Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PeeS

Wazektomia

Polecane posty

Gość PeeS

Cześć, ostatnio w internecie zacząłem szukać informacji o wazektomii, dość często pojawiającym się nazwiskiem jest doktor Siwik, pisze na wieszjak.pl , opiniuje różne tematy związane z seksem (antykoncepcją), zastanawiam się jak to jest po wazektomii, poczytałem trochę i dowiedziałem się, że zabieg jest bezpieczny, bezbolesny i trwa krótko. Znacie jakieś osoby, które poddały się temu zabiegowi, może chciałby podzielić się swoimi opiniami. Postaram się w miarę możliwości aktualizować temat, żeby każdy miał jakieś nowe informację na ten temat :)

Gość kolega PeeSa
Dzieci Ci nie miłe??

Gość PeeS
oczywiście, że miłe ale jak będę miał kompletną rodzinę tzn z partnerką nie będziemy chcieli mieć już więcej dzieci to wtedy na pewno zdecyduje się na taki zabieg, ostatnio znalazłem ciekawy blog http://wazektomia.bloog.pl/ i wam też radzę go poczytać :) aha i podkreślam, że dzieci są OK i też chce mieć gromadkę :)

Gość różnica między kobietą a
facetem jest taka, że jak facetowi nie stanie albo nie staje, to nie jest ani facetem ani kobietą. Natomiast kobieta użyje Feminy i już jest gotowa, a facet, z miekką fają to może sobie co najwyżej jajami pobujać. Wazektomia , może, choć nie musi spowodować brak wzwodu i masz już 100% antykoncepcji.

Gość jkhjkkjjjjj
"Wazektomia , może, choć nie musi spowodować brak wzwodu i masz już 100% antykoncepcji." Ale głupoty piszesz. :D To jest niemożliwe. Dowiedz się jak działa penis. Do wzwodu niepotrzebne są nasieniowody.

wazektomia jest nielegalna tak jak aborcja. Tylko w szczegolnych przypadkach jest wykonywana.

Gość pendzior ty gobku
idz do radia maryja i se pilnuj wasektomi.pisownia celowa dla prostaka

Moj kolega z pracy jest po tym zabiegu I czuje sie swietnie ,jego malzonka nie narzeka na "te sprawy" wogole.Zabieg mial rok temu

Gość to ja szowinistyczne męska
świnia, jak można się męskości pozbawiać i nie zapładniać kobiet, aby mogły się rodzic gołodupce i żebraki. Z poważaniem arcybiskup Pieronek.

Gość do pendzior
Jak jest nielegalna jak mój kolega ją zrobił w Polsce i nikt nie poszedł siedzieć?

szczerze mówiąc ,to sie nad tym zastanawiałam . bo jak kobieta sie zabezpiecza , to tyje po tabletach , albo inne gorsze objawy brania pigułki , brak ochoty , migreny itd,itp. jesli ma się juz dzieci ile chce i jest sie przekonanym ,że ta kobieta jest ta jedyna i ma sie juz tyle dzieci co sie chce , to dlaczego nie zrobić was/zekstomii sorry nie chce mi sie sprawdzac :P). dlafaceta to jest tylko zabieg . spuszcza sie normalnie , staje normalnie . oczywiście jesli zabieg jest wykonany profesjonalnie ,bez błędów . wiem ,że zdarzaja sie nieszczesliwe wypadki po tym zabiegu. ale powiedzcie mi ,czy wiecie ,czy u facetów tez sie przyspiesza andropauza po tym zabiegu . bo u kobiet tak ?

Gość PeeS
Wazektomia jest LEGALNA sterylizacja jest NIE legalna, tyle wiem :) na razie z tekstów które przeczytałem i ten zabieg coraz bardziej zaczyna mi się podobać, znacie jakichś innych specjalistów aniżeli dr Siwik ? bo tylko o nim słyszałem jak wspominałem :)

W Toruniu jest klinika która robi taki zabieg. Trwa to z papirologią ok 30 min. Tyle ze mają pewne wymagania co do pacjentów.

Gość PeeS
o to w takim razie będę też musiał zapoznać się z ofertą, ale tylko nie wiem czy opłaca mi się jechać do Torunia skoro w Warszawie można powiedzieć pod ręka mam specjalistę czytaj dr Siwika

Gość PeeS
o super dziękuje za podpowiedzenie tematu ale wydaje mi sie, że jezeli temat wazektomii bezie częściej poruszany to wiecej osób sie o nim dowie i może skorzysta? choć tak naprawdę to jest indywidualna decyzja każdego z nas, w ogóle zauważyłem ostatnio, że pytajac sie wśród moich znajomych jest to wiek mniej wiecej 30+ malo osób wie o czymś takim jak wazektomia

Gość bd4fd2cf-8a4c0989-24259089a6
A może tak kobiety dałyby sobie przeciąc jajowody?

Gość do bd4fd2cf-8a4c0989-24259089
U kobiet to o wiele bardziej skomplikowane. Wynika to z budowy.

Gość bd4fd2cf-8a4c0989-24259089a6
Niestety u mężczyzn też.

Gość PeeS
proszę o normalne wypowiedzi a nie jakieś prowokacje, jak napisale temat wazektomii powinien byc częściej poruszany w prasie tv radiu

Gość temat już był
No to jak nalegasz, to pociągnijmi, coby oświecić naszych ciemnych rodaków. Sprawa jest jak najbardziej warta rozpropagowania, bo u nas mało kto wie o co chodzi, a w niektórych krajacch to BARDZO popularne. Ja zrobiłem to rok temu i żałuję, że nie parę lat wcześniej. Dopero teraz mamy naprawdę dobry seks. Żadnych obaw. Żona pozbyła się lęków (ja zresztą też:-) ). Kochamy się kiedy tylko mamy ochotę. W czasie owulacji żona niemal mnie gwałci, a przedtem w tym czasie była lipa. Dopero teraz zaczęły sie spontaniczne akcje, seks w plenerze. Żona polubiła wtchodzić z domu w pończochach bez majtek. To między innymi dlatego, że jest bardziej rozbudzona. Wie, że teraz zawsze może liczyć na mnie i chce robić z tego użytek. Ciągle mnie prowokuje, na co nie narzekam :0 Żadnych gum, pełna swoboda.

Gość fffffffffffffffff
To świetny pomysł, ale w najbliższym czasie nie planujemy dziecka, więc trzeba będzie z tym poczekać. Chcemy mieć jedno, ale na pewno nie w ciągu najbliższych 3 lat. Jak się urodzi to wtedy przyjdzie czas na zabieg.

Gość PeeS
super własnie o takie wypowiedzi mi chodziło normalnych facetów. którzy chcą zrobić sobie taki zabieg a maja jakieś wątpliwości, "temat juz był" dzieki za relacje :)

Popieram zabieg wazektomii w 100%. Idealne rozwiazanie dla par, ktore juz nie planuja ciazy. Wyeliminowanie stresu pozwala na ''wejscie na wyzszy poziom'' zycia seksualnego. Moj maz jest po wazektomii.

Gość PeeS
Iris a u kogo Twoj maz robił zabieg ?

PeeS, tu akurat nie moge nikogo polecic, my zyjemy w Stanach i tutaj jest to bardzo popularne, wielu mezczyzn jest po zabiegu, w dodatku jest pokrywany przez ubezpieczenie.

Tylko dla wyjasnienia powiem, ze to, ze zabieg jest pokrywany przez ubezpieczenie nie oznacza, ze jest za darmo, gdyz co miesiac na ubezbieczenie medyczne placi sie duze kwoty srednio 1000 $ na rodzine. Wspominam o tym, gdyz wpadl mi w rece rachunek przyslany ze szpitala i okazalo sie, ze wazektomia kosztowala 9 tysiecy 400 dolarow i pewnie tyle kosztowalaby bez ubezpieczenia.

Gość do bd4fd2cf-8a4c0989-24259089a
Jakbyś o tym poczytał to byś wiedział, że 4 na 100,000 kobiet umiera w wyniku takiego zabiegu, a mężczyzna żaden nie ucierpiał poważnie. U mężczyzn jest to dużo łatwiejsze i o wiele bezpieczniejsze do zrobienia i nie ma co się kłócić z faktami.

Gość do bd4fd2cf-8a4c0989-24259089a
Jakbyś o tym poczytał to byś wiedział, że 4 na 100,000 kobiet umiera w wyniku takiego zabiegu, a mężczyzna żaden nie ucierpiał poważnie. U mężczyzn jest to dużo łatwiejsze i o wiele bezpieczniejsze do zrobienia i nie ma co się kłócić z faktami.