Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poranna rosa nad ranem

Zagadka dla Was !!

Polecane posty

Ten kto to zrobił to sprzedał , ten kto to kupił ten oddał , ten który to otrzymał tego nie widział :classic_cool: tylko nie zaglądajcie w google ! badzcie sprawiedliwi :P

Gość Jakiś człowiek
Trumna?

ej przyznaj się , ze korzystałeś z google :classic_cool:

Gość Jakiś człowiek
Nie. W Baldurs Gate II jest podobna zagadka. Lecie mniej więcej tak: Ten kto to zrobił nie potrzebuje tego, ten kto to kupił nie potrzebuje tego, ten kto tego potrzebuje nie wie o tym. Od razu skojarzyłem:)

Chłop musi przewieźć na drugi brzeg rzeki kozę, wilka i kapustę. Niestety, posiada łódkę, która może pomieścić tylko jego i jedno z trzech (kozę, wilka albo kapustę). Na jednym brzegu nie mogą zostać bez opieki chłopa: wilk z kozą (bo wilk zje kozę), ani koza z kapustą (bo koza zje kapustę). Pytanie: Co ma zrobić chłop?

Gość Jakiś człowiek
Hehe:) Znam Leci z kozłem, wraca po psa, potem wysadza psa i wraca z kozłem, zostawia kozła i leci z kapustą, na koniec zapyla jeszcze raz po kozła:D

najpierw kozę i przewiezie ją na drugi brzeg a zostanie wilk i kapusta wróci się i weźmie kapustę gdy przewiezie ją na drugi brzeg weźmie z powrotem kozę i zostawi na pierwszym brzegu a weźmie wilka przewiezie go na drugi brzeg i zostawi z kapustą wróci się po kozę - pamiętam to ze szkoły :O Jak mieliśmy zastępstwa z panem od WF to ciągle robił nam zagadki Moja ulubiona to bociana dziobał szpak, a potem była zmiana i szpak dziobał bociana - ile razy szpak był dziobany? :P Pamiętam w klasie nie wiedzieli :D

Gość Jakiś człowiek
Szpaka nic nie dziobało. Ile much zostało? Na biurku 3, w powietrzu 7:D W sumie 10:D Przecież nic się nie zdematerializowało.

Gość kdjbjhfdjhd
10, nie napisałas , ze ktos je stamtad zabrał , wiec wciaz 10 :P