Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak z tego wyjść

Jak się podnieść z upadku, po załamaniu psychicznym

Polecane posty

Gość jak z tego wyjść

Czy wogóle jest taka możliwość? Dodam że to przez faceta załamałam się psychicznie. Nie jesetem nastolatką, mam 25 lat, a nie umiem sobie kompletnie poradzić. Wpadłam w totalną depresję, ciągle myślę o samobójstwie. Byłam w związku kilka miesięcy, z jak się później okazało, facetem który sam jest chory. Zniszczył mnie totalnie. Z bogini zrobił ze mnie wariatkę. Te wszystkie piękne słowa przemieniły się w piekło. Zaczął mówić że jesetem nic nie warta, że chciał mnie zdobyć bo jestem piękną kobietą, ale on już ma swoją drugą połówkę. Gdy pytałam czy naprawdę nigdy nic nie czuł, powiedział że jestem bardzo głupia i naiwna że dałam się nabrać. Odechciało mi się żyć. Nie przez niego, tylko przez to jak mnie potraktował, nie mogę sobie wybaczyć że oddałam swoje serce komuś takiemu, że mnie tak oszukał, był taki cudowny na początku. Ja się już nigdy nie pozbieram :( Jestem wrakiem samej siebie

Gość przyjazny duszek...
przykro ze trafiłas na drania :(

Gość jak z tego wyjść
Mnie jeszcze bardziej, ale jak mam sprawić by o tym wszystkim zapomnieć? Nie zaufam już nikomu

Będzie Ci pewnie ciężko samej sobie pomóc, to musi też potrwac. W każdym razie, wbrew pozorom to, że Cie tak potraktował powinno tylko pomóc, nie opuścił Cię tylko, ale okazał się złamasem. WIęc nie pozwól się zniszczyć, zasługujesz na kogoś kto Cie pokocha.

Nie obwiniaj siebie. Pomyśl ty się zadręczasz, a on się śmieje wiec nie warto rozpaczac tylko uzmysłowić sobie,że to zwyczajny drań nie wart twoich łez.

Gość tora@tora
Pozbierasz się dziewczyno ale daj sobie czas. Czas to największe i najlepsze lekarstwo. Widocznie jesteś bardzo ufną osobą albo spragnioną uczuć że tak się stało, potraktuj to ja nauczkę, lekcję od życia. Jesteś młoda, świat stoi przed Tobą otworem. Najfajniejszy wiek dla kobiety zaczyna się po 30-tce, nie pozwól sobie tego odebrać. Teraz musisz pocierpieć swoje ale to minie.

Gość przyjazny duszek...
mysle ze lakarstwem bedzie tutaj czas bo on goi rany jesli to mozliwe wychodz jak najczesciej z domu wywal wszystko co miało zwiazek z przeszłoscia która cie tak bardzo zraniła spotykaj sie z przyjaznymi ci osobami którzy emanuja pozytywna energia staraj sie nie rozpamietywac nie myslec zajac sie czyms pozytecznym byle nie siedziec bezczynnie

Gość jak z tego wyjść
Najbardziej mnie zniszczył tym że go tak bardzo pokochałam, pokochałam tego złego człowieka :(

Gość 0101
To bardzo przykre doswiadczenie, ale mysli samobójcze to gruba przesada w tej sytuacji. Przecież to, co ten gość gada nie ma już zadnego znaczenia. Nie wyszlo, zapomnisz i bedziesz dalej spokojnie żyla

Gość przyjazny duszek...
cóz zdarza się ale nie obwiniaj za to siebie bo to nie twoja wina kazdy normalny człowiek chce kochac i byc kochany tutaj nie ma twojej winy

Gość dziwne...
Kazdy Ci powie, ze potrzeba czasu wraz z nim ustanie Twoj bol i moze nie zapomnisz calkowicie krzywdy, ale bedziesz w stanie ja zniesc. Sama popadlam w ciezka depresje tez przez faceta.... Minal rok i na wszystko juz patrze z dystansem. Jesli masz okazje, wychodz ze znajomymi nawet jesli nie chesz, po prostu zmus sie, znajdz moze jakies zajecie, ktore przyniesie Ci ulge i przyjemnosc. Jestes mloda i jeszcze cale zycie przed Toba. Jak spotkasz odpowiedniego faceta, bedziesz w stanie mu zaufac uwierz mi :)

Gość jak z tego wyjść
To co tu opisałam to jest tylko malutka część tego co się zdarzyło i co powiedział i zrobił. Steruje mną jak marionetką, jak mu się żywnie podoba. Wie że jestem słaba, i pogrywa sobie jak tylko może. Niedawno napisał że zawsze będe miłościa jego życia że tamte słowa to był tylko taki wybryk. I tak cały czas

Gość przyjazny duszek...
to nie mozesz sie odciac od niegozmien numer tel. zablokuj adres mailowy albo najlepiej zmien a jak ciebie nachodzi to idz na policje zgłos to ze nęka ciebie psychicznie badz z kims komu ufasz nie sama

Gość geeree
bylam boginia... dobre, ja mysle ze juz wtedy bylo z toba cos nie tak

Gość 0101
skoro ni eumiałaś zdiagnozowac psychola, to jakies konsekwencje musisz ponieść ale podnieść się to akurat mozesz, jak kazdy człowiek w takiej sytuacji. już mamy taki instynkt przetrwania, który sprawia, zę dsjemy radę i już :)

Gość dziwne...
przyjazny duszek dobrze pisze odetnij sie od niego. Inaczej nigdy nie wyjdziesz z tego stanu beznadzieji, bo on wciaz bedzie Cie wpedzal w doly.

Gość 0101
ale przecież ona się nie odetnie, bo jeszcze na powrót zechce jej się żyć i co ze sobą pocznie? Teraz ma przynajmniej to użalanie

Gość jak z tego wyjść
Za złośliwości dziękuje bo mam ich w nadmiarze

Gość to nie ty jestes
wrakiem tylko on on jest chorym psychicznie czlowiekiem wiesz ja dowiedzialabym sie jak to dobrze zrobic, najlepiej zglosic na policje ze cie neka dopoki bedziesz miala z kim kontakt, dopoty bedziesz miala problem

Gość 0101
"masz to, na co się godzisz" autorko i w Twoim przypadka taki jest problem

Gość jak z tego wyjść
Moim problemem jest to że po tym wszystkim co zrobił ja nadal do niego dużo czuje, wiem że to jest chore

Gość 0101
no to rzeczywiście nie ma wyjścia - skacz :)

Gość wanila lila
na co choruje?

Gość kostkamiesaxz
caly czas ukrywal przed toba chorobe psychiczna? A co z jego rodzicami ?Znalas ich? Dlaczego oni nie powiedzieli ci ze on ma problemy ze soba? Przeciez wiedzieli czym to grozi

Gość WIEM CO MÓWIE WIEC ZAUFAJ
HEJ LUDZIE, MAM WAM COŚ DO POWIEDZENIA: BÓG KOCHA WAS TAK, JAK NIKT NIGDY NIE BĘDZIE WAS KOCHAŁ, JEGO MIŁOŚĆ TO NAJLEPSZE CO WAM SIĘ MOGŁO PRZYTRAFIĆ CHOĆ MOŻE NIENAWIDZICIE SWOJEGO ŻYCIA, ALE UWIERZCIE, TO NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z NIM, ON JEST DOSKONAŁY I JEGO MIŁOŚĆ TEŻ, JEŚLI JESTEŚ DALEKO OD JEZUSA, WRÓĆ, JESZCZE WSZYSTKO SIĘ DA POUKŁADAĆ, UWIERZ W CUD, ODDAJ WSZYSTKO BOGU !! JA GO DOŚWIADCZYŁAM OSOBIŚCIE, JEZUS CZEKA, ZAWSZE CIĘ KOCHAŁ, NIGDY NIE PRZESTAŁ, ROZUMIESZ? NIGDY !! JEGO MIŁOŚĆ DA RADĘ ZNISZCZYĆ CAŁY TWÓJ BÓL chciałam wam opowiedzieć coś co zmieniło moje życie; mimo że byłam dość wierząca i taka sobie średnio praktykująca odkryłam niedawno Jezusa zupełnie na nowo, to był przewrót który zmienił moje życie!!!!! jeśli wasza wiara jest żywa, autentyczna i nie chwilowa (WAŻNE) modlitwy zostaną wysłuchane i cuda wejdą do waszego życia z taką pewnością siebie jakby siedziały tam sobie wygodnie od zawsze. Może to nie będzie dokładnie to o co prosiłeś lecz będzie to najlepsza możliwa aktualnie dostępna dla Ciebie opcja a może i coś lepszego niż „zamawiałeś”. Bóg da Ci to czego nie da Ci nikt, nikt nigdy nie będzie kochał Cię tak bardzo jak on, nikt nie doda Ci tyle odwagi i siły, tyle radości i ciepła oraz zrozumienia. To nie jest ktoś odległy, on jest bardziej ludzki od ludzi a jego dobroć większa niż dobroć wszystkich ludzi którzy kiedykolwiek żyli na tej planecie razem wziętych. To się wydaje Ci teraz może pusta gadka, ale jest coś takiego jak wylanie Ducha Świętego (sprawdź też pod nazwą: chrzest w Duchu Świętym) i jest to mega przeżycie mistyczne i realne jednocześnie, używałam w życiu różnych rzeczy i uwierz mi- nic Ci nie da takiego powera, jest to odlot nie do opisania ludzkim językiem, wiem co mówię. Jeśli jesteś teraz daleko od Jezusa i masz wymówkę w stylu „ …no ale ja już zrobiłam tyle złych rzeczy i teraz to już w sumie tak głupio, nie ma sensu wracać…” to muszę cię rozczarować gdyż to gó**no a nie wymówka ja miałam podpisany własną krwią pakt z diabłem (we wczesnej młodości) a Bóg wybaczył mi to, przyjął z powrotem jak gdyby nigdy nic, tyle Ci powiem; spowiedź to potęga, weźcie to na serio, dzięki spowiedzi możecie dosłownie wykasować te wszystkie złe rzeczy w majestacie duchowego prawa które jest po drugiej stronie (po śmierci) brane ze 100% szacunkiem i uznaniem Wróć do Jezusa, on czeka

Gość leyla anchela
uwaga !!! laski właśnie się dowiedziałam że nawet zwykłe tabletki antykoncepcyjne mają także działanie poronne o czym się z przyczyn marketingowych nie mówi, nie wierzycie to wpiszcie to w wyszukiwarke