Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z malym dosiadczeniem

ile chcecie miec dzieci i ile w zwiazku

Polecane posty

z tym zamierzacie spedzic czasu w domu? my z mezem planujemy 3 i wyszlo na to, ze bede w domu przez najblizsze 8 lat. a jak toi jest u Was? my nie chcemy miec duzej przery miedzy dziecmi, zeby lepiej sie razem rozwijaly.

Gość 5 w zwiazku i 4 na boku
:classic_cool:

Gość 5 w zwiazku i 4 na boku
a czemu masz siedziec w domu 8 lat? to jakis zart? zdziczejesz dziewczyno! :P nie mozesz wracac po 2-3 miesiacach do parcy jak normalni ludzie?

przedewszystkim maciezynskie to 6 miesiecy i normalni ludzie zazwyczaj wracaja po macierzynskim:) wiesz my sobie zaplanoialismy to w ten sposob, ze po urodzeniu pierszego dziecka jakies 1.5 roku pozniej rodze nastepne i tak w kolo macieju;) bardzo chcemy miec conajmniej 3 dzieci. a gdy ostatnie bedzie gotowe by przejsc pod opieke zlobka lub przedszkola wtedy wroce do pracy taka porzynajmniej mam nadzieje, choc zdaje sobie sprawe z tego, ze z tak dluga przerwa moge miec problem.

Gość dori9
autorko-urodz pierwsze dziecko najpierw a potem pogadamy czy zechcesz miec wiecej!!!

Gość vbnbnc
dokładnie, urodż pierwsze dziecko i dopiero wtedy planuj. a jak urodzisz takie które będzie marudą, beksą i nawet na kibelku będziesz musiała mieć dziecko na rękach a sama dla siebie nie będziesz mieć czasu to ci się światopogląd zmieni ;)

Gość entylygent____ka
nie sztuką jest dzieci narobić...ale je wychować i zapewnić dobry start. Zawsze marzyłam o co najmniej trójce jednak ze względów finansowych mamy synka i może za dwa lata zdecydujemy się na drugie i na tym niestety koniec.

nam też się od zawsze marzy trójka, ale nie wiem czy damy radę... znaczy chciałabym odsapnąć choć trochę po moich dziewczynach a przede wszystkim wyspać się w końcu, czego nie robię prawie od 4 lat... no tylko potem nie wiem czy nie będzie juz za późno, bo mam już swoje lata na karku...

Gość pomogą mi dwa małe elfy
baderka co ty za głupoty gadasz, jakie lata na karku :):):):):):):) buziaki dla ciebie i dizewczyn :)

no kurcze bzdury gadasz i cię zaraz opieprze z rana :) a wyśpisz się jak dziewczyny na studia pójdą ;) to już całkiem nie długo ;)

opieprzaj ile wlezie... tylko napisz ktoś Ty, bo lubię wiedzieć kto na mnie krzyczy... no fakt, to caaaałkiem niedłuuuuugo...

a no tak :) Karolina Cię opieprza ;) siadłam do kawy włączam kompa, patrze a tu Baderka głupoty wypisuje, myślę wejdę i opieprzę :)

Gość my mamy 2 a 3 w drodze
juz 5 rok w domu jestem, a jeszcze 3 bede na pewno az maluch pójdzie do przedszkola.

Gość po 8 latach siedzenia w domu
to ty juz do pracy nie wrocisz, na stale wypadniesz z rynku to raz a dwa nie bedzie ci sie chcialo.ja mam zamiar po macierzynskim wrocic do pracy a potem postarac sie o nastepne dziecko tak zeby roznica byla max 2 lata, chyba ze zmienie prace po macierzynskim to wtedy troche odloze 2 ciaze.

ja tez chce trójkę mam juz 2 :) chłopca 6 lat i dziewuszkę 9miesiecy :) za 4 lata nastepne che :)

Gość debilizm
Boże dziewczyno, ty najpierw wydaj na świat jedno dziecko.Jak urodzisz to napewno zmienisz zdanie co do szybkiego poczęcia. Ja jestem już 11 tyg. po porodzie a " dupsko" jeszcze mnie boli. Mimo,że syn jest grzecznym dzieckiem w życiu świadomie nie zdecydowała bym sie na kolejnego malucha w najbliższym czasie. Od września wracam do pracy, a kolejne dziecko planuje za jakieś 3-4 lata.

Gość my mamy 2 a 3 w drodze
a jesli chodzi o prace to raczej nie pójde bo mysle nad własnym interesem jak dziecko podrosnie. zobaczyny czy wypali :)

Gość obawiam się że
po osmiu latach przerwy bedziesz miec ogromne problemy ze znalezieniem pracy.

Gość kijevna
ja chciałam miec dwójke i mam - w domu będę łącznie trzy lata trochę pracowałam między końcem pierwszego macierzyńskiego a następnym porodem, ale dorywczo niestety; wracam do życia zawodowego jesienią - niestety prawdopodobne trzeba się będzie przekwalifikować:( jak poczytasz kafeterię autorko to zobaczysz jak różnie kobietom się życie układa - wypad z rynku pracy na 8 lat to chyba spore ryzyko... może jest jakaś praca na część etatu, albo taka, którą mogłbyś wykonywac z domu?

Gość mama z malym doswiadczeniem
myslalam, ze moj nick to zasugeruje ale chyba musze dopisac, ze jestem juz mama:)