Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robertpwk

zasiłek w UK

Polecane posty

Gość robertpwk

witam przepracowałem w anglii 4 lata w jednej firmie jaki komplet dokumentow potrzebuje zeby starac sie o zasiłek w UK?

Gość jaki zasilek?
Moze sprecyzuj o co pytasz.

Gość robertpwk
council tax benefit czy icome support czy jaki kolwiek allowance.Opłacałem wszystkie składki przez 4 lata.

Gość robertpwk
Czy jobseecers allowance.Interesuje mnie jaki zbior dokumentow jest potrzebny ze ubiegac sie ojeden z tych zasiłkow przykładowo o ubieganie sie o wyzej wymieniony JSA

Gość jaki zasilek?
JSA jest dla osob poszukujacych pracy. Nie pracujesz w tej chwili?

Gość robertpwk
Nie, zarejestrowałem sie tylko w kilku agencjach posrednictwa pracy

Gość ggrubyy weisiek
do kazdego zsilku prosza o rozne dokumenty, jesli sie ubiegasz o JSA wejdz na strone job centre i tam jest lista co masz przyniesc, poza tym jak zadzownisz sie umowic z nimi to ci powiedza co masz wziasc, jesli chodzi o housing benefit to podstawa jest kontrakt czy to na pokoj czy to na mieszkanie, poza tym wyciagi z banku z ostatnich 3 miesiecy, WRS, NIN, oraz zaswiadczenie z job centre ze jestes bezrobotny i pobierasz zasilek

Gość robertpwk
dzieki wielkie za odpowiedz

Gość ggrubyy weisiek
poza tym housing benefit czy council tax credit mozesz sie ubiegac nawet jak masz prace, wtedy przedstawiasz payslip z zarobkami, jesli pracujesz ponad 30 g tyg i nie zarabiasz kokosow mozesz tez dostac working tax credit, najlepiej wpisz nazwy zasilkow w wyszukiwarke i poczytaj o kazdym z nich to bedziesz mniej wiecej wiedzial co ci sie nalezy, na polskich stronach typu londynek.net tez maja opisane te zasilki po polsku P>S. powodzenia w szukaniu pracy