Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolkkkaaaaa

Ile czasu staraliście się o dzidziusia

Polecane posty

Gość jolkkkaaaaa

mam 20 lat od pół roku staramy się o dzidziusia i nic ;( powiecie że jestem młoda i mam czas ale to jest w tym momencie to o czym snię po nocach. Boję się że któreś z nas może okazać się niepłodne, co prawda ja byłam u lekarza wszystko ok. ale narzeczonego do niczego nie zmuszę. Wiem że miał on kiedyś (jak miał chyba4-5 lat) operacje na jądro wędrujące czy przez to mogą być problemy. Nie wspomnę mu o badaniach bo nie chce go urazić . Co radzicie?

wspomnij mu o badaniach bezplodnosc to nie tylko wina kobiet jezeli cie kocha i chce dziecko to pojdzie na nie

Gość mloda23-26
My się też staramy od około 4 miesięcy i nic :( Już myślałam że się udało to @ dostałam :(

Gość jolkkkaaaaa
a może przesadzam pół roku to może jeszcze nie tak dużo ?

Gość Kaja064
Hej :) nie martw się mój synek miał niedawno operacje na wędrujące jąderko i wszyscy lekarze mi mówili że jezeli zrobi się to w wczesnym wieku (w przypadku mojego synka 5 lat) to nie ma to na 100% żadnego wplywu na późniejszą płodność a nie pytałam jednego tylko wielu i to dobrych specjalistow, czytałam o tym duzo w książkach nie na forum bo prawda jest taka że jedni mówią tak drudzy tak, przejełam się tym ale teraz juz nie bo z wielu źródeł wiem ze to jest nie grozne gdy sie to wczesno wykryje:) dla pewnosci moze twoj chlopak zglosic sie do lekarza ale naprawde nie bierz tego tak pod uwage:) a co do dzieci hmm no ja o pierwsze starałam się rok po ślubie a drugie to samo tak jakoś :P

Gość dori9
my sie staramy od 3 miesiecy,i nic.A myslalam ze w ciaze jest tak latwo zajsc

Gość milka345678
pół roku to nie jest dużo:) ja po roku zaczynalam juz sie bać dostawałam histerii za każdym razem gdy dostawalam okresu, co miesiąc... po 1,5 roku urodzil mi sie synek a za 1 rok znów dziewczynka:) jak nie bylo to nie a teraz mam pełen domek hehe

Gość mloda23-26
Mi moja mama też mówiła że ciąża to tak raz dwa ... a jak narazie to ja tego nie widze żeby tak raz dwa :/:(

Gość jolkkkaaaaa
jaki ten świat niesprawiedliwy , niektóre usowają ciąże a ja wszystko bym zrobiła żeby poczuć ruchy w brzuszku.

Gość dori9
mloda23-26-moja mama tez mitak mowi ,i jeszcze niedawno sama tak myslalam.Niedziwia was historie takie jak ,,wpadka z prezerwatywa ,,itp.bo mnie bardzo.

Gość ona gingin
no a wiesz że jest tak że płodnym jest się tylko 24 h? czasem troche dłużej. do 48 najdłużej. nie można dokladnie ustalic w jakim dniu czesto jest to roznica 1-3 dni wiec tak naprawde w ciagu pol roku bylas płodna 6 dób wiec to nie jest duzo zeby sobie "trafic" w ten dzien. a jescze trudniej sobie trafic jak sie chce dzidziusia:) my z męzem staralismy sie okolo roku:)

Gość olka905
a ja wam powiem tak... jak sie nie chce dziecka to wtedy sie wpada a jak sie chce to nie mozna zajsc... my z mezem staramy sie od roku i mam juz chyba histerie tak jak kolezanka wyzej pisala dostaje ją zawsze gdy dostaje okres... tez myslalam ze zaraz po slubie bede miec bobasa a tu juz mija rok i nic... zaczynam zastanawiac sie nad badaniami i napewno je zrobie poczekam jeszcze 2-3 miesiace

Gość mloda23-26
No właśnie dziwią mnie przypadki gdzie małolaty chodzą w ciąży jak mają 15 czy 16 lat ... i te małe istotki są zazwyczaj nie chciane ... A my te co tak bardzo pragniemy dzidziusia to nam nie wychodzi :(( ... Ok ale jak sie współżyje cały tydzień dni płodnych to czemu nie wychodzi ? :((

Gość dori9
ja juz mam corke 6 letnia ale to byla wpadka,szczesliwa zreszta!teraz zapragnelam drugie dziecko i myslalam ze uda sie za pierwszym podejsciem a tu nic...

Gość dori9
ja bym dala sobie reke uciac ze jestem w ciazy juz bo kochalismy sie co drugi dzien caly miesiac a tuq@

Gość mloda23-26
To ja już myślałam że jestem bo przez całe dwa tygodnie po płodnych miałam ciągnące bóle brzucha bolały mnie piersi ... i do tego miałam temp. 37 stopni okres spóźniał mi się dwa dni zrobiłam test a tam negatyw :( ... i zaraz wieczorem dostałam plamień takich delikatnie brązowych ... a potem zaś @ :( dziwi mnie tylko jedno że mimo okresu nadal mam temp. 37 stopni ... ??

Gość mloda23-26
czyżby temat się urwał ?

Gość niunia maniunia
4 miechy, moj maz juz mowil ze jestem nieplodna

Gość jolkkkaaaaa
ja też tak miałam wydawało mi się że jestem a tu @ . A co do temp. też często tak mam chyba już mój organizm tam=ki że37 to u mnie norma więc na temp nie zwracam nawet uwagi.

Gość jolkkkaaaaa
ostatnio koleżanka powiedziała mi że problemy z zajściem mogą być powodowane przez jakieś skrzywienie szyjki macicy i po sexie podobno pod tyłek trzeba poduszkę podkładać, ale nie wiem czy to prawda bo lekarz by mi przy wizycie chyba powiedział.

Gość a ja taż
staram sie i to juz pół roku i nic:( jak dla mnie to długo i nikt mi nie powie, że dzieciaka idzie zrobic sobie raz dwa

Gość facet musi sie zbadać
W zasadzie, obecnie lekarze zalecaja wstepna dioagnostyke juz po 6 mcach nieudanych prób. Przede wszystkim nalezy zrobic badanie nasienia!!!! To jest nieinwazyjne, tanie i może zaoszczędzic kobiecie wielu bolesnych,inwazyjnych, kosztownych badań! Wartoby juz zrobic np. monitoring cyklu. Po co z taka wstepną diagnostyką czekac dłużej ?

Gość yyyy...
2 miesiące . :)) radze w dni płodne

Gość a ja teraz napisze ze....
ja zaszlam za 1szym razem, a mialam 29 lat wiec wiek nie jest wazny jak trabia w mediach, jak masz zajsc w ciaze to zajdziesz i majac 40 a jak nie to i 18tka nie zajdzie

Dziewczyny, Najwazniejsze jest nie wpadac w panike... tak jak my - kobiety potrafimy to robic. Zazwyczaj jest tak ze im bardziej sie chce tym dluzej sie czlowiek stara. Kwestia psychiki jest bardzo istotna. Bylam kiedys tam gdzie wy i tez to przechodzilam. Pamietam jak od polowy cyklu obserwowalam kazdy objaw i zawsze wydawalo mi sie ze to musi byc ciaza!!! Oczywiscie nie byla, przychodzily lzy i rozczarowanie. A jak zaszlam w ciaze - po 1.5 roku staran - to nie mialam zadnych objawów które wmawialam sobie wczesniej, jedynie metaliczny posmak w ustach, czego doswiadczylam po raz pierwszy w zyciu i nawet nie wiazalam tego z ciaza. Tak ze jak test wyszedl pozytywny to nie moglam uwierzyc ze tu juz. Pamietajcie ze w kazdym cyklu jest tylko okolo 30% szans na zajsce w ciaze nawet u najzdrowszej i najplodniejszej pary:-) Ponad 80% par zachodzi w ciaze w czasie pierwszych 12 miesiecy staram. Czasem potrzebna jest pomoc lekarska (np. hormony) ale ja bym zaczela to rozwazac dopiero pod koniec pierwszego roku staran. Jestescie mlode, cieszcie sie zyciem i seksem - nawet same nie zauwazycie jak wsze dzieci zaczna chodzic:-) I tego wam wlasnie zyce. Moja mala ma prawie 14 miesiecy a ja juz nawet nie pamietam ze zajelo nam to az tak duzo czasu.

Gość u mnie cud
u mnie był cud Mialam nieregularne miesiączki, byłam dziewicą i zaszłam w ciążę w pierszym cyklu:) za 1,2 lub 3 współżyciem:)

Gość niewiemczysiecieszyc
my nie zabezpieczaliśmy się w ogóle przez 1,5 roku i dopiero po tym czasie zaszłam... no i niedługo po urodzeniu pierwszej dzidzi zaliczylismy wpadke nr 2, mimo ze sie zabezpieczalismy