Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halka0901

Ojciec alkoholik

Polecane posty

Gość halka0901

Witam, Mam problem.Mam 19 lat ,siostra skończy 21.Prawa rodzicielskie nad nami ma ojciec a mieszkamy u jego matki i jesteśmy na jej utrzymaniu.Ojciec nie pracuje i uważam,że jest chory.Potrafi być trzeźwy przez 3 miesiące ale w tym czasie zażywa Relanium (śmiem twierdzić,że jest uzależniony) a jeżeli go nie bierze to staje się alkoholikiem.Babcia miała 80siątke...napił sie wódki i nastepnego dnia sam pil na kaca,upił się kompletnie.Przez tydzien pił sam (nie wiadomo skąd ma pieniądza-babka chyba wie ale nie mówi nam o tym,jest zapatrzona w synka,broni go).Ojciec wychodzi rano slalomem,wraca w południe kompeltnie pijny ledwo o wlasnych nogach,bierzew relanium,śpi a w nocy wstaje i powtaza kompeltnie pijany "daj mi to co chcę" do babki...chce wódki.Robi hałas.Ma takie maratony przez nawet 2-3 tyg po czym jakoś sie ogarnia,jedzie na relanium,udaje,że nic się nie stało a jak tylko znajdzie się okazja do picia np.zlot klasowy to idzie,napije się i nie potrafiąc przeżyć kaca zaczyna na nowo i kółko sie toczy.Babka nie ma koleżanek,dziadek zmarł dawno temu jak się urodzilam...ona jest w niego chorobliwie zapatrzona.Kiedy chcę dzwonić po policję jak w nocy nie mogę spać to broni go,krzyczy na mnie i Marte i nie pozwala i mówi,że nie będzie płaciła za wytrzeźwiałkę...myślę,że bardziej chodzi o to,że nie wyobraża sobie,żeby jej syn odjechał.Ona udaje i wmawia sobie,że jest wporządku z nim wszystko.Chora miłość matki do synka.A on ja wyzywa od k**ew i innych...o ona mu jeszcze obiadki robi i do domu wpuszcza.Rozmowy nie pomagają.Gdy zadajemy pytania to zaczyna krzyczeć,wyklina moja matkę,babcię i wszystkich nie odpowiadając na pytania-zamyka drzwi od pokoju i na tym się zawsze kończy.Co możemy zrobić?Proszę o pomoc.

Gość typowa polska
patologiczna rodzina :D bieda ale na komputer i internet to macie