Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Nikoli

Co potrafia Wasze 7-8miesieczne dzieci?

Polecane posty

Gość Mama Nikoli

Hej mam pytanie co Wasze maluchy potrafia? Ja sie martwie ze moja corcia nie chce raczkowac, a jak to jest u Was?

Gość duuużżżooo
Moje sie samo myje i ubiera.Robi zakupy w Biedronce i nawet przyniesie resztę.tak ze spoko:)

Gość duuużżżooo umie
Moje już samo sie myje i ubiera.Robi zakupy w biedronce i myśle go wysłac na prawo jazdy,bo jednak te zakupy są dla niego za ciężkie:( Raczkował jak miał 2 tyg:)

Gość Mama Nikoli
Dzieki madra inaczej:)

Gość duuużżżooo umie
No robiłam sobie jaja:) ale tak na poważnie to mój syn też nigdy nie raczkował, chodziłam z nim na rehabilitację,bo lekarka mi powiedziała że jak dziecko nie raczkuje to bedzie dyslektykiem.Co ma piernik do wiatraka???Nawet rehabilitacja nic nie dala,zaczął chodzić gdy skończył 15mcy.NIE raczkował:) Teraz Ma 4 lata i zobaczę za niedługo co z tą dyslekcją:)

Gość sroczka kroczka
moja raczkuje od ok 7 miesiaca, ale kochana raczkowaniem sie nie przejmuj, niektore dzieci od razu wstaja na nozki i pomijaja ten etap:)

Gość Mama Nikoli
tez sobie mysle ze pominie ten etap bo czase na probe klade ja w chodak to szaleje po calym domu! Widocznie woli pozycje pionowe:) Ale zazdoszcze jak patrze na inne dzieci ktore raczkuja...

Gość sroczka kroczka
mamonikoli ja bym sie cieszyla jakbym miala troche spokoju a nie latanie za mala czy kabla nie zje;p takze nie przejmuj sie i ciesz poki co spokojem;)

Gość suzia5555
Hej kochane. moja córunieczka ma już 8 miesiączków. sama chodzi, tańczy, biega aż miło. umie wszystkie piosenki i wierszyki. niedawno nauczyła się też czytac i biegle posługuje się 3 językami obcymi, teraz pracujemy nad językiem fińskim. Umie liczyc do tysiąca ale przecież to pikuś. z latwością posluguje się sprzetami domowymi takimi jak pralka czy zmywarka. kiedy trzeba prowadzi samochód lub ugotuje obiaduś. jestem z niej taka dumna

Moja bratanica zaczęła raczkować mając rok, a chodzić 14 miesięcy :D i rozwija się super. 7-8 mies nie masz sie co martwić

Gość Mama Nikoli
Dzieki za pocieszenie... a suzia nie wiem jak ci nie szkoda czasu na pisanie takich glupot

Gość sroczka kroczka
a jeszcze ci powiem ze moj brat w ogole nie raczkowal, tylko jezdzil dupa po podlodze:D i pozniej od razu wstal na nogi- wsyztsko z nim ok:D