Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giga 2222

narażenie na chorobę w miejscu pracy

Polecane posty

Gość giga 2222

zwracam się do Was z prośbą . u mnie w pracy nagminnie przychodzi jedna z kolezanek do pracy co rusz chora strasznie kaszle kicha i smarka . Sytuacja moja jest na tyle skomplikowana że niestety siedzę obok niej . Za każdym razem jestem chora i kończy się to antybiotykiem sprawa nie dotyczy tylko mnie ponieważ mam trójkę dzieci które wiadomo że chorobę łapią ode mnie . Co ja mogę w tej sytuacji zrobić ?znacię się na jakiś przepisach ( artykuły, paragrafy itd ?) Dziś po dwu tygodniowym zwolnieniu poszłam do pracy a ta ciągle kicha kaszle i smarcze . Normalnie ręce opadaja!!!!! Pomóżcie!!!

Gość jestem tylko sobą
zwróć jej uwagę ,że niedoleczona nie powinna wracać do pracy:)

Gość giga 22222
zwróciłam ale ona mi powiedziała że dla mojego widzimisię nie pójdzie na zwolnienie i że cały czas bierze leki a jak ją zapytałam jakie to mi odpowiedziała że nie pamięta

Gość BOBOAA
zwróc się pisemnie do dyrekcji o wyznaczenie ci miejsca pracy z dala od tej przechowalni wirusów i bakterii

Gość jestem tylko sobą
a pracodawca co na to?

Gość giga 22222
z pracodawcą nie rozmawiałam na ten temat- może to błąd a czy jest jakiś przepis który zabrania choremu pracownikowi przychodzić do pracy i narażać innych

Gość jestem tylko sobą
zaraz kilka dni po niej przynoś L-4 i powiedz pracodawcy ,że to przez nią bo wiecznie kicha i cię zaraża i ,że masz juz tego dość , niech ją wyśle na dłuższy urlop żeby sie wreszcie wykurowała bo inaczej ty sie wykończysz.