zasmucona....
Hej! Ja miałam zabieg łyżeczkowania w zeszłym tygodniu, moja ciąża obumarła na etapie 6/7 tygodnia. Bardzo bym chciała znów być w ciąży - mam wiele obaw. Póki co czekam na wyniki badania hist., moja lekarz mówi, żeby po 3 cyklach rozpocząć kolejne starania. Trzymam kciuki za Twoją ciążę. Pozdrawiam.

to ja :) tak dokladnie dzwonilam dzisiaj do mojego lekarza i powiedziala mi ze i tak mi nie zrobi echo tylko moze mnie na wizyte umowic, mowil zebym za 2 tyg sie odezwala to mnie zapisze. Z tego co slysze to oni nie uznaja ciazy do 12 tyg. I nie potrafia chyba tego zrozumiec jak bardzo sie boje ale wiem ze nie moge sie denerwowac musze myslec pozytywnie wszystko bedzie dobrze. Od 3 tygodni codziennie rano wymiotuje czasami pobolewa mnie brzuszek ale to normalne?

ZASMUCONA ja za ciebie tez trzymam kciuki i wydaje mi sie ze lepeij jak bys poczekala bo naczytalam sie ze po zabiegu jednak lepiej dac czas organizmowi jak i psychice napewno bedzie dobrze i sie uda ;*

ja niemialam zadnego zabiegu poniewaz polozna powiedziala ze skoro caly czas krwawilam to organizm sam sie oczyszcza. po tyg krwawienie ustapilo i rozmawialam z nia i skoro nic juz mi nie leci nic mnie nie boli to znaczy ze jest ok. i zyczy mi sukcesow i owocnej pracy z mezem... no i by chciala bysmy niedlugo sie zobaczyly. Kurcze to byla moja pierwsza ciaza - stalo sie tak a nie inaczej, ale to ich podejscie rozwala mnie na maksa

w jakim regionie jestes?

ja nie mialam wymiotow ogolnie sie dobrze czulam, przeszkadzaly mi tylko zapachy tak wiec kazda z nas ma inne objawy. Wiesz kolezanka w pracy mi powiedziala ze na wymioty nie ma rady, ale mozna troszke to zneutralizowac . rano jak wstaniesz nie podnos sie od razu z lozka, przegryz jakiegos suchara lub biszkopta. I nie wstawaj za szybko - bo to karuzela dla zoladka:) Bedzie dobrze tak musimy myslec i sie nie dac:)

Mnie tez rozwala. Ale za miesiac jade do Polski na urlop to odwiedze mojego ginekologa. Tez nie mialam zabiegu, krwawilam z 5 dni i samo przestalo tydzien po krwawieniu poszlam na kontrole to powiedzial ze wszystko sie wyczyscilo i moge sie starac znowu, a tu nagle brak okresu i druga ciaza bylam w szoku. Tylko tak bardzo sie boje :( Ja jestem okolice Aalsmer :)

no to sie nie denerwuj kochana bo to na dziecku się odbije. a ty jak tam z jezykiem po holendersku nawijasz?? bo ja nie niestety:( i najpierw siedzialam ze słownikiem i tlumaczylam sobie niektore słowka medyczne by wiedziec co i jak. ogolnie dogaduje sie po angielsku ja tez jak bedew pl uderzam do gina by wiedziec wszystko co i jak. a z dzidzia to czekam az wyzdrowieje bo kichamy i prychamy obydwoje wiec wole zaczekac ten miesiac az wszystko bedzie w porzadku

no a w ogole to jak z ubezpieczeniem masz podstawowe czy poszerzone na ciaze?

Gość autorko jestes
poronilam,poronilm ...:O jednego bachora mniej...szkoda ze jeszcze sobie w stopke niewpisalas "aniolkowa mama " ha ha ha

Nie nie nawijam po Holendersku dogaduje sie po Angielsku rowniez. Ale znalazlam super szkole nauki jezyka i 15 marca jedziemy sie zapisac w Hofdorpie bo sa dni otwarte.

Gość zrozpaczona23
Kochana agniecho bardzo mi przykro z powodu 1ciąży, przeżywam to samo.Gratuluję zaś drugiej;) Też jestem za granicą i podchodzą tutaj do ciąży tak jak i u ciebie ale proszę kochana zadzwoń do innego lekarza jakoś prywatnie albo w innej klinice.Tu jest tak samo :zapraszamy w 12tc wcześniej nie ma po co.Czekałam do 10tc i okazało się że moja dzidzia nie żyję.

do postu powyzej nikt cie nie prosil o złośliwe komentarze więc do widzenia.

no wiec łosiu wypad do szkoly bo szkoda ze twoja matka nie miala takich problemow jak my jednego idioty mniej na swiecie by bylo

ZROSPACZONA 23 Tez na to wpadlam i wyszukalam sobie nawet polskie polozne mam zamiar do nich zadzwonic i zapytac o rade. Trzymam za ciebie kciuki.

Dziewczyny, ja tez mieszkam w Holandii i faktycznie tutaj zupelnie inaczej podchodza do ciazy niz w PL. Ciaza tu to zwykly stan fizjologiczny i niestety, ale do 12 tyg jest okres zagrozenia i organizm moze odrzucic ciaze, takze do tego czasu nikt raczej nie bedzie sie tym przejmowal (ze tak to okresle brutalnie) Ja urodzilam tu slicznego zdrowego synka, teraz jestem w drugiej ciazy (dopiero 6 tydzien) i jestem dobrej mysli. Moja 1 ciaza byla dobrze prowadzona, regularne kontrole itd., takze nie martwcie sie. Dbajcie o siebie i bedzie dobrze :)

a ta szkola to prywatna czy geemente płaci? ja musze tez się gdzies zapisac ale ja do hofdoorpu mam ponad 60 km wiec za daleko:)

Agniecha90:) w jaki sposob znalazlas polskie polozne . Prosze o linka jesli mozesz ja szukalam i znalazlam jedna babke tylko ale tez daleko ode mnie.i ona w razie co nie bedzie prowadzila calej ciazy tylko do ktoregos tygodnia.

Gość zrozpaczona23
agniecha to długo nie czekaj.Cieszę się razem z Tobą i trzymam za Ciebie mocno kciuki.Tym razem się uda i wszystko będzie w porządku.

to ja :) hemente jak pytalam juz nie dofinasowywuje szkoly Polakom. A z poloznymi wejdz na niedziela.nl i zakladka lekarza tam ci sie pokaza :)

Witam Was dziewczyny ja jestem w podobnej sytuacji, 7 lutego poroniłam w 5 tyg więc wczesna ciąza, u nas zabieg robią zawsze także mnie nie ominął. Na wizycie Pani doktr powiedziala, że wszystko się już zagoiło i po 2 cyklach można legalnie się starać, ale jakby nam się teraz wydarzylo to nic nie zaszkodzi. Więc czekam na pierwszą @ i zaczynamy ponowne staranka. Także autorko zazdroszczę, że Tobie udalo sie tak szybko i życzę szczęśliwych ciężarnych 9msc:)

Ja teraz tez mam dopiero intake gesprek na 15 marca, a pierwsze usg 6 kwietnia. Wczesniej nikt mnie nie chce widziec :) Kazaly mi brac kwas foliowy i tyle. Co ma byc to bedzie...chociaz czasem tez mnie wkurza to ich tutejsze podejscie. Mieszkam tu juz jednak 10 lat i zdazylam sie juz prawie calkiem przyzwyczaic to tej ichniej mentalnosci ;)

Mam nadzieję, że u nas wszystkich będzie dobrze. Ja mam już jedno dziecko, ciąża bez powikłań, a tu za drugim razem taka sytuacja... Dlaczego? Ciężko mi z tym, mimo że moja ciąża trwała tak krótko .